Play off – Superleague, η βαθμολογία της 9ης αγων.: Ο ΠΑΟΚ, στο +2 από την ΑΕΚ και ψάχνει «γύρο θριάμβου» στο Βικελίδης!

Newsroom
ΠΑΟΚ

bet365

Ο ΠΑΟΚ προσπέρασε την ΑΕΚ στην πρώτη θέση και με νίκη επί του Άρη παίρνει το πρωτάθλημα, ό,τι κι αν γίνει. Το Παναθηναϊκός – Ολύμπιακός της Κυριακής θα κρίνει τη... μάχη για την αποφυγή της 4ης θέσης, με τους Πειραιώτες να θέλουν δύο αποτελέσματα.

Και τώρα όλα είναι στο χέρι του! Με νίκη την Κυριακή κόντρα στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Δικέφαλος του Βορρά θα πανηγυρίσει το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός... έπεσε στην 4η θέση και την Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο θα παίξει... ρέστα για να την αποφύγει, προκειμένου να εξασφαλίσει πριν τον τελικό ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και ο πρώτος... ξεσηκωμός στην Τούμπα έγινε μόλις στο 2' με το πλασέ του Μπράντον Τόμας που σταμάτησε στη ρίζα του δοκαριού του Λοντίγκιν. Στη συνέχεια οι «πράσινοι» βρήκαν ισορροπίες μέσα στο γήπεδο και κρατούσαν κάθε κίνδυνο μακριά από την εστία τους. Τελικά μια απίθανη γκέλα του Ρούμπεν, έστρωσε την μπάλα στον Ντέλια κι αυτός με μια ακόμη ασίστ... τάισε τον Τάϊσον για τον 1-0. Η Τούμπα πήρε φωτιά με τον Δικέφαλο να αναζητά ένα ακόμη γκολ πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, χωρίς όμως επιτυχία! Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που άγγιξε το γκολ της ισοφάρισης στη μεγάλη επέμβαση του Κοτάρσκι στο πλασέ του Σπόραρ. Κι αφού δεν έγινε το 1-1, μερικά λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που του σφράγισε και τη μεγάλη νίκη που ίσως του δώσει και τον τίτλο. Ο Σαμάτα κέρδισε το πέναλτι από τον Γεντβάι, ο Ζίφκοβιτς δεν λάθεψε και... 2-0! Ο Παναθηναϊκός ξαναμπήκε στο ματς και την διεκδίκηση του βαθμού στο 78'΄με την κεφαλιά του Γερεμέγιεφ και την άστοχη έξοδο του Κοτάρσκι. Τελικά το αγχωτικό φινάλε για τον ΠΑΟΚ ήταν λυτρωτικό καθώς στο 89' με τον Βιερϊνια και στις καθυστερήσεις με τον Ζίφκοβιτς να διαμορφώνει το τελικό 4-1.


Στο Καραϊσκάκη η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς με ζητούμενο το διπλό που ουσιαστικά θα της έδινε και τον τίτλο. Η Ένωση ήταν πιο δραστήρια μπροστά στην περιοχή του Τζολάκη, όμως ο Λιβάι Γκαρσία ήταν σε κακή βραδιά αφού δεν μπορούσε να βρει στόχο! Οι μεγάλες φάσεις ήταν ελάχιστες και το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Η επανάληψη είχε άλλο πρόσωπο. Ο Ολυμπιακός αφού... προειδοποίησε με το δοκάρι του Φορτούνη στο 61', λίγα λεπτά αργότερα βρήκε γκολ με τον Όρτα στο 65' όταν από λάθη της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή, η μπάλα έφτασε στα πόδια του παίκτη των Πειραιωτών και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής... νίκησε τον Στάνκοβιτς! Ο ίδιος παίκτης με ένα ακόμη έξοχο γκολ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 αφού η ΑΕΚ που καίγονταν για τη νίκη, έχοντας μάθει και τα... μαντάτα από την Τούμπα δεν κατάφερε ποτέ να δείξει ότι διεκδικεί το πρωτάθλημα! Πλέον η Ενωση θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Λαμίας και να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Άρη.

Το ματς στο «Αθανάσιος Διάκος» μπορεί να ήταν το πιο αδιάφορο από τα τρία της αγωνιστικής, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες της Λαμίας και του Αρη έκαναν... αγγαρεία! Το αντίθετο. Το 4-2 υπέρ των Θεσσαλονικιών μαρτυρά ότι έγινε ένα γεμάτο ματς. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με την Λαμία να κλείνει το πρώτο μέρος προηγούμενη με 2-0 χάρη στα γκολ του Τζανετόπουλου και του Μάλτσι! Όμως το... έργο ήταν διαφορετικό στην επανάληψη καθώς ο Άρης ήταν καταιγιστικός και πέτυχε 4 γκολ, κάνοντας τη νίκη και την ανατροπή. Στα σημαντικά για τον Άρη, τα δύο γκολ που πέτυχε ο Μορόν, αφενός δείχνοντας ότι είναι σε καλή κατάσταση ενόψει τελικού κι αφετέρου έφτασε και τα 19 γκολ... αγκαλιάζοντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Τα άλλα δύο γκολ για τους νικητές πέτυχαν ο Φατόρε και ο Φετφατζίδης.

H ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


10η αγωνιστική – Κυριακή 19 Μαϊου
20:00 ΑΕΚ-Λαμία
20:00 Άρης-ΠΑΟΚ
20:00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS (9η αγωνιστική)


1.ΠΑΟΚ 77
2.ΑΕΚ 75
3. Ολυμπιακός 73
4. Παναθηναϊκός 71
5. Αρης 55
6. Λαμία 35

1η αγωνιστική
Λαμία-ΑΕΚ 0-4
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3
ΠΑΟΚ-Άρης 0-1


2η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-3
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0
Άρης-Λαμία 3-1


3η αγωνιστική
Ολυμπιακός-Άρης 3-0
ΠΑΟΚ-Λαμία 3-1
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1


4η αγωνιστική
Λαμία-Ολυμπιακός 1-5
Άρης-Παναθηναϊκός 0-2
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2


5η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Λαμία 3-1
ΑΕΚ-Άρης 2-0
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0


6η αγωνιστική
Λαμία-Παναθηναϊκός 0-5
Άρης-ΑΕΚ 1-2
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

7η αγωνιστική
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1
Άρης-Ολυμπιακός 1-1
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-0

8η αγωνιστική
Ολυμπιακός-Λαμία 4-1
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2
Παναθηναϊκός-Άρης 0-1


9η αγωνιστική
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-1
Λαμία-Άρης 2-4

10η αγωνιστική – Κυριακή 19 Μαϊου
20:00 ΑΕΚ-Λαμία
20:00 Άρης-ΠΑΟΚ
20:00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα