Μπαπέ: «Ήταν σημαντικό για τον πατέρα μου να γράψω ιστορία στη Ligue 1 πριν φύγω, ό,τι έρχεται τώρα είναι συναρπαστικό» (vid)

Newsroom
ΚΙΛΙΑΝ ΜΠΑΠΕ

bet365

Ο Κιλιάν Μπαπέ ήταν για άλλη μια φορά το αστέρι του γκαλά της Ligue 1, το οποίο αποδείχθηκε ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι για τον Γάλλο σταρ.

Όλα τα φώτα ήταν σταμμένα πάνω του. Ο Κιλιάν Μπαπέ συγκέντρωσε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο του καλύτερου παίκτη της Ligue 1 και το gala του πρωταθλήματος μετατράπηκε σε ένα μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτι.

Στην ευχαριστήρια ομιλία του -σε αντίθεση με το βίντεο που κυκλοφόρησε στα δίκτυά του την περασμένη Παρασκευή για να επισημοποιήσει το αντίο του- θυμήθηκε τον Νασέρ Αλ Κελαϊφί, αλλά κυρίως τον εμίρη του Κατάρ, Αλ Θανί.

Το τελευταίο του παιχνίδι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Ο επιθετικός μίλησε για τον τελευταίο του αγώνα στη Ligue 1 την περασμένη Κυριακή. «Ευχαριστώ τον Λουίς Ενρίκε που με έβαλε να παίξω σε αυτό το παιχνίδι. Θα μου λείψει πολύ αυτό το γήπεδο. Οι οπαδοί είναι πολύ απαιτητικοί, αλλά θέλουν απλώς να σε αγαπήσουν. Όλοι ξέρουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν εξαρτώνται από εμένα», επεσήμανε.

«Έχω μοιραστεί και έχω παίξει με απίστευτους παίκτες, όπως ο Ντεμπελέ που είναι εδώ, είναι φίλος και μια μέρα θα πάρει αυτό το βραβείο. Ευχαριστώ τον σύλλογο συνολικά, τον προπονητή που με βοήθησε και με εμπιστεύτηκε, το επιτελείο του, τους γιατρούς, όλους τους ανθρώπους του συλλόγου, την αθλητική διοίκηση, τον πρόεδρο, τους μετόχους του συλλόγου, φυσικά τον εμίρη του Κατάρ που ήρθε να με ψάξει στα 18 μου, που με συνόδεψε σε όλες μου τις αποφάσεις, ο οποίος με έχει καταλάβει σε πολλές καταστάσεις...», τόνισε συγκινημένος ο Μπαπέ.

«Τώρα γυρίζω σελίδα στη ζωή μου. Όλα όσα έρχονται τώρα είναι εξαιρετικά συναρπαστικά, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Σας ευχαριστώ όλους, θα μου λείψετε. Πάντα προσπαθούσα να ανταποκριθώ στην πρόκληση και επίσης θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που ήταν πάντα μαζί μου σε καλές και κακές στιγμές, ο πατέρας μου, που είναι εδώ, ξέρω ότι ήταν πολύ σημαντικό για εκείνον να γράψω ιστορία στη Ligue 1 πριν φύγω και πιστεύω ότι με ταπεινότητα έκανα ό,τι ήθελες», κατέληξε.

Αργότερα στη μικτή ζώνη, άφησε και αυτή τη φράση: «Στη ζωή πρέπει να τα παίρνεις όλα στην ώρα τους. Αυτό που ξέρω είναι ότι φεύγω από την PSG, τα υπόλοιπα θα γίνουν γνωστά».

Στο ίδιο γκαλά, ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης Αντουάν Γκριεζμάν βραβεύτηκε ως ως ο καλύτερος Γάλλος ποδοσφαιριστής του εξωτερικού και διαδέχθηκε τον Καρίμ Μπενζεμά σε αυτό το βραβείο. Το βραβείο του καλύτερου νεαρού στη Ligue 1 πήγε σε έναν άλλο παίκτη της PSG, τον Ζαΐρ Έμερι, καθώς και το βραβείο καλύτερου τερματοφύλακα στον Ντοναρούμα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα