Αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση των Cupra Formentor και Leon

Αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση των Cupra Formentor και Leon

Γιάννης Δανιγγέλης
Αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση των Cupra Formentor και Leon
Τα νέα Cupra Formentor και Cupra Leon λίγο πριν από την παγκόσμια παρουσίασή τους.

Το Cupra Formentor είναι το best seller μοντέλο της εταιρείας και έχει πολύ καλές πωλήσεις στην Ευρώπη. Πέρυσι άγγιξε παγκοσμίως την κορυφή των πωλήσεων με περισσότερες από 120,000 παραδόσεις οχημάτων. Δυνατά αποτελέσματα για το πρώτο σχεδιασμένο και εξελιγμένο όχημα αποκλειστικά από την ισπανική μάρκα, ενώ παράλληλα το νέο Cupra Leon έρχεται για να στηρίξει τις φιλοδοξίες της.

Cupra

Και τα δύο μοντέλα θα αναδείξουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, την προσθήκη της επόμενης γενιάς eHybrid τεχνολογίας, σε συνδυασμό με περισσότερη ψηφιοποίηση, βιωσιμότητα και ταυτόχρονα θα προσφέρουν ενίσχυση της οδηγικής απόλαυσης.

Η Cupra το 2025 θα λανσάρει το σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Seat στο Μαρτορέλ. Το αυτοκίνητο που ως τώρα γνωρίζαμε ως UrbanRebel θα φθάσει στη γραμμή παραγωγής –το 2025– ως Raval. Το όνομα προέρχεται από την συνοικία στο κέντρο της Βαρκελώνης. Την ανακοίνωση έκανε ο CEO της Cupra, Γουέιν Γκρίφιθς, κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου της Βαρκελώνης. Το Cupra Raval θα κατασκευάζεται λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στο εργοστάσιο της Seat στο Μαρτορέλ. Από την ίδια γραμμή παραγωγής θα βγαίνουν επίσης το Volkswagen ID.2 και το αντίστοιχο μοντέλο της Skoda, μοντέλα που επίσης θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MEB-Lite του Volkswagen Group.

Cupra

Photo credits: Cupra

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!