Μίλαν - Κάλιαρι 4-1: Δια περιπάτου στα προημιτελικά του Coppa Italia

Βασίλης Μπαλατσός
Γιόβιτς

bet365

Η Μίλαν παρά το εκτεταμένο ροτέισον του Στέφανο Πιόλι υπέταξε με ευκολία την Κάλιαρι στο «Σαν Σίρο» με 4-1 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Coppa Italia. Δυο γκολ ο Γιόβιτς και ισάριθμες ασίστ ο Ερναντέζ.

Με... σβηστές τις μηχανές η Μίλαν πήρε την πρόκριση στους «8» του Coppa Italia. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι κατέβηκε με 9/11 αλλαγές στην αρχική της σύνθεση, όμως χωρίς καν να ιδρώσει υπέταξε την Κάλιαρι στο «Σαν Σίρο» με 4-1. Με τον νικητή του Αταλάντα - Σασουόλο στα προημιτελικά οι Ροσονέρι. Βασικός για την ομάδα της Σαρδηνίας ο διεθνής Έλληνας κεντρικός αμυντικός, Παντελής Χατζηδιάκος.

Στο 29' ο Τεό Ερναντέζ έβγαλε φανταστική βαθιά μπαλιά, ο Λούκα Γιόβιτς κατέβασε με το δεξί και με σουτ με το αριστερό άνοιξε το σκορ. Στο 42' οι Μιλανέζοι πήραν «αέρα» δυο γκολ με τους ίδιους ποδοσφαιριστές. Ο Γάλλος αριστερός μπακ κουβάλησε την μπάλα από τα αριστερά, άνοιξε την μπάλα στον Σέρβο σέντερ φορ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με διαγώνιο σουτ, με τον κίπερ Ραντούνοβιτς να φέρει σοβαρή ευθύνη στο γκολ.

Στο 50ο λεπτό οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς. Μετά από αδράνεια η μπάλα «κόλλησε» στην περιοχή της Κάλιαρι, ο Τσάκα Τραορέ τελείωσε τη φάση, ενώ έπεφτε, ο κίπερ των φιλοξενούμενων είχε πάλι κακή αντίδραση και ο 19χρονος εξτρέμ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μίλαν στο ντεμπούτο του ως βασικός με την πρώτη ομάδα και μόλις στην τρίτη του συμμετοχή γενικότερα. Στο 88' ο Άτσι μείωσε το σκορ με δυνατό συρτό σουτ αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή και στο 90+2' o Λεάο έκανε το τελικό 4-0 με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Φάση των «16»

Προημιτελικά (09-11/01)

  1. Μπολόνια - Φιορεντίνα
  2. Αταλάντα - Μίλαν
  3. Λάτσιο - Ρόμα / Κρεμονέζε
  4. Γιουβέντους / Σαλερνιτάνα - Φροζινόνε

Ημιτελικά (03-04/04)

Πρώτα ματς

  • Νικητής ζευγαριού 1 - Νικητής ζευγαριού 2
  • Νικητής ζευγαριού 3 - Νικητής ζευγαριού 4

Ρεβάνς (24-25/04)

  • Νικητής ζευγαριού 2 - Νικητής ζευγαριού 1
  • Νικητής ζευγαριού 4 - Νικητής ζευγαριού 3

Ο τελικός θα διεξαχθεί στο «Ολίμπικο» της Ρώμης στις 15 Μαΐου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Τελευταία Νέα