Ομόνοια: Τα «πεινασμένα σκυλιά» ο αυστηρός Αναστασίου και η προετοιμασία για τον τελικό

Ομόνοια: Τα «πεινασμένα σκυλιά» ο αυστηρός Αναστασίου και η προετοιμασία για τον τελικό

Newsroom
anastasioy
«Είμαστε σαν πεινασμένα σκυλιά – Θέλουμε το κύπελλο για εμάς και για τον υπέροχο κόσμο αυτής της ομάδας, γιατί το αξίζει». Ατάκα όλο νόημα από τον Αμίν Χαμάς, στη ψεσινή εκπομπή της Ομόνοιας, «Total Green».

Για τους γνώστες-μυημένους στο μπάσκετ, αυτό έχει κυριαρχήσει στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, προεξάρχοντος του παικταρά, Τόμας Γουόκαπ. Εξού και το «τελετουργικό» πριν από κάθε ματς στα αποδυτήρια... με την «κραυγή των λύκων». Και όσο πετυχημένη ομάδα είναι τα τελευταία χρόνια ο μπασκετικός Ολυμπιακός, με αρχές, σταθερές, προπονητή και παίκτες να ματώνουν για το σύνολο, σε αυτό το οφείλους εν πολλοίς. Και ας μην είναι ούτε οι πιο ταλαντούχοι, και ας υστερούν πολύ στα budget, έναντι των υπολοίπων.

Γιατί αυτό είναι «νόμος» στον αθλητισμό. Η υγεία που εκπέμπουν τα αποδυτήρια. Όλα από εκεί ξεκινάνε.

Επανερχόμενος στον Χαμάς, το συνδέω με το κεφάλαιο προπονητής:

«Οι αλλαγές ήταν περισσότερο στην ψυχολογία. Είναι αυστηρός και απαιτητικός. Δεν άλλαξε την ομάδα απλά χρειαζόμασταν ψυχολογία και μας έδειξε ότι είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ και μπορούμε να νικήσουμε τους πάντες. Πιστέψαμε σε εμάς και κάνουμε το τελευταίο διάστημα αυτό που χρειάζεται».

Αυτοί οι τρεις πυλώνες, η ψυχολογία, τα καλά αποδυτήρια, απόρροια της προσωπικότητας του Γιάννη Αναστασίου και η τρομερή δίψα των παικτών για το κύπελλο, δίνουν στον κάθε Ομονοιάτη την ελπίδα για αίσια κατάληξη με το μοναδικό επίτευγμα του three peat και συνολικά του 17ου κυπελλου!

Κακά τα ψέματα, μετά την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, όλοι στο πράσινο οικοδόμημα κάνουν focus στο σπουδαίο ραντεβού της 18ης Μαϊου. Ενδιάμεσα μπορεί να υπάρχει ακόμη ένας αγώνας για να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα στο «Στέλιος Κυριακίδης» ξανά με την Πάφο, όμως στην πραγματικότητα, όλο το βάρος θα πέσει στον μεγάλο τελικό.

Τριήμερο ρεπό και «πολύ είναι από τον κόουτς»

Θα έχουν ένα τριήμερο ξεκούρασης, γεμίσματος μπαταριών οι ποδοσφαιριστές μέσα στο επόμενο διάστημα. Ο Γιάννης Αναστασίου θα παραχωρήσει ρεπό στην ομάδα, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα.

Τρεις μέρες τις οποίες έχουν απόλυτη ανάγκη οι ποδοσφαιριστές, ύστερα από τα συνεχόμενα παιχνίδια και την υπερπροσπάθεια που έκαναν μέχρι να φτάσουν στο στόχο της Ευρώπης.

Οι προπονήσεις συνεχίζονται σήμερα αύριο και μεθαύριο και ακολούθως, με την επανέναρξη Δευτέρα του Πάσχα, θα πάνε σερί μέχρι και τον τελικό κυπέλλου στις 18 Μαϊου. Ο Φαμπιάνο το παλεύει για να δώσει το παρών του, δε προλαμβαίνει ο Λανγκ.

ΑΓ

.


 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα