Ηλεκτρικά λεωφορεία: Σε ποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης αρχίζουν δρομολόγια (vid)

Ηλεκτρικά λεωφορεία: Σε ποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης αρχίζουν δρομολόγια (vid)
Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές και δόθηκε το «πράσινο φως» για να αρχίσουν τα δρομολόγια από το στόλο των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων.

Εντός του Μαΐου το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης θα «γνωριστεί» με τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία που έχει παραλάβει ο ΟΑΣΘ. Κάθε ένα από τα 6 λεωφορεία δοκιμών διένυσε 5.000 χιλιόμετρα δοκιμαστικών δρομολογίων και πλέον δόθηκε το... πράσινο φως για την έναρξη των δρομολογίων.

Σε ποιες γραμμές θα αρχίσουν τα πρώτα δρομολόγια

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα αρχίσουν να δρομολογούνται κυρίως σε λεωφορειακές γραμμές της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η πρεμιέρα θα γίνει στη γραμμή 21 που εκτελεί το δρομολόγιο Εύοσμος – Αριστοτέλους και στη γραμμή 29 που εκτελεί το δρομολόγιο Πολίχνη – Αριστοτέλους. Παράλληλα σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού φόρτισης στη Σταυρούπολη.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία Ε12 είναι κινεζικής κατασκευής, από την εταιρεία Yutong. Έχουν μήκος 12 μέτρα, 33 θέσεις καθημένων και μπαταρία χωρητικότητας 423 kWh. Στη σύμβαση προβλέπεται επίσης η προμήθεια ανεξάρτητων σταθερών φορτιστών αργής φόρτισης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα αμαξοστάσια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, καθώς και 7 κινητών μονάδων (συστημάτων συσσωρευτή – ταχυφορτιστή), με κατάλληλη διαμόρφωση και εξοπλισμό για τη φορητή εξυπηρέτηση ηλεκτρικών λεωφορείων, σε περίπτωση ανάγκης επιτόπου φόρτισης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!