Δημητρίου: «Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική»

Δημητρίου: «Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική»

Newsroom
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τις καθιερωμένες δηλώσεις του έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, αναφερόμενος σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον σύλλογο.

Για ακόμη μια εβδομάδα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, παραχώρησε τις καθιερωμένες δηλώσεις. Σε αυτές, δόθηκε έμφαση στη «μάχη» του πρωταθλήματος, όπου εξήγησε πως η ομάδα υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να διεκδικεί τον τίτλο μέχρι την τελευταία αγωνιστική

Φυσικά, έγινε αναφορά στην εξασφάλιση ευρωπαϊκής θέσης, στον τελικό Κυπέλλου (18/5), αλλά και στα αγωνιστικά νέα.

Διαβάστε τα όσα είπε:

Για την κατάληξη της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα με την κατάκτηση της 3ης θέσης:

«Η κατάληξη της πορείας μας στο πρωτάθλημα μας βρίσκει με ανάμικτα συναισθήματα. Από τη μια υπάρχει η ικανοποίηση για την πορεία των τελευταίων δύο μηνών και τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία που παρουσίασε η ομάδα. Ανέτρεψε τα αρνητικά δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί και κατάφερε με πολύ καλή παρουσία στη φάση των play-off να εξασφαλίσει με άνεση Ευρωπαϊκό εισιτήριο, κάτι που για πολλούς προηγουμένως ήταν σχεδόν αδύνατο, ενώ έφτασε και κοντά στην πρώτη θέση και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να διεκδικούσε και το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Δεν ήταν εύκολο αυτό που έκανε η ομάδα, η τεχνική ηγεσία με τους ποδοσφαιριστές και με τη μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου. Το αναγνωρίζει η Διοίκηση και τους συγχαίρει για αυτό. Το -10 από την κορυφή έγινε -4, το -7 από τον Άρη έγινε +6 και το -1 από την Πάφο έγινε +7. Άρεσαν, επίσης, τα στοιχεία που είχε η ομάδα, όπως η επιθυμία, η αφοσίωση, η πίστη και το πνεύμα νικητή. Αυτά είναι βασικά συστατικά των μεγάλων ομάδων όπως η Ομόνοια.

Επαναλαμβάνουμε αυτό που είχαμε πει και την περασμένη βδομάδα, η Ομόνοια πάντα διεκδικεί την πρώτη θέση και δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο, ωστόσο δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την μεγάλη προσπάθεια και την πορεία των τελευταίων δύο μηνών. Η ομάδα δεν τα παράτησε ποτέ, όρθωσε ανάστημα και αντεπιτέθηκε και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον χαρακτήρα που θέλουμε να έχουμε ως Σύλλογος. Από την άλλη, η βαθμολογία μας δείχνει ότι, όσο αφορά τον στόχο του πρωταθλήματος, πληρώσαμε την παρουσία μας σε κάποια στάδια της κανονικής περιόδου της σεζόν. Απ’ εκεί και πέρα, μέσα από τη βαθιά αξιολόγηση της πορείας και παρουσίας μας, η ομάδα θα προσπαθήσει να κρατήσει και να ενισχύσει τα θετικά, να αποφύγει όσα πρέπει και να διορθώσει αυτά που χρειάζεται, ώστε να είμαστε γενικώς πιο έτοιμοι την επόμενη σεζόν. Προς το παρόν έχουμε μπροστά μας τον τελικό κυπέλλου και στρέφουμε όλη την προσοχή, τις σκέψεις και την ενέργειά μας εκεί».

Για το γεγονός ότι η ομάδα εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο:

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ομόνοια το γεγονός πως για 5η διαδοχική σεζόν θα βρίσκεται στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και με τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο ποδόσφαιρό μας, δεν είναι εύκολο να το πετύχεις. Ένας από τους βασικούς στόχους της Διοίκησης είναι η εδραίωση του στάτους της Ομόνοιας στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και αυτός ο στόχος θα επιτυγχάνεται με τις Ευρωπαϊκές μας παρουσίες. Ήδη η Ομόνοια έχει καταφέρει να βελτιώσει αισθητά τη βαθμολογία της και να αναπτύξει το εκτόπισμά της στην Ευρώπη τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, κατά τα οποία έπαιξε τρεις φορές σε Ευρωπαϊκούς ομίλους και αντιμετώπισε έχοντας θετική παρουσία σπουδαίες ομάδες όπως τον Ερυθρό Αστέρα, τη Λέγκια Βαρσοβίας, τον ΠΑΟΚ, τη Γάνδη, ακόμη και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτετ και την PSV από τις οποίες έχασε στο τελευταίο λεπτό, ή με την Ρεάλ Σοσιεδάδ και τη Γρανάδα που έχασε με 2-1 στην Ισπανία, το 2-2 με την Καραμπάχ, το 1-1 με τη Βασιλεία, το 1-0 με την Μίντιλαντ, το 4-2 με την Άντβερμπ από την οποία αποκλείστηκε στα πέναλτι στα play-off του Europa League κτλ. Γενικώς, αυτή η τετραετία στην Ευρώπη ήταν ένα γερό βήμα όσο αφορά τον μεγάλο στόχο της Διοίκησης, να είναι δηλαδή η Ομόνοια μια ομάδα που θα έχει παρουσία με απαιτήσεις στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Για την ώρα αφήνουμε στην άκρη το θέμα της Ευρώπης, συγκεντρωνόμαστε πλήρως στον τελικό κυπέλλου και έπειτα θα δούμε τα δεδομένα που θα έχουμε μπροστά μας και θα τα συζητήσουμε ξανά».

Για τη νίκη στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ:

«Τις ημέρες πριν τον αγώνα λέγαμε πόσο σημαντικό ήταν για εμάς να κερδίσουμε για να διασφαλίσουμε την Ευρωπαϊκή μας συμμετοχή. Τονίζαμε πως συγκεντρωνόμασταν μόνο στο σενάριο που μπορούσαμε να ελέγξουμε εμείς και στο πώς θα το πετύχουμε. Η ομάδα παρουσιάστηκε αποφασισμένη και έτοιμη για να κερδίσει και τα κατάφερε. Ήταν μια δίκαιη νίκη, η οποία ήρθε με πολύ καλή παρουσία ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και εκτόπισμα, ήταν πειθαρχημένη στο αγωνιστικό της πλάνο και έβλεπες ότι ένιωθε άνετα και πιο καλή ομάδα στο γήπεδο. Χάρηκε και ο κόσμος της νίκη και την εμφάνιση, κάτι επίσης πολύ σημαντικό. Το γεγονός ότι κερδίσαμε τα τρία από τα τέσσερα φετινά παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ, που είναι αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση, είναι άλλο ένα στοιχείο που μας δείχνει πως θα μπορούσαμε να πετυχαίναμε περισσότερα πράγματα στο πρωτάθλημα. Επαναλαμβάνουμε, όμως, πως στο ποδόσφαιρο όλες οι εμπειρίες είναι χρήσιμες, ώστε να σε βοηθήσουν να γίνεσαι καλύτερος, σοφότερος και γενικώς πιο έτοιμος για τη συνέχεια της πορείας σου».

Για τον τελικό Κυπέλλου:

«Είναι μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι η Ομόνοια θα συμμετάσχει για 3ηδιαδοχική σεζόν σε τελικό κυπέλλου, που αποτελεί γιορτή για το ποδόσφαιρο. Πάντοτε οι πιθανότητες κατάκτησης σε έναν τελικό είναι στο 50-50. Θα προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε για να κλείσουμε ξανά τη σεζόν με έναν τίτλο, κάτι σημαντικό και για την ιστορία της Ομόνοιας και τον κόσμο μας. Έχουμε ακόμη ημέρες μέχρι τον τελικό και θα έχουμε ξανά την ευκαιρία να το συζητήσουμε».

Για τα εισιτήρια του τελικού:

«Η προπώληση των εισιτηρίων του τελικού αναγκαστικά θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής σύσκεψης, που έχει οριστεί στις 8 Μαΐου και αφού ξεκαθαρίσει ο ακριβής αριθμός εισιτηρίων που θα έχουμε στη διάθεσή μας. Πρώτα, θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση με όλες τις πληροφορίες για τα εισιτήρια και τη διαδικασία προπώλησης και έπειτα θα ξεκινήσει η προπώληση».

Για τον προγραμματισμό:

«Για να προλάβουμε τυχόν δημοσιεύματα σχετικά με τον προγραμματισμό μας, τονίζουμε πως αποφάσεις και ακολούθως ενημέρωση για το ζήτημα αυτό θα έχουμε μετά τον τελικό κυπέλλου. Το τονίζουμε για μια ακόμη φορά, δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις. Αυτά θα γίνουν μετά τον τελικό. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να βλέπουμε δημοσιεύματα για το αν ο τάδε παίκτης μένει ή φεύγει ή αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν προγνωστικά. Προεργασία γίνεται εδώ και καιρό, αυτό είναι κάτι που το έχουμε πει αρκετές φορές, σε συνεννόηση του κ. Νταμπράουσκας με τον κ. Γιάννη Αναστασίου και το Τμήμα Σκάουτινγκ. Επαναλαμβάνουμε, αποφάσεις θα ληφθούν μετά το τέλος της σεζόν».

Για τα αγωνιστικά νέα:

«Ο Φαμπιάνο και ο Λανγκ προπονούνται ατομικά και εκτιμούμε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για την κατάστασή τους και για το κατά πόσο θα προλάβουν τον αγώνα με την Πάφο για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα θα λάβει ρεπό την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή και θα επιστρέψει στις προπονήσεις το απόγευμα της Δευτέρας».

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα