ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 4-1: Τεσσάρα και τώρα στα χέρια του η κούπα!

bet365

Με δυο γκολ του Ζίφκοβιτς, ένα του Βιεϊρίνια κι ένα του Τάισον που άνοιξε το σκορ, ο ΠΑΟΚ που έστειλε και δις τη μπάλα στο δοκάρι με τον Τόμας και τον Μπάμπα, συνέτριψε με 4-1 τον Παναθηναϊκό (78' Γερεμέγεφ) και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό παίρνει το πρωτάθλημα αν νικήσει την Κυριακή τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης»!

Και τώρα ΠΑΟΚ, σήκωσε το μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης! Μπορείς; Ναι, μπορείς! Με μια ονειρεμένη εμφάνιση ο «Δικέφαλος» διέλυσε τον Παναθηναϊκό με 4-1 και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ είναι αγκαλιά με τον τίτλο.

Με αλλαγές ο ΠΑΟΚ, χωρίς εκπλήξεις ο Παναθηναϊκός

Σε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του νικηφόρου ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό προχώρησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. O Ρουμάνος τεχνικός κράτησε στον πάγκο τους Σάστρε, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια και ξεκίνησε τους Ότο, Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ και Μουργκ.

Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν το ματς σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από την εστία, με τους Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη και Μπάμπα να αποτελούν την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Παρτενέρ του Μεϊτέ στον άξονα ήταν ο Οζντόεφ, με τους Ντεσπόντοφ και Τάισον στα δύο «φτερά» της επιθετικής γραμμής, τον Μουργκ σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον Μπράντον Τόμας.

Χωρίς εκπλήξεις ήταν η ενδεκάδα του Φατίχ Τερίμ με την οποία οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το ντέρμπι της Τούμπας. Ο Τούρκος προπονητής έδωσε φανέλα βασικού στον Άντρατζ Σπόραρ, αντί του τραυματία Φώτη Ιωαννίδη, ενώ επανέφερε στο αρχικό σχήμα μετά από καιρό τον Ντάνιελ Μαντσίνι και τον Γιούρι Λοντίγκιν.

Ο Φατίχ Τερίμ σε αυτό το παιχνίδι δεν είχε διαθέσιμους τους Ιωαννίδη, Βέρμπιτς, Αϊτόρ και Σένκεφελντ. Έτσι κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Λοντίγκιν. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Αράο με τον Γεντβάι οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Μπερνάρντ, δεξιός ο Μαντσίνι και στην κορυφή της επίθεσης ο Σπόραρ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, αποφασιστικά και με μυαλό

Ο ΠΑΟΚ, όπως ήταν αναμενόμενο, μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζει και πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά στο παιχνίδι είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή με το σουτ του Μπράντον να σταματά στο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Οι «ασπρόμαυροι» συνειδητά έδωσε μέτρα στον Παναθηναϊκό περιμένοντας να βρουν την στιγμή τους και να χτυπήσουν στο transition. Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας και προσδοκούσαν από τον Μπερνάρ ή τον Μπακασέτα να βρουν μια τελική στην επίθεση.

Το ματς τελείωσε σχετικά νωρίς για τον Μουργκ, που αντικαταστάθηκε από τον Κωνσταντέλια, λόγω ενοχλήσεων που αισθάνθηκε ο Αυστριακός, με τον Βολιώτη μεσοεπιθετικό στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να απειλεί από μακριά τον Λοντίγκιν.

Νέο «χτύπημα» από Κωνσταντέλια και Τάισον

Με χαρακτηριστικές κινήσεις από τον πάγκο ο Λουτσέσκου ζητούσε από τους παίκτες του να ανέβουν στο γήπεδο και να πιέσουν πιο ψηλά και στο 37ο λεπτό βρήκε το γκολ. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Πέρεθ και με μαγική πάσα βρήκε τον Τάισον, ο οποίος μέσα από τη μεγάλη περιοχή «εκτέλεσε» τον Λοντίγκιν για το 1-0 βάζοντας φωτιά στην Τούμπα!

Ο Βραζιλιάνος για δεύτερο σερί ντέρμπι βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, ο «Ντέλιας» για δεύτερο σερί ντέρμπι είχε μια μαγική στιγμή και ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός παρά την συντριπτική κατοχή της μπάλας δεν είχε ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο λόγω της εξαιρετικής ανασταλτικής συμπεριφοράς του ΠΑΟΚ και των δικών του μέτριων, πρόχειρων επιλογών.

Πάλι με Ζίβκοβιτς το 2-0, αφού τον κράτησε ο Κοτάρσκι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μουδιασμένα το β’ μέρος, αλλά μέσα σε ένα λεπτόα (61’-62’) έχασαν από μια μεγάλη ευκαιρία. Πρώτος ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 2-0 με με το σουτ του Μπάμπα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με την πρώτη τελική προς την εστία όταν ο Σπόραρ βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι έκανε το σουτ, αλλά ο Κροάτης τερματοφύλακας με εντυπωσιακό άνοιγμα των χεριών του κατόρθωσε και έδιωξε σε κόρνερ κρατώντας το μηδέν για την εστία του.

O ΠΑΟΚ έφτασε στο 72ο λεπτό στο 2-0. Ο Γεβντάι ανέτρεψε τον Σαμάτα και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς από την «άσπρη βούλα» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα νικώντας τον Λοντίγκιν. Ο Σέρβος, όπως και με τον Ολυμπιακό, πέτυχε το δεύτερο γκολ και η Τούμπα «απογειώθηκε» από τις ζητωκραυγές των φίλων του «Δικεφάλου», που έβλεπαν την ομάδα τους να είναι πολύ κοντά στο στόχο της νίκης.

Ο Παναθηναϊκός μείωσε στην πρώτη, ουσιαστικά, επαφή της μπάλας από τον Γερεμέγεφ που με κεφαλιά νίκησε τον Κοτάρσκι για το 2-1 στο 78ο λεπτό μουδιάζοντας το κοινό στην Τούμπα και μπαίνοντας εκ νέου στο ματς.

Ονειρεμένο φινάλε με Βιεϊρίνια - Ζίβκοβιτς

Ο ΠΑΟΚ είδε τον Κουλιεράκη να δέχεται την κίτρινη κάρτα που θα του στερήσει την συμμετοχή στο ντέρμπι της Κυριακής, αλλά δύο λεπτά αργότερα ήρθε η μεγάλη στιγμή για τον εμβληματικό αρχηγό του. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια κατέβασε με ψυχραιμία την μπάλα μέσα στη μεγαλη περιοχή και την «κάρφωσε» στα δίχτυα για το 3-1, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε ο Ζίβκοβιτς να γράψει το 4-1.

Στην Τούμπα εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές. Άνθρωποι κάθε ηλικίας έκλαιναν στις κερκίδες βλέποντας τον ΠΑΟΚ να αγκαλιάζει τον τίτλο!

MVP: Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς σφράγισε τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ, αλλά ο τίτλος του πολυτιμότερου θα πάει δικαιωματικά σε αυτή τη μορφή του «Δικεφάλου» που λέγεται Αντρέ Βιεϊρίνια.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μεγάλο παιχνίδι από Κωνσταντέλια, Οτο, Μεϊτέ. Ολοι όσοι έπαιξαν για τον ΠΑΟΚ έδωσαν τα πάντα για να έρθει η νίκη στο αποψινό παιχνίδι.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τάσος Μπακασέτας ήταν ωσεί παρών στο χορτάρι της Τούμπας.

Η ΓΚΑΦΑ: Το τραγικό διώξιμο του Ρούμπεν Πέρεθ έδωσε τη δυνατότητα στον Κωνσταντέλια να δημιουργήσει το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Ολλανδός Άλαντ Λίντχουντ και το VAR έκριναν σωστά ότι δεν υπήρχε παράβαση στο χέρι του Χουανκάρ στο 30ο λεπτό και σωστά έδωσε το πέναλτι στην ανόητη ανατροπή του Γεβντάι πάνω στον Σαμάτα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ το ήθελε πιο πολύ το αποψινό ματς, το πήγε στα μέτρα του, έπαιξε έξυπνα και χτύπησε τον Παναθηναϊκό σ’ όλες τις αδυναμίες του. Ο «ασπρόμαυρος» θρίαμβος ήταν δικαιότατος και φέρνει την ομαδάρα του Ραζβάν Λουτσέσκου αγκαλιά με το πρωτάθλημα!

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Ότο, Μεϊτέ, Οζντόεφ (81’ Σβαμπ), Μουργκ (18’ Κωνσταντέλιας), Τάισον (67’ Ζίβκοβιτς), Ντεσπόντοφ (81’ Βιεϊρίνια), Τόμας (67’ Σαμάτα)

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Χουάνκαρ (67’ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Γεντβάι, Μπακασέτας (67’ Γερεμέγεφ), Τσέριν, Αράο, Κώτσιρας, Μαντσίνι (67’ Βαγιαννίδης), Μπερνάρ (85’ Βιλένα), Σπόραρ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα