Η Κριστίν Βίτολα του Ολυμπιακού
30/04/2024
ΜΠΑΣΚΕΤ

Βίτολα στο GWomen: «Ήμουν αγχωμένη αλλά και σίγουρη, ξέραμε ότι θα ήταν μια δύσκολη χρονιά»

Σπύρος Μαρκεζίνης

Η Κριστίν Βίτολα μίλησε στο Gazzetta Women μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον τρόπο με τον οποίο βίωσε η ίδια τον τελικό αλλά και στην ιδιαίτερη δυσκολία που είχε η φετινή κόντρα με τον Παναθηναϊκό.

Μετρώντας κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος από 15,6 πόντους, 8,3 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ και 1,2 κλεψίματα, η Κριστίν Βίτολα αποτέλεσε ένα από τα βασικά... γρανάζια της φετινής επιτυχημένης πορείας του Ολυμπιακού στην Α1 Γυναικών.

Χαρακτηριστικό του πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια της 33χρονης που παίζει στις θέσεις των ψηλών, είναι το γεγονός ότι σε όσους αγώνες συμμετείχε, είχε συνέχεια διψήφιο αριθμό πόντων, με δύο μόνο εξαιρέσεις. Η μία στο πρώτο ματς των Play Off με τον Πρωτέα Βούλας (6 πόντοι) και εκείνο του δεύτερου τελικού με τον Παναθναϊκό όπου πρόλαβε να φτάσει στους 6 προτού αποχωρήσει από το παρκέ όντας τραυματίας με σπασμένη μύτη.

Μπορεί η ατυχία του κατάγματος να την κράτησε μακριά από τη δράση στους τρεις τελευταίους τελικούς, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τις παίκτριες της ομάδας του Πειραιά από το να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, αφού πήραν τη σειρά με 3-2, μετά και τη νίκη στο ΣΕΦ κόντρα στο «Τριφύλλι» με σκορ 61-45.

Η Κριστίν Βίτολα μίλησε στο Gazzetta Women αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος και τον καθοριστικό πέμπτο αγώνα.

Η Βίτολα με τη φανέλα του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό

«Επί της ουσίας, γνωρίζαμε ότι θα φτάναμε στο πέμπτο παιχνίδι»

Όπως αποκάλυψε, αν και είχε άγχος για το παιχνίδι καθώς δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα της, δεν έπαψε ποτέ να εμπιστεύεται τις συμπαίκτριες της: «Ήμουν αρκετά αγχωμένη για το ματς αλλά από την αρχή του παιχνιδιού οι κοπέλες εμφανίστηκαν έτοιμες να παίξουν και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη για εκείνες».

Ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός έμοιαζε να δυσκολεύεται για ένα διάστημα μέσα στο ζωγραφιστό, τον χώρο δράσης της, παρέμεινε ψύχραιμη: «Εμπιστεύομαι τα κορίτσια και ήμουν σίγουρη πως όταν έπρεπε να βάλουν τα σουτ που έπρεπε, θα τα έβαζαν αυτά τα καλάθια και όντως τελικά το έκαναν».

Η φετινή κόντρα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ήταν μία πραγματική... μάχη που διήρκεσε για πολλούς μήνες, με πότε τη μία ομάδα να παίρνει το πάνω χέρι και πότε την άλλη. Για να αντεπεξέλθουν στη δυσκολία του εγχειρήματος, η Βίτολα υποστήριξε ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο τόσο συγκέντρωση, όσο και το πλεονέκτημα έδρας: «Απλά μείναμε συνέχεια συγκεντρωμένες στον στόχο μας. Ήταν όντως δύσκολο αλλά το ξέραμε από την αρχή ότι δεν θα ήταν εύκολη χρονιά η φετινή. Επί της ουσίας, γνωρίζαμε ότι θα φτάναμε στο πέμπτο παιχνίδι και για αυτόν τον λόγο ήταν τόσο σημαντικό να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας μέσα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Εδώ είναι που θα χρειαζόταν και να που όντως χρειάστηκε. Στο πέμπτο παιχνίδι ήμασταν στην έδρα μας και παίξαμε πολύ καλά στο σπίτι μας, οπότε αυτό είναι που μετράει».

«Όπως οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού βοηθούν τις παίκτριες τους, έτσι και οι δικοί μας»

Η Κριστίν Βίτολα του Ολυμπιακού

Όπως ήταν φυσικό, ο κόσμος των «ερυθρόλευκων», στήριξε την ομάδα σε αυτή την προσπάθεια, με την ίδια μάλιστα να δίνει εύσημα τόσο στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, όσο και σε εκείνους του Παναθηναϊκού: «Βέβαια και βοήθησαν οι οπαδοί μας! Όπως και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού βοηθούν τις παίκτριες τους όταν εκείνες παίζουν στην έδρα τους, έτσι και οι δικοί μας, μας βοηθούν όποτε παίζουμε στο δικό μας σπίτι».

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στο ποια θα είναι η συνέχεια από εδώ και πέρα, ωστόσο μέσα από την απάντησή της, είναι εμφανές ότι ακόμα είναι νωρίς και προτεραιότητα έχει ο πανηγυρισμός του τίτλου όσο και η ξεκούραση: «Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά. Πραγματικά δεν ξέρω. Μόλις νικήσαμε το πρωτάθλημα και υποθέτω ότι θα πρέπει να περιμένουμε για την ξεκούραση μας και τα υπόλοιπα νέα».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]