Παναθηναϊκός: Κατέθεσε ένσταση για τη φάση της τάπας του Λεσόρ στον Μπράουν

Παναθηναϊκός: Κατέθεσε ένσταση για τη φάση της τάπας του Λεσόρ στον Μπράουν

Ο Ματίας Λεσόρ.
Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε διπλή ένσταση, μετά το τέλος του Game 3 απέναντι στη Μακάμπι, για τη φάση που έγινε 14 δεύτερα πριν το τέλος, με την προσπάθεια του Λεσόρ να κόψει τον Μπράουν, αλλά και για μία φάση όπου ο Νίμπο πάτησε γραμμή. Αποστολή στο Βελιγράδι: Γιώργος Κούβαρης.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο Game 3 της σειράς (85-83), με τους «πράσινους» να καταθέτουν ένσταση, μετά από απόφαση του Εργκίν Αταμάν, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Αυτή αφορά την επίμαχη φάση, 14 δεύτερα πριν το τέλος, όπου ο Ματίας Λεσόρ επιχείρησε να κόψει τον Λορέντζο Μπράουν. Αρχικά οι διαιτητές κατακύρωσαν το καλάθι, ωστόσο βλέποντας το replay ακύρωσαν το καλάθι και οδηγήθηκαν στη λύση στου τζάμπολ, το οποίο κέρδισε ο Νίμπο (από τον Λεσόρ) και έτσι ο Μπράουν κέρδισε το δικαίωμα για τις δύο βολές που έκριναν το ματς.

Στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι η κατοχή δεν είναι ξεκάθαρη, καθώς η μπάλα βγήκε εκτός ορίων και δεν έπρεπε να δοθεί τζάμπολ.Και προσθέτουν ότι στην επίθεση που πήρε η Μακάμπι ο χρόνος δεν έπρεπε να είναι 14 δεύτερα, αλλά όσα απέμεναν στο ρολόι μόλις έγινε η φάση της τάπας (3.9 δεύτερα).

Η δεύτερη ένσταση

Οι «πράσινοι» κατέθεσαν και δεύτερη ένσταση, η οποία αφορά μία κατοχή, κατά την οποία αναφέρουν ότι ο Νίμπο (στο 35΄) πάτησε γραμμή, μία παράβαση που δεν δόθηκε.

Ο Νίμπο της Μακάμπι.

@Photo credits: INTIME