Παπαπέτρου: «H επιτυχία αξίζει σε όλους, στόχος να πάρουμε τη EuroLeague»

Newsroom
papapetrou

bet365

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές της σειράς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ξεκαθάρισε ότι στόχος του «τριφυλλιού» είναι να τελειώσει τη δουλειά στο Βερολίνο.

Μετά την πρόκριση στο Final 4, ο Παναθηναϊκός AKTOR ξεπέρασε το εμπόδιο του Προμηθέα Πατρών μπροστά σε περισσότερους από 11.000 οπαδούς του που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Στη συνέχεια, ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για την άνοδο του ελληνικού μπάσκετ: «Σίγουρα επανέρχεται το ελληνικό μπάσκετ. Είμαι χαρούμενος και περήφανος για όλες τις ελληνικές ομάδες. Είναι μεγάλο πράγμα για τη χώρα μας γενικότερα και πολύ ωραίο για όλους τους φιλάθλους».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Προμηθέα: «Είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, το βλέπουμε. Δεν μπορείς να είσαι χαλαρός. Ο Προμηθέας είναι μαχητικός. Το πρόγραμμα είναι βαρύ, προερχόμαστε από μια δύσκολη σειρά πλέι οφ».

Για το γεμάτο καλεντάρι: «Ευχαριστούμε τον ΕΣΑΚΕ. Όχι, πλάκα κάνω. Είμαστε επαγγελματίες, δεν υπήρχε χρόνος. Απλά, είναι δύσκολο για το μυαλό, όχι για το κορμί. Είναι δύσκολο και απαιτητικό. Ως επαγγελματίας αθλητής πρέπει να είσαι έτοιμος, σε μυαλό και κορμί. Για το κορμί είναι πιο απλό. Το μυαλό είναι πιο δύσκολο να το ελέγξεις. Παίξαμε καλό μπάσκετ. Υπήρχαν διαστήματα που χαλαρώσαμε, κάναμε διαχείριση. Είμαι χαρούμενος που νικήσαμε».

Για τη δική του κατάσταση: «Είμαι πολύ καλά, νιώθω πολύ καλά».

Για τις δύσκολες στιγμές στη σειρά με την Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Είχε πολλές δυσκολίες η σειρά. Χάσαμε στην αρχή το πλεονέκτημα έδρας. Στο Game 2 ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο, ήταν πολύ δύσκολο, νιώθαμε το βάρος με τόσο κόσμο. Στη συνέχεια πήγαμε στο Βελιγράδι, δεν πήραμε το πρώτο παιχνίδι, που είχαμε στοχεύσει. Είχαμε μπροστά μας δυο τελικούς. Αν θυμάμαι καλά 6' πριν το τέλος ήμασταν στο -7. Κάναμε υπερπροσπάθεια. Η Μακάμπι ήταν εξαιρετική. Όμως, η ομάδα έδειξε πως σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, στις δύσκολες στιγμές είμαστε πάντα όλοι μαζί. Όλοι βάζουν το λιθαράκι τους, είναι ομαδικό το σκορ. Αυτή η επιτυχία αξίζει σε όλους».

Για τις συζητήσεις μεταξύ των παικτών για το Final Four: «Είναι φοβερό το συναίσθημα. Πας εκεί και διεκδικείς κάτι τόσο μεγάλο. Το εύχομαι σε κάθε παίκτη να το νιώσει. Έχουμε χρόνο μπροστά μας να προετοιμαστούμε και να είμαστε έτοιμοι. Θα επικεντρωθούμε κυρίως στον ημιτελικό και θέλουμε να δώσουμε τα πάντα, για να πάμε αρχικά στον τελικό. Μετά εννοείται πως ο στόχος είναι να πάρουμε τη EuroLeague».

Για το κρίσιμο τρίποντο στο Game 4 με την Μακάμπι: «Δεν σκέφτηκα κάτι. Ένιωθα καλά από όταν έφυγε από το χέρι μου. Το ένιωσα ότι είναι καλό σουτ. Δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς κάποια στιγμή. Όλα αυτά δουλεύουν στον αυτόματο, παίρνεις την μπάλα και τη σουτάρεις».

@Photo credits: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSΙ
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα