Κόλα, Τζιουμάκας στο Gazzetta: «Είμαστε ενθουσιασμένοι, δεν περιμέναμε τέτοιο ξεκίνημα»

Φώτης Καρακούσης
Κόλα και Τζιουμάκας

bet365

Οι θριαμβευτές του Thessaloniki Grand Slam, Αντιόλ Κόλα και Στέλιος Τζιουμάκας μιλάνε στο Gazzetta για την πρωτιά στη Πλατεία Αριστοτέλους τονίζοντας πως ως νέα ομάδα δεν περίμεναν τέτοιο ξεκίνημα.

Τα φετινά masters για το beach volley ξεκίνησαν ιδανικά, καθώς στην πανέμορφη Πλατεία Αριστοτέλους και σε κατάμεστες εξέδρες ακόμα και όταν έβρεχε, παρακολουθήσαμε εξαιρετικό θέαμα. Στους άνδρες την παράσταση έκλεψαν οι Αντιόλ Κόλα και Στέλιος Τζιουμάκας, μια νεοσύστατη ομάδα που κατάφερε να φτάσει ως το τέλος κατακτώντας το Thessaloniki Grand Slam.

Ο Ηρακλειώτης και ο Θεσσαλονικιός κατάφεραν να πάρουν τον τίτλο επικρατώντας με 2-0 των Κανέλλου και Τερζόγλου και μίλησαν στο Gazzetta για την επιτυχία αυτή.

Η χρονιά στα masters ξεκίνησε ιδανικά κατακτώντας τον τίτλο στη Θεσσαλονίκη. Ποια είναι τα πρώτα σας συναισθήματα;

«Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει μια χρονιά στο beach volley από το να πάρεις το πρώτο τουρνουά μάστερ! Είμαστε ενθουσιασμένοι και πανευτυχείς καθώς δεν περιμέναμε τέτοιο ξεκίνημα, όντας μια νεοσύστατη ομάδα η οποία δεν προπονείται μαζί και έχοντας παίξει μόλις τρία τουρνουά (πριν από αυτό της Θεσσαλονίκης)».

Πως είδατε την φετινή διοργάνωση στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου παρά την βροχή οι εξέδρες ήταν γεμάτες;

«Ο κόσμος παρά τις αντίξοες συνθήκες αγκάλιασε για άλλη μια χρονιά το τουρνουά της Αριστοτέλους. Οι κερκίδες ήτανε γεμάτες ιδιαίτερα την Κυριακή στους ημιτελικούς και στους τελικούς και μάλιστα αν παρατηρήσαμε καλά υπήρχανε άνθρωποι που δεν βρήκαν θέση για να κάτσουν και παρακολουθούσαν όρθιοι τους αγώνες».

Φέτος ξεκινήσατε την χρονιά ως νέα ομάδα και με την πρώτη ήρθε το αποτέλεσμα. Σε τι βοηθάει ο Αντιόλ τον Στέλιο και σε τι ο Στέλιος τον Αντιόλ;

Στέλιος: «Ο Αντιόλ βοηθάει τον εμένα με το να δίνει ενέργεια και πάθος καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα με την τρέλα του και με τη δίψα του για διάκριση».

Αντιόλ: «Ο Στέλιος είναι πιο ήρεμος και με συγκρατεί σε φυσιολογικά επίπεδα».

Στέλιος: «Να πω εδώ πως παραδέχομαι ότι κάποιες φορές θα έπρεπε ίσως να τον αφήνω εντελώς ελεύθερο θα παίζει το παιχνίδι όπως αυτός ξέρει καλύτερα. Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, ο Αντιόλ είναι αμυντικός, αυτός που έχει καλύτερη επαφή με την μπάλα είναι πιο γρήγορος και ξέρει να παίζει το παιχνίδι με περισσότερο μυαλό. Σε αντίθεση με εμένα που προσπαθώ να παίξω περίπου όπως παίζω και στη σάλα με καθαρά δυνατά χτυπήματα, με επιθετικό service και βασίζομαι κυρίως στα αθλητικά μου προσόντα».

Κόλα και Τζιουμάκας

Μόλις τελείωσε ο τελικός και πήρατε το τρόπαιο, τι ήταν το πρώτο πράγμα που σκεφτήκατε;

«Τρελαθήκαμε και όπως φάνηκε το χαρήκαμε με την ψυχή μας. Εγώ προσωπικά (Στέλιος) είχα αυτό το «παράπονο»από τον εαυτό μου γιατί όσα χρόνια παίζω μπιτς βόλεϋ, αν και έχω βρεθεί ξανά σε τελικό μάστερ δεν είχα καταφέρει να κατακτήσω την πρώτη θέση οπότε ήτανε κάτι πρωτόγνωρο για μένα και χαίρομαι που μοιράστηκα αυτή τη στιγμή με την οικογένεια μου στο πλευρό μου καθώς παρευρέθηκαν στο γήπεδο και με στήριξαν στο έπακρο. Εγώ πάλι (Αντιόλ) ήθελα να ζήσω την κάθε στιγμή».

Ήσασταν και ομάδα με οπαδούς όπως ο Γιώργος (αδερφός του Στέλιου) και Θοδωρής (Βουλκίδης) πόσο το χαρήκατε αυτό; Γιατί δείχνετε πως παίζετε με την κερκίδα.

Στέλιος: «Ο αδερφός μου με τον Θοδωρή ήταν οι καλύτεροι οπαδοί που είχα ποτέ μου σε αγώνες μπιτς βόλεϊ. Ιδιαίτερα ο Γιώργος που παθιαζόταν πάρα πολύ κατά τη διάρκεια των αγώνων και μου έδινε μεγάλη ώθηση να παίξω καλύτερα. Μάλιστα μας πείραζαν και μας λέγανε ότι αφού αποκλείστηκαν αυτοί στον προημιτελικό έχουμε πιθανότητες να το πάρουμε γιατί αν τους πετυχαίναμε ως αντιπάλους μας δεν είχαμε καμία τύχη».

Ο Αντιόλ είναι στα ματς πιο «τρελός», τι κάνει ο Στέλιος για να τον συγκρατεί ή τον αφήνει γιατί έτσι χαίρεται περισσότερο το παιχνίδι;

Στέλιος: «Ο Αντιόλ κάνει παιχνίδι με την κερκίδα, παθιάζεται και του αρέσει να είναι ένας showman. Τις περισσότερες φορές αυτό μας βγαίνει σε καλό γιατί έτσι απολαμβάνει το παιχνίδι και παίζει καλύτερα. Οπότε εμένα η δουλειά μου είναι να τον κρατάω σ’ αυτά τα επίπεδα τρέλας χωρίς υπερβολές, πράγμα που αντιλαμβάνεται και ο ίδιος φέτος ότι δεν είναι όλοι οι αγώνες ίδιοι και ούτε όλες οι στιγμές είναι κατάλληλες για αυτό το έξτρα».

Που αφιερώνετε αυτή την πρώτη θέση στη Θεσσαλονίκη;

«Όπως είχα δηλώσει και μετά τον αγώνα, επειδή ήταν η ημέρα του Πατέρα δεν θα μπορούσα να μην το αφιερώσω κάπου αλλού. Η κατάκτηση αυτή είναι αφιερωμένη στην οικογένειά μου. Και το αφιερώνω στην οικογένειά μου και τα πρόσωπα που είναι δίπλα μου και μας στηρίζουν».

Κόλα και Τζιουμάκας

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για φέτος;

«Οι στόχοι μας φέτος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικούμε πάντα τη νίκη απέναντι σε όλες τις ομάδες».

Και αν πιστεύετε πως αυτή η ομάδα μείνει για χρόνια, ποια τα όνειρα για το μέλλον;

«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το μέλλον καθώς δεν ξέρουμε πως θα τα φέρει ζωή . Σίγουρα πάντως αυτό το ξεκίνημα είναι πολύ ελπιδοφόρο και δείχνει σημάδια καλής συνεργασίας».

Υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποια στιγμή κάτι καλό για το ελληνικό μπιτς βόλεϊ;

«Το ελληνικό beach volley τα τελευταία χρόνια έχει μόνο ανοδική πορεία. Κυρίως στην Αθήνα αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδος υπάρχουνε άνθρωποι που ασχολούνται όλο το χρόνο με το beach volley πράγμα το οποίο βάζει γερές βάσεις για την ανάπτυξη του αθλήματος . Δεν μπορώ να προβλέψω κάποια μεγάλη επιτυχία αλλά είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι το ελληνικό beach volley θα ανεβαίνει κάθε χρόνο επίπεδο. Υπάρχουν πολλοί αθλητές σε όλη την Ελλάδα όπως εγώ οι οποίοι ασχολούμαστε τη διάρκεια του καλοκαιριού με αυτό το άθλημα με στόχο να μείνουμε σε ενεργό δράση μέσα από τους αγώνες και την προπόνηση που κάνουμε στην άμμο, έχοντας παράλληλα επαφή με την μπάλα».

 

Τελευταία Νέα