Σήραγγα Κατερίνης: Στην κυκλοφορία από τη Δευτέρα, μόνο για τα αυτοκίνητα

Σήραγγα Κατερίνης: Στην κυκλοφορία από τη Δευτέρα, μόνο για τα αυτοκίνητα
Σε ποιους τομείς αναβαθμίστηκε η Σήραγγα Τ4, πότε θα μπορούν να εισέρχονται σε αυτή και φορτηγά.

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου θα δοθεί σε αμφίδρομη κυκλοφορία ο κλάδος προς Θεσσαλονίκη της Σήραγγας Κατερίνης (Σήραγγα Τ4). Η παράδοση θα γίνει παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου. Ο Υφυπουργός θα επιθεωρήσει τις παρεμβάσεις που έγιναν από τον παραχωρησιούχο, «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», στην ηλεκτροδότηση, στην εποπτεία, στον αυτόματο έλεγχο, στον αερισμό και στα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, που καθιστούν τη σήραγγα ασφαλέστερη για τους διερχόμενους οδηγούς. Υπενθυμίζεται ότι η σήραγγα παρέμενε καθολικά κλειστή από την 8η Απριλίου 2024.

Οι εργασίες που έγιναν στη σήραγγα

Ο αναβαθμισμένος κλάδος προς Θεσσαλονίκη, εκτός από την ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών και την επαύξηση της αντοχής της σήραγγας σε φωτιά, χρησιμοποιεί φωτιστικά τεχνολογίας LED με σκοπό τη βελτίωση του φωτισμού, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω της βελτιστοποίησης κατανάλωσης ενέργειας και έχει επίσης εξοπλιστεί με σύγχρονα μέσα ελέγχου και τηλεχειρισμού των συστημάτων της.

Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία για αυτοκίνητα και φορτηγά

  • Για τα οχήματα Ι.Χ. θα διεξάγεται μέσω του αναβαθμισμένου – αμφιδρομημένου κλάδου (προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη), με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.
  • Αποκλειστικά για τα οχήματα άνω των 3.5τ (π.χ. φορτηγά, λεωφορεία) θα διεξάγεται μέσω της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης, έως την πλήρη παράδοση της σήραγγας στην κυκλοφορία την άνοιξη 2025.

Photo Credits: Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!