ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ Λάρνακας 1-1: Ο Θρύλος αφεντικό της Κύπρου, επέστρεψε στον θρόνο μετά από πέντε χρόνια! (vid)

Ο ΑΠΟΕΛ ήρθε ισόπαλος με σκορ 1-1 κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας και στέφθηκε πρωταθλητής Κύπρου για 29η φορά στην ιστορία του!

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ Λάρνακας αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στο ΓΣΠ και η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο πανηγύρισε έξαλλα το 29ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Η Λευκωσία «σιγόβραζε» από νωρίς και τα πέντε χρόνια μακριά από τον θρόνο του κυπριακού ποδοσφαίρου για τον ΑΠΟΕΛ ήταν αρκετά για τους οπαδούς του, που από νωρίς είχαν μετατρέψει σε... καζάνι που βράζει το ΓΣΠ.

Ωστόσο, οι παίκτες του Ραν Μπεν Σιμόν δεν επηρεάστηκαν από την ατμόσφαιρα των Γαλαζοκίτρινων και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Ίμαντ Φαράζ. Η φάση του γκολ ξεκίνησε από την τρομερή μπαλιά του Μπρούνο Γκάμα που βρήκε τον Φαράζ και εκείνος με προβολή από κοντά άνοιξε το σκορ. Αρχικά το τέρμα ακυρώθηκε, όμως λίγο αργότερα επικυρώθηκε μετά από έλεγχο του VAR.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν άμεση αντίδραση και τέσσερα λεπτά αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μαρκίνιος στο 9ο λεπτό του ματς. Ο Βραζιλιάνος ταλαντούχος εξτρέμ των Γαλαζοκίτρινων, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του αμυντικού της ΑΕΚ Λάρνακας, Ντιονκού, έβαλε το πόδι του και με κοντινό σουτ έγραψε το 1-1 στον πίνακα του σκορ.

Η ΑΕΚ Λάρνακας κρατούσε με ψυχραιμία την μπάλα στα πόδια της και στο 27' απείλησε και πάλι την εστία του Μπέλετς. Ο Μπρούνο Γκάμπα πήρε την μπάλα και με ένα φαλτσαριστό σουτ την έστειλε ελάχιστα δίπλα από την εστία του ΑΠΟΕΛ. Οι Γαλαζοκίτρινοι έχασαν ευκαιρία με τον Μαρκίνιος, ο οποίος με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια του ΓΣΠ.

Ένα δεύτερο ημίχρονο με πρωταγωνίστρια την ΑΕΚ

Στην επανάληψη το σκηνικό επαναλήφθηκε, η ΑΕΚ Λάρνακας ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και ο ΑΠΟΕΛ την περίμενε στο δικό του «μισό», ωστόσο δεν κατάφερε να τη μετουσιώσει σε γκολ που θα της έδινε και πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Στο 52', ο Τονγκιά έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπέλετς. Όσο περνούσε η ώρα ο Σιμόν έκανε ακόμα πιο επιθετικό το σχήμα του, περνώντας τον Λόπες στη θέση του Πονς τοποθετώντας και δεύτερο επιθετικό στον αγωνιστικό χώρο.

Οι φιλοξενούμενοι όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν ολοένα και περισσότερο την πίεσή τους και στο 84ο λεπτό, με τον Ράφα Λόπες. Ο νεοεισελθόντας στον αγωνιστικό χώρο έπιασε το δυνατό σουτ, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Μπέλετς. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία της αναμέτρησης, που έστεψε τον ΑΠΟΕΛ πρωταθλητή Κύπρου.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΑΠΟΕΛ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Μπέλετς, Τσεπάκ, Σούσιτς, Ντβάλι, Πέτροβιτς, Κοσταντίνοφ, Μαρκίνιος (77' Δώνης), Ντάλσιο, Κβιλιτάια (82' Κρέσπο), Σαρφό (77' Βιγιαφάνιες), Ντογκαλά (89' Τομανέ).

ΑΕΚ (Ραν Μπεν Σιμόν): Πίριτς, Ρομπέρζ, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Ντιούνκου, Λέδες, Πονς (61' Λόπες), Μπρούνο Γκάμα (66' Κλαρισμάριο), Φαράζ (66' Γκιουρσκό), Τόνγκια (77' Ντίμερς), Σολ (77' Τρισκόφσκι)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα