F1 - Αλόνσο: «Πρέπει να γίνουμε Mercedes και Red Bull»

F1 - Αλόνσο: «Πρέπει να γίνουμε Mercedes και Red Bull»
Ο Ισπανός οδηγός μίλησε για το μακροπρόθεσμο στόχο της βρετανικής ομάδας στη Formula 1 και ευελπιστεί πως θα τον πετύχει.

Δίχως αμφιβολία η Aston Martin είναι μία από τις πιο φιλόδοξες ομάδες στο grid της Formula 1. Το νέο εργοστάσιο βρίσκεται στα τελικά στάδια ολοκλήρωσής του, όπως επίσης συμβαίνει με τη νέα αεροσήραγγα και το νέο προσομοιωτή.

Επιπλέον, από το 2026 η Aston Martin θα γίνει η εργοστασιακή ομάδα της Honda και θα χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της ιαπωνικής μάρκας. Η Honda είναι ο κατασκευαστής που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στη Formula 1, καθώς εφοδιάζει με τους κινητήρες της την πρωταθλήτρια Red Bull Racing.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Aston Martin επισημοποίησε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Φερνάντο Αλόνσο για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Ισπανός ψάχνει την πρώτη του νίκη μετά το 2013 και τον πρώτο του τίτλο μετά το 2006. Ο 42χρονος μίλησε για το πού εστιάζουν οι «πράσινοι» στο μέλλον και τι θέλουν να πετύχουν.

«Το πιο σημαντικό πράγμα για όλες τις ομάδες αυτή τη στιγμή είναι οι κανονισμοί του 2026. Ο Άντριαν Νιούι πήρε τα μέγιστα από τους τωρινούς κανονισμούς της Formula 1 που ξεκίνησαν το 2022. Επίσης το 2014 η Mercedes έκανε ακριβώς το ίδιο. Κανένας δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει το 2026. Θέλουμε στην Aston Martin να γίνουμε η Mercedes του 2014 ή η Red Bull του 2022. Πιστεύω όμως ότι πολλές ομάδες το εύχονται αυτό», ανέφερε ο Αλόνσο.

Ερωτηθείς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Red Bull Racing και την πρόσφατη αποχώρηση του Άντριαν Νιούι, ο Ισπανός ανέφερε: «Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποια κρίση στη Red Bull. Προφανώς και είναι η ομάδα που κυριαρχεί στο σπορ από το 2021. Πρόκειται για μία ομάδα που παίρνει μεγάλη προβολή και όλοι θέλουν να την αποσταθεροποιήσουν και να την κερδίσουν στην πίστα. Εάν μια ομάδα χάσει τον τεχνικό της διευθυντή ή τον αρχισχεδιαστή της δεν θα ήταν είδηση εφόσον δεν συμβαίνει σε ομάδα που κερδίζει. Ας δούμε όμως τι θα γίνει στο μέλλον».

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκκορόγιαννη να αναλύουν όσα έγιναν στο GP Μαϊάμι και όχι μόνο.

Φωτογραφίες: Aston Martin F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!