Ολλανδία - Νότια Αφρική 2-0: Οι Oράνιε προσπέρασαν το εμπόδιο της Banyana Banyana και... προσεχώς ντέρμπι με Ισπανία

netherlands_v_south_africa

bet365

Με γκολ των Ζιλ Ρουρντ και Λίνεθ Μπιρεστέιν η Ολλανδία προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ γυναικών μετά από μια πειστική εμφάνιση κόντρα στη Νότια Αφρική (2-0).

Το τέταρτο γκολ της Ζιλ Ρουρντ στο τουρνουά και το τραγικό λάθος της τερματοφύλακα της Νότιας Αφρικής που «χάρισε» το γκολ της Μπιρεστέιν, έδωσαν μια επαγγελματική νίκη στην Ολλανδία (2-0) και το εισιτήριο για τους «8». Οι Οράνιε έχουν πλέον... ραντεβού με την Ισπανία στο Wellington την Παρασκευή (11/08).

Οι πρωταθλητές Αφρικής -στην 54η θέση της κατάταξης της FIFA- δεν εγκατέλειψαν ποτέ την προσπάθεια στην πρώτη τους εμφάνιση στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών και ήταν πάντα απειλή μέσω της μοναχικής επιθετικού τους Γκατλάνα. Ωστόσο, η Ολλανδή τερματοφύλακας Βαν Ντόμσελαρ ήταν παρούσα κάθε φορά που η ομάδα της τήν χρειάστηκε.

Η φιναλίστ του 2019 ξεκίνησε καλά στο ματς και προηγήθηκε από κόρνερ στο ένατο λεπτό. Η Banyana Banyana απάντησε αμέσως, με το καλό πρώτο άγγιγμα της Γκατλάνα ένα σουτ που ανάγκασε σε απόκρουση την Βαν Ντόμσελαρ. Η 27χρονη επιθετικός ήταν συνεχής απειλεί για τις Ολλανδές που ευτύχησαν να έχουν σε εξαιρετικη βραδιά την κίπερ τους και στο 68ο λεπτό να «κλειδώσουν» τη νίκη-πρόκριση με ένα δεύτερο τέρμα.

Η Μπιρεστέιν εφόρμησε στην αντίπαλη περιοχή και έπιασε ένα πλάγιο σουτ που φάνηκε αρχικά να ελέγχει η Σουάρτ, αλλά τελικώς κοίταξε τη μπάλα και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα της! Η Νότια Αφρική ανταποκρίθηκε ξανά όταν δέχθηκε το γκολ, αλλά η Φαν Ντόμσελαρ ήταν και πάλι εξαιρετική.

Η δευτεραθλήτρια κόσμου προκρίθηκε έτσι στους «8» για δεύτερο διαδοχικό τουρνουά και η Ζιλ Ρουρντ έγινε η κορυφαία σκόρερ όλων των εποχών για την Ολλανδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών (5).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα