Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός 66-100: Ο Πετρούσεφ έφερε άγχος στον «ερυθρόλευκο» περίπατο

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 66-100 του Κολοσσού στη Ρόδο αλλά ανησυχεί για την κατάσταση του Φίλιπ Πετρούσεφ που αποχώρησε τραυματίας, 12 ημέρες πριν τον ημιτελικό απέναντι στη Ρεάλ για το Final Four της EuroLeague.

Το ζητούμενο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα στη Ρόδο ήταν η νίκη να έρθει αναίμακτα αλλά ο τραυματισμός του Φίλιπ Πετρούσεφ ανησυχεί τους «ερυθρολεύκους» ενόψει του Final Four της EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός (66-100) κέρδισε τον Κολοσσό στην τελευταία αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League, αλλά αναμένει τα νέα για τον Σέρβο φόργουορντ που αποχώρησε με πρόβλημα στον δεξί αστράγαλο.

Κολοσσός - Ολυμπιακός: Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε αρκετά και με τον Γουίλιαμς Γκος να κάνει λάθη, δε βρήκε ρυθμό. Ούτε είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στην άμυνα, με τον Κολοβέρο και τον Ουτόμι να βρίσκουν μερικούς εύκολους πόντους για το αρχικό 5-0, που έγινε 14-9 (6') όταν μπήκε στον... χορό και ο Γκάουντλοκ.

Κάπου εκεί «ζεστάθηκαν» οι μηχανές του Ολυμπιακού. Ο Ράιτ μπήκε στην εξίσωση, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν καλύτερα σουτ και έτρεξαν ένα 0-6 για να ανακτήσουν το προβάδισμα (14-15, 8'). Ο Μπαρτζώκας άνοιξε από νωρίς το rotation, ο ΜακΚίσικ συνέχισε με τη φόρα από τη Βαρκελώνη και το επιμέρους 4-24 έφερε τη διαφορά σε διψήφιες τιμές (19-33, 13').

Ωστόσο τα πάντα επισκιάστηκαν από τον τραυματισμό του Πετρούσεφ, που έφυγε 4 λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου πιάνοντας το πόδι του σε μία διεκδίκηση του ριμπάουντ με τον Παπαγιάννη.

Οι Ροδίτες βρήκαν κάποιες λύσεις με τον Μπραΐκοβιτς, ενώ Γκάουντλοκ και Πίτερς αντάλλαξαν τρίποντα στο φινάλε του ημιχρόνου για το 37-48.

Στο μεταξύ οι Πειραιώτες έπρεπε να... τελειώσουν τη δουλειά στη Ρόδο. Πίτερς, Παπανικολάου και Κάνααν σκόραραν τέσσερα τρίποντα και το 40-62 (24') δεν άφηνε περιθώρια στους γηπεδούχους. Μάλιστα ο Ολυμπιακός συνέχισε να βρίσκει σουτ και τρανζίσιον, με το σκορ να φτάνει στο 46-77 (28') και τα τελευταία λεπτά να γίνονται εντελώς διαδικαστικά για να φτάσουμε στο τελικό 66-100.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η διαφορά των δύο ομάδων ποιοτικά είναι τεράστια και φυσικά δεν υπήρχε περιθώριο αμφισβήτησης από τον Κολοσσό, που είχε και αυτός απουσίες.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Μετά από τη σειρά με την Μπαρτσελόνα, ο Άλεκ Πίτερς... βρήκε το χέρι του με 20 πόντους (3/6 3π.), 4 ασίστ και 7 ριμπάουντ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Ουτόμι είχε ένα ζήτημα τραυματισμού και έμεινε στους 5 πόντους με 2/8 εντός παιδιάς σε 18'56''.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Κάνααν (12π.), Ράιτ (16π., 12ρ., 2ασ.), ΜακΚίσικ (11π.) και Παπανικολάου (10π.) είχαν επίσης κομβική συμβολή επιθετικά.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Στους 16 πόντους με 4/8 τρίποντα σταμάτησε ο... μπόμπερ του Κολοσσού, Άντριου Γκάουντλοκ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 16/31 τρίποντα του Ολυμπιακού.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Πρώτο παιχνίδι play off και για τους δύο, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την ΑΕΚ (15/5 - 17:15) και τον Κολοσσό να παίζει στο Περιστέρι (15/5 - 20:15)

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 37-48, 48-79, 66-100

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα