Σπανούλης στο Gazzetta: «Θα συναντηθούμε σύντομα με την διοίκηση της ομάδας για να δούμε πως θα προχωρήσουμε!» (vids)

Σπανούλης στο Gazzetta: «Θα συναντηθούμε σύντομα με την διοίκηση της ομάδας για να δούμε πως θα προχωρήσουμε!» (vids)

O Βασίλης Σπανούλης λίγο πριν την έναρξη του ημιτελικού του BCL.

bet365

Ο προπονητής της χρονιάς για το εφετινό BCL, κάνει για λογαριασμό του Gazzetta τον απολογισμό του Final 4, δηλώνει περήφανος για την προσπάθεια των παικτών του Περιστερίου bwin και τη στήριξη του κόσμου, εξηγεί πως φτιάχνονται οι ομάδες και εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει ότι απομένουν λεπτομέρειες για την παραμονή του.

Το Final 4 του Basketball Champions League ήταν από τις λίγες διοργανώσεις, που ο μεγαλύτερος star δεν ήταν παίκτης. Ναι σωστά καταλάβατε, ο άνθρωπος που τράβηξε πάνω του τους περισσότερους προβολείς, δεν ήταν ο MVP της κανονικής περιόδου (Μαρσελίνιο Χουέρτας), ούτε ο πολυτιμότερος παίκτης της τελικής φάσης του Βελιγραδίου (Κέντρικ Πέρι)...

Ήταν ο προπονητής της χρονιάς για την διοργάνωση, αλλά συνάμα μία από τις μεγαλύτερες μπασκετικές προσωπικότητες της Ευρώπης στην τελευταία 20ετία! Ο λόγος για τον Βασίλη Σπανούλη, που απόλαυσε στο έπακρο την συμμετοχή του Περιστερίου bwin και επέστρεψε στην βάση του, με την περηφάνια να έχει υπερκαλύψει την πικρία.

Ο 41χρονος παίκτης-θρύλος και πολλά υποσχόμενος coach μίλησε στο Gazzetta για την εμπειρία που έζησε η ομάδα του στην σερβική πρωτεύουσα και η οποία αποτελεί μία μοναδική κληρονομιά.

Ο “Kill Bill” εξήγησε γιατι έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, υπερθεμάτισε γύρω από το πως χτίζονται οι επιτυχημένες ομάδες, αναφέρθηκε στα λάθη των παικτών, των προπονητών και των διαιτητών και εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Gazzetta για την παραμονή του στο Περιστέρι.

Photo credit: Χρήστος Ζωίδης

Coach, εδώ και λίγη ώρα το Final 4, αποτελεί παρελθόν (σ.σ: η συνέντευξη έγινε μετά τον μικρό τελικό). Αν σου έλεγε κανείς πριν από 8-10 μήνες ότι η ομάδα σου θα έφτανε εδώ και θα έχανε στις τελευταίες κατοχές, δύο από την Τενερίφη και στην μία από την Μούρθια, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το πίστευες και θα ήσουν και ικανοποιημένος με αυτό το αποτέλεσμα. Τώρα, όμως, είναι πικρή η γεύση στα χείλη;

«Καθόλου! Δεν υπάρχει για μένα πικρία, υπάρχει μόνο περηφάνια. Πικρία θα υπήρχε αν είχαμε έρθει εδώ ανέτοιμοι και αν χάναμε με κατεβασμένα τα χέρια από τους αντιπάλους μας. Εμείς παλέψαμε στα ίσα, πολλές φορές στην διάρκεια των αγώνων, είχαμε διαστήματα που ήμασταν καλύτεροι, αλλά για ένα ριμπάουντ, για ένα λάθος ή για ένα χαμένο σουτ, δεν καταφέραμε να νικήσουμε. Αυτό δείχνει την δυναμική που έχει το Περιστέρι, τον τρόπο που προσεγγίζουμε την δουλειά μας και μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά την νοοτροπία που θέλουμε να έχουν μέσα στο γήπεδο. Τη νοοτροπία του νικητή, του να μην τα παρατάνε καθόλου, να παλεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αυτό ήταν κάτι που είδαμε στο Final 4 από την ομάδα μας και πιστώνεται στα θετικά μας. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε σίγουρα, είναι τα σκαμπανεβάσματα και τα διαφορετικά πρόσωπα που παρουσιάζουμε μέσα στο παιχνίδι, κυρίως στην άμυνα και οπωσδήποτε να μας γίνει κτήμα, ότι οι μικρές λεπτομέρειες κρίνουν πάντα το νικητή στα Final 4. Γιατί και στα δύο ματς, είδαμε ότι χάσαμε κρίσιμα ριμπάουντ, στο ένα χάσαμε βολές, στο άλλο κάναμε κάποια λάθη και ούτω καθεξής. Αυτό είναι το μυστικό για να γίνουμε καλύτεροι.»

Αυτή είναι η μπασκετική ανάλυση για τον ημιτελικό και τον μικρό, όπου αντιμετωπίσατε δύο ομάδες, απέναντι στις οποίες υστερούσατε σε αρκετούς τομείς. Όπως τα match up, σε ποιότητα και μέγεθος στην περιφέρεια. Σε δύο τόσο κλειστά παιχνίδια, όμως, φάνηκε να παίζουν ρόλο και τα διαφορετικά κριτήρια με τα οποία αντιμετώπισαν οι διαιτητές τις ομάδες...

«Από την μία δεν είναι δουλειά μου να ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι, αλλά σίγουρα, όταν στο ένα ματς σουτάρεις 10 βολές λιγότερες και στο άλλο 14, κάτι δεν πάει καλά. Σε κλειστά παιχνίδια, όλα παίζουν ρόλο, οπότε πρέπει να υπάρχουν τα ίδια κριτήρια. Όλοι κάνουμε λάθη κι εμείς οι προπονητές παίρνουμε λάθος και οι παίκτες αλλά και οι διαιτητές. Το θέμα είναι να τα βλέπουμε όλοι και να βελτιωνόμαστε. Δεν είναι η δουλειά μου να ασχοληθώ παραπάνω με αυτό το θέμα, αλλά να βελτιώσω την εικόνα της ομάδας μου.»

Πόσο πιο πλούσιο επιστρέφει το Περιστέρι στην βάση του, μετά από αυτό το ταξίδι;

«Τρομερή εμπειρία για τον σύλλογο, ιστορική στιγμή! Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που μας ταξίδεψε στο Βελιγράδι και μας στήριξε πολύ δυναμικά! Ποιος περίμενε ότι το Περιστέρι θα ταξίδευε σε Final 4 και θα είχε τόσο πολύ κόσμο στο πλευρό του και θα ακούγονταν τα συνθήματα της ομάδας μέσα στο γήπεδο; Ποιος περίμενε ότι στις τάξεις των παικτών, θα υπήρχε τόση ανυπομονησία για την συμμετοχή τους, είναι πολύ μεγάλη κληρονομιά! Γι’ αυτό ακριβώς, δεν πρέπει να υπάρχει καμία πικρία, παρά μόνο περηφάνια γιατί οι ομάδες χτίζονται με τον χρόνο και συνήθως δεν παίρνουν ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο από την μία στιγμή στην άλλη. Μπορεί και να συμβεί, αλλά αυτό είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Αν δεν γίνει, όμως, σημαίνει ότι κάπου έχεις κάνει λάθος και πρέπει να βελτιωθείς για να ξαναγυρίσεις εδώ...»

Σίγουρα είναι ακόμη νωρίς, αλλά επειδή σε άκουσα και στην συνέντευξη Τύπου που είπες ότι το Περιστέρι πρέπει να κρατήσει, τα θετικά, να διορθώσει τα αρνητικά και να κάνει την προσπάθειά του για να επιστρέψει σε ένα Final 4, αυτό σημαίνει ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του ανθρώπου που ηγήθηκε αυτής της προσπάθειας τα δύο τελευταία χρόνια και έχει μεγάλο μερίδιο για αυτή την επιτυχία, βρίσκεται ήδη η προοπτική να είναι και του χρόνου στον πάγκο της ομάδας;

«Είναι αρκετά νωρίς και τις επόμενες μέρες ή στις αρχές του επόμενου μήνα, επίκεται μία συνάντηση με την διοίκηση για να συζητήσουμε το πως θα προχωρήσουμε. Το θέμα είναι τώρα να ξεκουραστούμε λίγο και σε λίγες μέρες να μπούμε και πάλι στην λογικής της αγωνιστικής συγκέντρωσης για να τελειώσουμε θετικά το πρωτάθλημα, γιατί το αξίζουμε πιστεύω και μετά θα δούμε πως θα προχωρήσουμε!»

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα