Κολέ: Θα κοουτσάρει τη Γαλλία για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Κολέ: Θα κοουτσάρει τη Γαλλία για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Newsroom
.

bet365

Η Γαλλία θα παραταχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ως διοργανώτρια του κορυφαίου αθλητικού event στον πλανήτη και ο Βενσάν Κολέ θα κοουτσάρει εκ νέου τους «bleus» που θα διεκδικήσουν τη διάκριση στο Παρίσι.

Ο Βενσάν Κολέ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Γαλλίας τον Μάρτιο του 2009, έχοντας συνδυάσει την παρουσία του στην άκρη του πάγκου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία των «bleus».

Επί ημερών του, η Γαλλία έχει πανηγυρίσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δυο χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα (2014, '19), ένα χρυσό, δυο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο σε EuroBasket.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα (10/10) στην έδρα της Γαλλικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, επιβεβαιώθηκε ότι ο Βενσάν Κολέ θα κοουτσάρει την Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Γαλλία απέτυχε παταγωδώς στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, δίνοντας αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-32 ωστόσο είχε ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της ως διοργανώτρια. Σε ό,τι αφορά τον Κολέ, ο 60χρονος προπονητής έχει ήδη κοουτσάρει τους Γάλλους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Τόκιο.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα