F1 - Δύο οδηγοί πολύ κοντά σε αποκλεισμό από Grand Prix

F1 - Δύο οδηγοί πολύ κοντά σε αποκλεισμό από Grand Prix
Ποιοι βρίσκονται με την «πλάτη στον τοίχο» καθώς κινδυνεύουν να αποκλειστούν από Grand Prix της Formula 1 λόγω πολλών βαθμών ποινής.

Πέντε αγώνες έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα στην αγωνιστική σεζόν της Formula 1 στο 2024 και ήδη η λίστα των βαθμών ποινής στην αγωνιστική άδεια των οδηγών έχει γεμίσει. Κάθε οδηγός που συγκεντρώνει 12 βαθμούς ποινής σε διάστημα 12 μηνών τιμωρείται με αποκλεισμό για τον επόμενο αγώνα. Ο τρόπος με τον οποίο τους συγκεντρώνουν είναι έπειτα από συμβάντα που προκαλούν στην πίστα.

Οι βαθμοί μεταφέρονται από τη μια σεζόν στην άλλη. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ο Πιέρ Γκασλί, που είχε 10 βαθμούς στο το τέλος της περασμένης χρονιάς, κάτι που σημαίνει ότι έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός για να αποφύγει προβλήματα στους πρώτους αγώνες του 2023.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν οδηγοί στην επικίνδυνη ζώνη, όμως δύο είναι αυτοί που δεν απέχουν πολύ από αυτήν. Στην κορυφή έχουμε ισοπαλία ανάμεσα στους Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing και Λόγκαν Σάρτζεντ της Williams με 8 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική τους άδεια.

Ακολουθούν οι δύο οδηγοί της Aston Martin, με τον Λανς Στρολ να έχει 7 βαθμούς και τον Φερνάντο Αλόνσο να έχει 6 βαθμούς ποινής. Ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas έχει 5 βαθμούς, ενώ οι οδηγοί της Mercedes-AMG F1, Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ έχουν 4 βαθμούς ποινής.

Ο Γιούικι Τσουνόντα της RB έχει 3 βαθμούς ενώ από δύο έχουν οι Μαξ Φερστάπεν, Ντάνιελ Ρικάρντο, Γκουάνγιου Ζου, Νίκο Χούλκενμπεργκ και Βάλτερι Μπότας. Οι υπόλοιποι οδηγοί δεν έχουν βαθμούς ποινής.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Φωτογραφίες: getty images/redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!