Europa League: Σκόρπισε με τεσσάρα τη Βιγιαρεάλ η Μαρσέιγ, βήμα πρόκρισης για τη Μίλαν (vid)

marseille_win_el

bet365

Η Μαρσέιγ είχε κέφια και «καθάρισε» από τώρα την πρόκριση, διαλύοντας με 4-0 τη Βιγιαρεάλ. Γερό προβάδισμα για τη Μίλαν που επικράτησε 4-2 της Σλάβια Πράγας, σημαντική νίκη της Φράιμπουργκ, 1-0 τη Γουέστ Χαμ.

Μαρσέιγ - Βιγιαρεάλ 4-0

Πάρτι... έστησε στο «χορτάρι» του «Βελοντρόμ» η Μαρσέιγ η οποία διέλυσε τη Βιγιαρεάλ του... πρώην της, Μαρθελίνο. Οι Μασσαλοί υπέταξαν με άνετη τεσσάρα (4-0) τους Ισπανούς και πάτησαν με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Europa League.

Η Μαρσέιγ ήταν εκκωφαντική στο πρώτο μέρος και επί της ουσίας «τελείωσε» τη μοίρα του ζευγαριού μέσα σε 20 λεπτά. Στο 23' ο Βερετού άνοιξε το σκορ και πέντε λεπτά μετά το αυτογκόλ του Μοσκέρα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του Γκασέ. Στο 42' ο Σαρ κέρδισε το πέναλτι και ο Ομπαμεγιάνγκ ευστόχησε για το 3-0.

Ο Γκαμπονέζος ήταν αυτός που έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα, όταν στο 59ο λεπτό με όμορφη - αλλά πιθανότατα και τυχερή - λόμπα κρέμασε τον Ρέινα κι έκανε το 4-0. Στο 62' ο Μορένο άφησε με δέκα παίκτες τη Βιγιαρεάλ, με τη Μαρσέιγ μάλιστα να σπαταλά ευκαιρίες και για πέμπτο τέρμα.

Μίλαν - Σλάβια Πράγας 4-2

Οι Ροσονέρι εντός συνόρων δεν πείθουν, είναι στην 3η θέση και δεν διεκδικούν το πρωτάθλημα, ωστόσο τα δίνουν όλα στο Europa League. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι επικράτησε 4-2 της Σλάβια Πράγας κι έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης. Οι γηπεδούχοι απέκτησαν από νωρίς αριθμητικό πλεονέκτημα κόντρα στους Τσέχους, μετά το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Ντιούφ, ο οποίος είδε απευθείας κόκκινη.

Η Μίλαν πίεσε και πήρε το προβάδισμα στο 34’ με την κεφαλιά του Ζιρού έπειτα τη σέντρα του Λεάο. Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα ο Ντουντέρα με τρομερό βολέ έκανε το 1-1. Οι Ιταλοί βρήκαν δύο γκολ στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου μέρους. Στο 44’ ο Ράιντερς με τρομερό σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το 2-1 και στο 45’ ο Λόφτους-Τσικ σημείωσε το 3-1. Η Σλάβια δεν το παράτησε και στο 65’ έπειτα από φάουλ ο Σραντς με εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ μείωσε σε 3-2. Η Μίλαν στο φινάλε έψαξε το γκολ και το πέτυχε στο 85' με απίθανο τελείωμα του Λεάο.

Φράιμπουργκ - Γουέστ Χαμ 1-0

Τρίτη και... φαρμακερή για τη Γουέστ Χαμ, η οποία μετά τις δυο νίκες στους ομίλους, ηττήθηκε 1-0 στη Γερμανία από τη Φράιμπουργκ στη φάση των «16». Ματς χωρίς πολλές φάσεις, με τη Γουέστ Χαμ να έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 54ο λεπτό. Από γέμισμα του Γουόρντ – Πράουζ, ο Μαυροπάνος νίκησε στον αέρα τον αντίπαλο του, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι. Και ο Κούντους ήταν από τους πιο δραστήριους για τους Λονδρέζους, ενώ στο 65' ο Μπόουεν ανάγκασε τον Ατουμπόλου σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 81ο λεπτό η Φράιμπουργκ ήταν αυτή που βρήκε δίχτυα και από το πουθενά άνοιξε το σκορ. Λάθος του Άλβαρες, σουτ του Σάλαϊ και ο Γκρέγκοριτς με προβολή πέτυχε το 1-0. Στις καθυστερήσεις, ο ρέφερι και ο VAR χρειάστηκαν περίπου 4 λεπτά για να πάρουν απόφαση για φάση στην οποία ο Βάισχοτ έκανε χέρι στην περιοχή των νικητών, αλλά η Γουέστ Χαμ παρά και το on field reiew, δεν πήρε το πέναλτι.

Μπενφίκα - Ρέιντζερς 2-2

Ανοιχτούς άφησαν τους λογαριασμούς τους Μπενφίκα και Ρέιντζερς που αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στη Λισαβόνα σε ένα παιχνίδι με μπόλικη δράση. Οι Σκωτσέζοι προηγήθηκαν δις αλλά δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους και η πρόκριση θα κριθεί στη Γλασκώβη.

Ο Λόρενς άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους και ο Ντι Μάρια απάντησε με πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Στέρλινγκ ωστόσο «χτύπησε» στα... καπάκια και έδωσε ξανά το πάνω χέρι στη Ρέιντζερς πριν την ανάπαυλα. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 67΄ χάρη στο αυτογκόλ του Γκόλντσον από την προσπάθεια του Ντι Μαρία.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα