WRC, Πορτογαλίας: Ο Ροβάνπερα τούμπαρε και βγήκε εκτός αγώνα (vid)

WRC, Πορτογαλίας: Ο Ροβάνπερα τούμπαρε και βγήκε εκτός αγώνα (vid)
Άδοξο τέλος για δύο από τους οδηγούς της Toyota στο Ράλλυ Πορτογαλίας, αφού εκτός από τον Ροβάνπερα εγκατέλειψε και ο Κατσούτα.

Πρόωρο τέλος είχε το Ράλλυ Πορτογαλίας για τον Κάλε Ροβάνπερα της Toyota Gazoo Racing. Ο Φινλανδός είχε ξεκινήσει δυναμικά το δεύτερο σκέλος του αγώνα, καθώς βρισκόταν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, 6,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Σεμπαστιέν Οζιέ. Ο οδηγός της Toyota είχε μία έξοδο στην 11η Ειδική Διαδρομή. Ο Ροβάνπερα έχασε τον έλεγχο του Toyota Yaris GR Rally1 σε ένα γρήγορο κομμάτι της ειδικής. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, μπήκε λίγο πιο «πατημένος» απ' όσο έπρεπε στην στροφή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το αυτοκίνητο και να βρεθεί «αγκαλιά» με ένα δέντρο.

Ο Τακαμότο Κατσούτα επίσης είχε ξεκινήσει καλά το Σάββατο και βρισκόταν στην 3η θέση όταν εγκατέλειψε τον αγώνα, στην 12η Ειδική Διαδρομή. Ο Ιάπωνας αναγκάστηκε να ακινητοποιήσει το Toyota Yaris GR Rally1 στην άκρη του 10ου χιλιομέτρου της ειδικής, διότι διαπίστωσε με τον συνοδηγό του ότι η αριστερή πίσω ανάρτηση είχε καταστραφεί τελείως και μαζί με αυτήν οι ελπίδες τους για ακόμα ένα βάθρο στην φετινή σεζόν.

Το Ράλλυ Πορτογαλίας συνεχίζεται και έχει ακόμα 6 ΕΔ για σήμερα. Για την πρώτη θέση δίνεται τεράστια μάχη ανάμεσα στον Ότ Τάνακ της Hyundai Motorsport, που έχει προβάδισμα μικρότερο του ενός δευτερολέπτου από τον Σεμπαστιάν Οζιέ.

Φωτογραφία: WRC/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!