Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 5-0: Νέο πάρτι τίτλου με πεντάρα (vid)

Real Madrid 200

bet365

Αφού παρουσίασε το τρόπαιο της πρωταθλήτριας στον κόσμο της και χωρίς να φορτσάρει, η Ρεάλ συνέτριψε την Αλαβές στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (5-0) και έφτασε τις εννέα διαδοχικές νίκες στην La Liga – Αγκαλιά με την παραμονή της η Μαγιόρκα (1-1 στην Πάμπλόνα με την Οσασούνα).

Έχει πάρει φόρα και πλέον νικάει στο ρελαντί και με περίσσια άνεση. Η Ρεάλ, μετά το πάρτι τίτλου της Κυριακής (12/05) στους δρόμους της Μαδρίτης, έκανε ένα ακόμα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», όπου παρουσίασε στον κόσμο της το τρόπαιο της πρωταθλήτριας και, στη συνέχεια, «κατάπιε» την Αλαβές (5-0), φτάνοντας τις εννέα διαδοχικές νίκες στην La Liga.

Για τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος, ο Κάρλο Αντσελότι ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια τον Τιμπό Κουρτουά, ώστε ο Βέλγος τερματοφύλακας να αποκτήσει ρυθμό, με τον Ιταλό προπονητή να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει αυτός και όχι ο Αντρέι Λούνιν στον τελικό του Champions League κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Σε σχέση με το 4-0 επί της Γρανάδα, γύρισαν στην ενδεκάδα πολλοί βασικοί που ξεκουράστηκαν.

Επιστροφή ύστερα από τιμωρία του επιθετικού Σαμουέλ Ομοροντιόν για τον Λουίς Γκαρθία Πλάθα, ο οποίος έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το 2-2 κόντρα στην Τζιρόνα, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (10/05).

Τείχος ο Κουρτουά, είχαν κέφια οι.. μπροστινοί

Στα πρώτα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν, με τον Κουρτουά όμως να λέει «όχι» εις διπλούν στον Ομοροντιόν με ισάριθμες αποκρούσεις… Κουρτουά, δείχνοντας ότι δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του.

Από εκεί και πέρα, ανέλαβε δράση η γεμάτη ταλέντο επιθετική γραμμή των Μαδριλένων, οι οποίοι θα μοιάζει με… πυρηνικό όπλο την επόμενη σεζόν, με την προσθήκη των Κιλιάν Μπαπέ και Έντρικ. Αλήθεια, όλοι οι καλοί πράγματι χωράνε;

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ με εναέριο πλασέ ύστερα μέσα από την περιοχή από μια ακόμα ασίστ του Τόνι Κρόος άνοιξε το σκορ (10’), αν και μάλλον ήθελε να δώσει πάσα, φτάνοντας τα 19 γκολ και όντας πάντα στο «κόλπο» του τίτλου του πρώτου σκόρερ.

Η Ρεάλ είχε πάρει φόρα και, ύστερα από συνδυασμό των Μπέλινγκχαμ και Εντουάρντο Καμαβινγκά και πολύ ωραία ενέργεια και γύρισμα του Γάλλου στην περιοχή, ο Βινίσιους Ζούνιορ από κοντά έκανε το 2-0 (27’).

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φεδερίκο Βαλβέρδε με έναν από τους «κεραυνούς» σπεσιαλιτέ του δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χεσούς Οβόνο και έκανε το 3-0, βάζοντας από νωρίς τέλος στην… σεμνή τελετή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι προπονητές άρχισαν το καρουσέλ των αλλαγών, οι δύο τερματοφύλακες έκαναν από μια σπουδαία απόκρουση σε Ιάνις Χάτζι και Ροντρίγκο και, στο 70’, ο Βινίσιους με καταπληκτικό σουτ από δύσκολη γωνία ύστερα από ασίστ του Μπέλινγκχαμ, πρόσθεσε ένα ακόμα γκολ στο ενεργητικό του.

Ο Αρντά Γκιουλέρ, ο οποίος εκμεταλλεύεται όλο και περισσότερο τον χρόνο που του δίνει ο Αντσελότι, σημείωσε το τελικό 5-0 με πολύ ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή, παίρνοντας το ριμπάουντ σε σουτ του Ροντρίγκο (δεν τον ήθελε η μπάλα, αφού έχασε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει) που κόντραρε σε αμυντικό (81’).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο (72’ Ρούντιγκερ), Νάτσο, Μεντί – Βαλβέρδε (82’ Μάριο Μαρτίν), Καμαβινγκά (62’ Γκιουλέρ), Κρόος (72’ Ντάνι Θεμπάγιος) – Μπέλινγκχαμ – Ροντρίγκο, Βινίσιους Ζούνιορ.

Αλαβές (Λουίς Γκαρθία Πλάθα): Οβόνο – Γκοροσάμπελ (62’ Τενάλια), Άμπκαρ, Ράφα Μαρίν, Ντουάρτε – Γκεβάρα (62’ Γκουρίντι), Μπλάνκο – Άλεξ Σόλα (62’ Αλκαΐν), Χάτζι (71’ Πανιτσέλι), Λουίς Ριόχα – Ομοροντιόν (78’ Ρέμπαχ).

«Χρυσός» βαθμός για την Μαγιόρκα

Εάν σήμερα (15/05, 20:30) η Κάντιθ χάσει στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» από την Σεβίλλη, η Μαγιόρκα θα πανηγυρίσει και μαθηματικά την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία, χάρη και στο 1-1 με την Οσασούνα στην Παμπλόνα, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 36ης αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι, αδιάφοροι βαθμολογικά εδώ και πολύ καιρό, προηγήθηκαν νωρίς (14’) με τον Γιόν Μονκαγιόλα. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ήθελαν, χρειάζονταν κάτι θετικό από την επίσκεψή τους στο «Σαδάρ» και το πήραν χάρη στο γκολ του Σέρτζι Νταρντέρ (65’), με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες και για άλλα γκολ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα