Premier League: «Ζωντανή» για Ευρώπη η Γιουνάιτεντ, πάτησε εξάδα η Τσέλσι

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «λύγισε» τη Νιούκαστλ (3-2) και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη. «Διπλό» από... χρυσάφι την Τσέλσι που πάτησε εξάδα με το 2-1 κόντρα στην Μπράιτον.

Πήρε το... ντέρμπι της Ευρώπης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έμεινε «ζωντανή» για έξοδο στο Europa ή το Conference League. Οι Κόκκινοι Διάβολοι «λύγισαν» 3-2 τη Νιούκαστλ στο «Ολντ Τράφορντ» και θα τα παίξουν όλα για όλα στην τελευταία στροφή της Premier League, θέλοντας καλύτερο αποτέλεσμα από τους Magpies για να τερματίσουν στην 7η θέση.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα και μόλις στο 10' άγγιξαν το γκολ, με το ανάποδο ψαλίδι του Κασεμίρο να περνάει άουτ. Στο 27' ο Ντουμπράφκα σταμάτησε τον Γκαρνάτσο στο τετ α τετ μετά την πανέμορφη μπαλιά του - ψευτοεννιαριού απόψε - Μπρούνο Φερνάντες. Το γκολ πάντως... μύριζε και δεν θα μπορούσε να μην έρθει.

Στο 31ο λεπτό ο Ντιαλό βρήκε τον Μέινου στην καρδιά της περιοχή και ο νεαρός Άγγλος με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ για τη Γιουνάιτεντ. Η Νιούκαστλ βελτιώθηκε μετά το γκολ, πίεσε και άγγιξε την ισοφάριση σε πολλαπλές περιστάσεις με σπουδαιότερη τη σωτήρια παρέμβαση του Κασεμίρο στην κεφαλιά του Μπερν λίγα εκατοστά πριν περάσει τη γραμμή.

Οι Magpies πάντως βρήκαν εν τέλει αυτό που έψαχναν. Στο 49' ο Γκόρντον εκτέλεσε ολομόναχος από την περιοχή μετά τη σέντρα του Μέρφι για το 1-1, ενώ στο 53' ο Άμραμπατ έκανε σπουδαίο τάκλιν για να σταματήσει τον Ίσακ, με τη βοήθεια και του οριζόντιου δοκαριού. Κι εκεί που η Νιούκαστλ πίεζε για την ανατροπή, είδε τη Γιουνάιτεντ να προηγείται ξανά. Στο 57ο λεπτό ο Ντιαλό «κεραυνοβόλησε» από το ύψος της περιοχής με το αριστερό και έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το σύνολο του Χάου πίεσε εκ νέου για το 2-2, το άγγιξε σε αρκετές περιπτώσεις, όμως στο 84' ο Χόιλουντ με φοβερό σουτ έκανε το 3-1 και «σκότωσε» τις ελπίδες της Νιούκαστλ, παρά τη μείωσε του Χολ στο τελικό 3-2 στις καθυστερήσεις.

Άλμα Ευρώπης για την Τσέλσι με «διπλό» στο Μπράιτον

Η Τσέλσι πέρασε από το «Φάλμερ» και πάτησε στην εξάδα, αγκαλιάζοντας πια την Ευρώπη και αφήνοντας πίσω της τόσο τη Νιούκαστλ όσο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Λονδρέζοι επικράτησαν 2-1 στην έδρας της μαχητικής Μπράιτον και θα χρειαστεί να... αυτοκτονήσουν - να μην πάρουν καν βαθμό από την Μπόρνμουθ στην έδρα τους - για να μείνουν εκτός Ευρώπης.

Οι Γλάροι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με το σουτ του Αντίνγκρα στο 11' να περνά ελάχιστα άουτ. Τη διαφορά πάντως στο πρώτο μέρος την έκανε ο Πάλμερ. Ξανά.

Στο 34ο λεπτό, οι Μπλε, που έδειξαν να παίρνουν τον έλεγχο του ματς και είχαν προειδοποιήσει και νωρίτερα, ξεδιπλώθηκαν ωραία στο χορτάρι, ο Κουκουρέγια έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Άγγλος μέσος με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Φερμπρούχεν για το 1-0.

Η Μπράιτον βέβαια θα μπορούσε να βρει την ισοφάριση, αλλά στην εκπνοή του πρώτου μέρους η δυνατή κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πέτροβιτς.

Οι Γλάροι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και συνέχισαν την αναζήτηση του 1-1. Στο 57' όμως είδαν τον Γκρος να αστοχεί ολομόναχος μέσα από τη μικρή περιοχή με προβολή και... τιμωρήθηκαν. Η ομάδα του Ποτσετίνο στο 64΄ βρήκε τον χώρο, ο Γκουστό γύρισε στον Ενκουνκού κι αυτός εκτέλεσε ανενόχλητος για το 2-0.

Η Μπράιτον έψαξε το... θαύμα της, πήρε ώθηση από την αποβολή του Τζέιμς για χτύπημα εκτός φάσης στον Ζοάο Πέδρο στο 84', αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Γουέλμπεκ στις καθυστερήσεις.

Τελευταία αγωνιστική (29/05 - 18:00)

  • Τσέλσι - Μπόρνμουθ
  • Μπρέντφορντ - Νιούκαστλ
  • Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η βαθμολογία της Premier League

premier league stand

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα