F1 - Ποιοι είναι οι οδηγοί που διεκδικούν τη θέση του Σάρτζεντ στη Williams

F1 - Ποιοι είναι οι οδηγοί που διεκδικούν τη θέση του Σάρτζεντ στη Williams
Αυτή είναι η λίστα των οδηγών που είναι οι επικρατέστεροι να αντικαταστήσουν τον Αμερικάνο της Williams την επόμενη χρονιά, ή ακόμα και φέτος.

Όλα δείχουν ότι οι μέρες του Λόγκαν Σάρτζεντ στην Formula 1 είναι μετρημένες. Ο οδηγός της Williams Racing έχει κάνει ένα κακό ξεκίνημα στην φετινή σεζόν και δεν έχει καταφέρει να φέρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του, καθώς σε όλους τους αγώνες μέχρι στιγμής ο ομόσταβλός του, Άλεξ Άλμπον, τον έχει κερδίσει και έχει τερματίσει πάνω από αυτόν. Με τα συμβόλαια πολλών οδηγών να λήγουν στο τέλος του 2024, ο Τζέιμς Βόουλς, επικεφαλής της Williams Racing, θα ψάξει την καλύτερη επιλογή για την ομάδα του. Σίγουρα μία καλή επιλογή για τα μέσα της σεζόν θα ήταν ο Κίμι Αντονέλι ο οποίος φημολογείται ότι θα είναι οδηγός της Mercedes από το 2025. Κάτι τέτοιο βέβαια θα είναι εφικτό μετά τον Αύγουστο που θα έχει κλείσει τα 18 του χρόνια και θα μπορεί να πάρει την superlicence, που απαιτείται να έχει κάθε οδηγός που αγωνίζεται σε ομάδα της F1, αν και η FIA έχει επιβεβαιώσει ότι έχει κατατεθεί αίτημα να γίνει εξαίρεση για τον νεαρό Ιταλό ώστε να πάρει τη superlicense νωρίτερα.

Ποιος άλλος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Σάρτζεντ, αν αποχωρήσει από την αγγλική ομάδα; Η επιστροφή του Βάλτερι Μπότας ακούγεται ιδανική. Ο Φινλανδός όταν μπήκε στον κόσμο της Formula 1 η Williams ήταν η ομάδα στην οποία «έχτισε» το βιογραφικό του, πριν αποχωρήσει για την Mercedes το 2017 για να αντικαταστήσει τον Ρόσμπεργκ. Από τότε έχει πετύχει 10 νίκες και 67 βάθρα. Η εμπειρία των 11 χρόνων του στην F1 μπορεί επίσης να βοηθήσει την Williams αλλά και τον Άλεξ Άλμπον.

Bottas

Ο Πιερ Γκασλί είναι επίσης μία επιλογή για την αγγλική ομάδα. Η αποχώρηση του από την «οικογένεια» της Red Bull, δεν έχει πάει και τόσο καλά για τον Γάλλο. Η Alpine έχει ξεκινήσει τη χρονιά της καταστροφικά, καθώς απ' ό,τι φαίνεται δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Μετά από πέντε αγώνες έχει πετύχει μόλις έναν βαθμό. Αν ο ρυθμός της παραμείνει ίδιος και δεν υπάρξουν αναβαθμίσεις θα είναι και πιο δύσκολο να πείσει τους οδηγούς της να παραμείνουν στην ομάδα, οπότε μία λύση για τον Γκασλί θα ήταν η κενή θέση της Williams.

Gasly

Το ίδιο ισχύει και για τον Εστεμπάν Οκόν, ο οποίος αγωνίζεται στην Alpine από το 2020. Ο Οκόν έχει πετύχει την πρώτη του νίκη με τους Γάλλους το 2021 στο Grand Prix Ουγγαρίας. Η καριέρα του Οκόν μπορεί να ελέγχεται από την Mercedes αλλά η «μετακόμιση» του στην ομάδα του Τότο Βολφ αυτή την στιγμή είναι ένα σενάριο που απορρίπτεται, καθώς ο Αντονέλι και ο Σάινθ είναι οι οδηγοί που «πολιορκούν» την κενή θέση του Λιούις Χάμιλτον. Η Williams θα ήταν μία καινούργια αρχή για τον Γάλλο οδηγό μετά από 5 χρόνια στην Alpine.

Esteban Ocon

O Γκουάνγιου Ζου μπορεί σε αυτή την λίστα οδηγών να έχει την λιγότερη εμπειρία απ' όλους, αλλά παραμένει μία καλή επιλογή για τον Τζέιμς Βόουλς. Στην τρίτη του σεζόν στην Formula 1, ο Ζου έχει καταφέρει σε αρκετές περιπτώσεις να κοντράρει... στα ίσα τον αρκετά πιο έμπειρο ομόσταβλο του, Βάλτερι Μπότας. Δεδομένου ότι δεν είναι είναι πιθανή η συνεργασία του με την Audi F1 στο μέλλον, η μετακίνηση του 24χρονου στην αγγλική ομάδα είναι πιθανό σενάριο.

Zhou

Photo credits: @AlpineF1Team/ X, @ZhouGuanyu24/X, @ValtteriBottas/X, @WilliamsRacing/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!