Δόξα Κατωκοπιάς - ΑΕΛ 2-2: Αποχαιρέτησε την πρώτη κατηγορία με το κεφάλι ψηλά

Νίκος Καρτσάκης
Η Δόξα ήρθε ισόπαλη 2-2 με την ΑΕΛ στην Περιστερώνα και υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη δεύτερη κατηγορία.

Δεν κατάφερε η Δόξα να κερδίσει την ΑΕΛ στην Περιστερώνα, καθώς απώλεσε το προβάδισμα στις καθυστερήσεις (2-2). Πλέον, έπειτα και από αυτή την εξέλιξη υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη δεύτερη κατηγορία. Όλα τα γκολ του αγώνα σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος.

Φάσεις εκατέρωθεν στα πρώτα τριάντα λεπτά, έπεσε ο ρυθμός στη συνέχεια

Το παιχνίδι είχε αρκετές φάσεις στα πρώτα τριάντα λεπτά, με τον ρυθμό να πέφτει στη συνέχεια. Το σουτ του Ασάντε στο 9’ πήγε άουτ, ενώ στο 11’, οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή. Μετά από κόρνερ του Βελκόφσκι, ο Τρούγιτς πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ. Λίγο αργότερα ο Μορέιρα, βρέθηκε απέναντι στον Κυριάκου, αλλά ο τερματοφύλακας της Δόξας τον νίκησε. Η ΑΕΛ είχε την πιο καλή της στιγμή ένα λεπτό αργότερα, όταν το σουτ του Μεντόσα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Δόξας. Στη συνέχεια, τα σουτ του Σέρνιτς και του Ναμπί πέρασαν άουτ, όπως και αυτό του Αλσέους στο 37’.

«Βροχή» από γκολ και «μοιρασιά»

Στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες κατάφεραν να βρουν δίχτυα δυο φορές η καθεμία σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Στο 55’ ο Ναμπί, απέφυγε τον Σέρνιτς και έκανε με όμορφο τρόπο το 1-0. Στο 64’ ο Μακρής, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο μόλις πριν από λίγο, με όμορφο βολέ, μετά από τη σέντρα του Κάνο, ισοφάρισε για λογαριασμό της ΑΕΛ. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Λεμεσού μπήκε… ορεξάτος, καθώς σούταρε ένα λεπτό αργότερα. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 87’ μετά από χέρι του Κάνο σε σέντρα του Μέσκα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Ντρούγιτς, ο οποίος έκανε το 2-1,ενώ λίγο αργότερα ο Χάνι δεν κατάφερε να κάνει το 3-1 απέναντι στον Κυριακού.. Τελικά, η ομάδα της Κατωκοπιάς δεν μπόρεσε να κρατήσει το αποτέλεσμα, καθώς ο Μίτσεφ στις καθυστερήσεις έκανε το τελικό 2-2.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων

Δόξα: Π. Kυριάκου, Τρούγιτς, Τραιτσέφσκι (Τάντι 30΄), Σαντίκ, Ναμπί, Βελκόφσκι, Αλσέους (82' Λοιζίδης), Ε.Κυριάκου, Προβυδάκης (68' Χ.Κυριάκου), Πούριτς, Ασάντε (68' Μέσκα)

ΑΕΛ: Μ. Κυριάκου, Φραντζής, Μεντόγιεβιτς, Μεντόζα, Σέρνιτς, Μορέιρα (61' Μακρής), Μαρς, Σιλβέστρος, Μίντσεφ, Κανό (88' Νεοφύτου), Θεμιστοκλέους (61' Κα)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα