ΑΕΚ Λάρνακας: Πίκρα, στεναχώρια αλλά στο τέλος… απόλυτη περηφάνια

ΑΕΚ Λάρνακας: Πίκρα, στεναχώρια αλλά στο τέλος… απόλυτη περηφάνια

Πάνος Λάρκος
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Η ΑΕΚ Λάρνακας «πάλεψε» κυριολεκτικά μέχρι το τελευταίο λεπτό για τον φετινό τίτλο, τον έχασε στην ισοβαθμία, όμως στο τέλος μένει μόνο περηφάνια για αυτή την προσπάθεια. Στα δυσάρεστα ο θάνατος ενός ΑΕΚτζη την ώρα που παρακολουθούσε τον αγώνα έξω από την Αρένα.

Το ήθελε πολύ, πάρα πολύ. Το πάλεψε. Έδωσε και την ψυχή της. Το διεκδίκησε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Προηγήθηκε στο ΓΣΠ αλλά ένα λάθος του Ντιουνκού έδωσε την ευκαιρία στο ΑΠΟΕΛ να απαντήσει αμέσως και να ισοφαρίσει τον αγώνα.

Οι παίκτες του Σιμόν το ήθελαν πάρα πολύ αυτό το πρωτάθλημα. Το πάλεψαν, το διεκδικήσουν με νύχια και με δόντια και πιθανόν να το άξιζαν όσο το άξιζε και το ΑΠΟΕΛ. Ένας όμως θα μπορούσε να γευτεί την χαρά του πρωταθλήματος και η ισοπαλία ήταν αρκετή για τον ΑΠΟΕΛ.

Η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες της να πάει για δυο αποτελέσματα στον χθεσινό τελικό αλλά τις πέταξε στα σκουπίδια. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ήταν πρωταθλήτρια σήμερα μιας και θα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό ματς, όμως χάθηκε μία ακόμη μεγάλη και «χρυσή» ευκαιρία για την ΑΕΚ να πάρει τον πρώτο της τίτλο. Θα πρέπει να κάνει λίγη ακόμη υπομονή. Θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει μεθοδικά.

Να συνεχίσει να πιστεύει στο όνειρο. Η ιστορία της χρωστά ένα πρωτάθλημα. Ο κόσμος μπορεί να νοιώθει τεράστια πικρία και στεναχώρια που δεν ήρθε η νίκη τίτλου, όμως την ίδια ώρα νοιώθει και απέραντη περηφάνια για τον τρόπο που η ομάδα του φέτος κατάφερε με τον Ραν Μπεν Σιμόν να φθάσει ένα βήμα πριν τον τίτλο.

Ο Ισραηλινός τεχνικός μεταμόρφωσε προς το καλύτερο την ΑΕΚ. Μπορεί κάποιες κινήσεις του χθες με τις αλλαγές να μην του βγήκαν αλλά σε γενικές γραμμές ο Ισραηλινός ήταν αυτός που επανάφερέ την ΑΕΚ σε τροχιά τίτλου. Εκεί που ήταν δύσκολο να τερματίσει στην πρώτη εξάδα, έφθασε στο σημείο να διεκδικεί τον τίτλο μέχρι τέλους.

Από σήμερα η ομάδα της Λάρνακας γυρίζει σελίδα, μαζεύει τα κομμάτια της και αρχίζει χτίσιμο για την νέα χρονιά. Αρχικά για την προσπάθεια στο Κόνφερενς Λιγκ όπου θα ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο με στόχο να συμμετάσχει ξανά στους ομίλους. Εύκολο δεν είναι αλλά μπορεί να το πετύχει διατηρώντας τον βασικό κορμό της φετινής ομάδας.

«Το οφείλουμε στον εαυτό μας»

Ανάρτηση έκανε νωρίτερα το πρωί ο Ιωσήφ Φράγκος, μέλος της διοίκησης της ΑΕΚ, γράφοντας χαρακτηριστικά πως η ομάδα οφείλει στον εαυτό της να συνεχίσει πιο δυνατή από ποτέ.

«Είναι όντως δύσκολο να βρει κάποιος λέξεις για να εκφράσει τις σκέψεις του μετά την χθεσινή μέρα. Μια μερα γεμάτη εναλλαγή συναισθημάτων. Μια μέρα την οποία πραγματικά εύχομαι στον κάθε άνθρωπο να ζήσει. Την αγωνία, τον ενθουσιασμό και το άγχος της αναμονής, την ανησυχία και το δέος που νιώσαμε όταν αντικρίσαμε την κόλαση του κατάμεστου ΓΣΠ, το απύθμενο θάρρος και θράσος που επιδείξαμε κατά την διάρκεια του αγώνα κυριαρχώντας αγωνιστικά, την βαθιά θλίψη και απογοήτευση στο τέλος του και το σθένος να δώσουμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο.

Για αυτό αγαπάμε αυτό το άθλημα, επειδή έχει την δυνατότητα να μας προσφέρει αλησμόνητες στιγμές χαράς και λύπης, όπως άλλωστε η ίδια η ζωή είναι καταδικασμένη να προσφέρει. Όμως αν υπάρχει ένα συναίσθημα το οποίο κρατώ είναι αυτό της ΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ. Είμαι πραγματικά περήφανος που είμαι μέλος του οργανισμού που ονομάζεται ΑΕΚ. Χάσαμε ακόμα μια φορά στα σημεία αλλά δείξαμε ακόμα μια φορά από τι είμαστε φτιαγμένοι. Είμαι βέβαιος ότι πολλοί θα ασχοληθούν εις βάθος με τα ´Αν’. Δικαίωμα τους. Εμείς ένα πράγμα να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε. Θα συνεχίσουμε πιο δυνατοί από ποτέ. Το οφείλουμε στον εαυτό μας.»

Έφυγε από τη ζωή φίλος της ΑΕΚ

Ένα δυσάρεστο περιστατικό είχαμε έξω από το ΑΕΚ Αρένα λίγο πριν το τέλος του αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΚ. Οπαδός της ομάδας που παρακολουθούσε την αναμέτρηση από την γιγαντοοθόνη που στήθηκε ένοιωσε αδιαθεσία και δυστυχώς λίγη ώρα αργότερα έχασε τη ζωή του προδομένος από την καρδιά του.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα