Σωτηρίου στο Gazzetta: «To τελευταίο Κύπελλο με την ομάδα της καρδιάς μου» (vids)

Σωτηρίου στο Gazzetta: «To τελευταίο Κύπελλο με την ομάδα της καρδιάς μου» (vids)

Η Κατερίνα Σωτηρίου με την κούπα.

bet365

Η Κατερίνα Σωτηρίου κατέκτησε το τελευταίο Κύπελλο της καριέρας της Στην τελευταία της σεζόν ως αθλήτρια. Και μίλησε στο Gazzetta για την «πράσινη» οικογενειά της.

Σαν να είναι το τελευταίο της ματς. Η Κατερίνα Σωτηρίου γνώριζε πως ήταν. Ο τελευταίος τελικός της καριέρας της. Και ένα απαράμιλλο ρεκόρ: Επτά τελικοί, επτά κατακτήσεις.

Αυτός με τον Παναθηναϊκό απέναντι στις Εσπερίδες δεν είναι ο πιο... γλυκός, όπως παραδέχτηκε η Σωτηρίου (με εντυπωσιακή στατιστική που έφτασε στους 9 πόντους, στα 7 ριμπάουντ, στις 5 ασίστ και τα 3 κλεψίματα) μιλώντας στο Gazzetta, λίγο μετά το τέλος του τελικού Γυναικών. Αλλά είναι ξεχωριστός, αφού ελπίζει να μην είναι ο τελευταιος στην τελευταία της χρονιά ως αθλήτρια, καθώς υπάρχει και το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών σε πλήρη εξέλιξη.

«Δεν μπορώ να πω αν είναι η γλύκα είναι πιο μεγάλη, αν κατακτήσεις ένα τίτλο όσο μεγαλώσεις. Κάθε τίτλος όμως όπως και κάθε στιγμή δεν έρχεται ξανά. Είναι ξεχωριστή, μοναδική. Ο συγκεκριμένος είναι με την ομάδα της καρδιάς μου, μία ομάδα που τα κορίτσια δεν είναι μονο συμπαίκτριες, είναι φίλες μου.

Έχουμε ένα υπέροχο γκρουπ ανθρώπων, κάτι που μεγιστοποιεί τη χαρά μου. Ένας τίτλος είναι σημαντικός. Αλλά είναι περισσότερα απ' αυτό, γιατί είναι και ο τελευταίος. Έβδομος τελικός, έβδομο Κύπελλο, το τελευταίο ως αθλήτρια. Ήθελα να το ζήσω, είμαι ευλογημένη που μπορώ να το ζήσω με αυτά τα κορίτσια, με αυτό το stuff», είπε η Σωτηρίου στο Gazzetta.

«Θέλω να έχει συνέχεια η ένταξη του τελικού μας στο Final 8».

Και συνέχισε, όταν τη ρωτήσαμε τη γνώμη της για την ένταξη του τελικού Γυναικών στο πρόγραμμα του Final 8, η Σωτηρίου απάντησε με ειλικρίνεια: «Δεν σου κρύβω ότι στην αρχή ήμουν προβληματισμένη, γιατί ένα Logo στην άκρη και μία διαφήμιση δεν νομίζω ότι είναι αρκετά. Μου αρέσει να βλέπω τα θετικά, νομίζω ότι πέρα από εμάς που το νιώσαμε, θεωρώ ότι ήταν πολύ δυνατή κίνηση από την ομοσπονδία. Αυτό που θέλω είναι να γίνονται βήματα μπροστά, όχι πίσω. Να γεμίσουν περισσότερα τα γήπεδα, να είναι γιορτή και για τους δύο και να παρακολουθεί ο κόσμος μπάσκετ. Το άθλημα είναι ένα και των ανδρών και των γυναικών. Ήταν υπέροχο να βλέπεις σημα τικούθς ανθρώπους να πλαισιώνουν την προσπάθειά μας και να δίνουν αίγλη στο θεσμό. Είναι λογικό να θέλει χρόνος και είμαι σίγουρη οτι ο κόσμος μπορεί να το αγκαλιάσει».

Όσο για το συναίσθημα; Δεν υπήρχε περίπτωση να μην είναι χαρά. Αλλά τι άλλο υπήρχε στην ψυχή της;

«Είναι ικανοποίηση. Το νταμπλ δεν θα είναι λύτρωση, μοιάζει ακραίο ως συναίσθημα. Θα είναι ικανοποίηση. Γεμάτη. Δεν είναι μόνο ο τίτλος. Είμαι ευγνώμων που το ζω με ένα υπέροχο γκρουπ ανθρώπων. Και χαίρομαι μαζί του αυτή τη χαρά», ήταν τα λόγια της.

@Photo credits: eurokinissi
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα