«Διπλό» για Ευρώπη της Βιγιαρεάλ και… χαλάστρα στην Τζιρόνα

Villarreal

bet365

Με το πρώτο γκολ του Μπερτράν Τραορέ, η Βιγιαρεάλ έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα (μετά την Ρεάλ Μαδρίτης) που νικάει φέτος την Τζιρόνα στο «Μοντιλίβι» (1-0) και μπαίνει για τα καλά στην διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσω της La Liga. Χάνουν έδαφος για την δεύτερη θέση και το Σούπερ Καπ οι Καταλανοί.

Τον Σεπτέμβριο ήταν η Ρεάλ (3-0), τον Μάιο η Βίγια-Ρεάλ (1-0). Η ομάδα του Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ έγινε μόλις η δεύτερη στην φετινή La Liga που νικάει στο «Μοντιλίβι» την Τζιρόνα και μπαίνει για τα καλά στην μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού απέχει πλέον τρεις βαθμούς από την έβδομη Ρεάλ Σοσιεδάδ, έστω και με ματς περισσότερο.

Η ομάδα του Μίτσελ, μετά το 2-2 με την Αλαβές στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων την Παρασκευή (10/05), είχε δεύτερη διαδοχική απώλεια βαθμών. Και, αν η Μπαρτσελόνα νικήσει την Πέμπτη (16/05, 22:30) στην έδρα της υποβιβασμένης Αλμερία, θα έχει κάνει άλμα για να καπαρώσει την δεύτερη θέση της La Liga που δίνει εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ του Σούπερ Καπ, αφού θα αφήσει την Τζιρόνα στο -4, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο με εκατέρωθεν ευκαιρίες ο Μπερτράν Τραορέ, με διαγώνιο σουτ ύστερα από ασίστ του Γκονσάλο Γκέντες, έκανε «σεφτέ» με την κίτρινη φανέλα στην ένατη συμμετοχή του (59’) και χάρισε μια πολύτιμη νίκη στο Κίτρινο Υποβρύχιο, το οποίο τελείωσε με δέκα το ματς, λόγω αποβολής του Κίκο Φεμενία στις καθυστερήσεις.

Η Τζιρόνα προσπάθησε να αντιδράσει, είχε σουτ του Βίκτορ Τσιγκάνκοφ στο οριζόντιο δοκάρι και τριπλή ευκαιρία με Άρτεμ Ντόβμπικ, Νταβίντ Λόπεθ και Σαβίνιο, αλλά εντέλει γνώρισε μια ήττα που μπορεί να της στοιχίσει την δεύτερη θέση, στην καλύτερη βεβαίως σεζόν της ιστορίας της.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα