Διαιτολόγος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μαγείρεμα του μπέικον στο Air Fryer

Επιμέλεια: Newsroom
Διαιτολόγος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μαγείρεμα του μπέικον στο Air Fryer
Η διαιτολόγος Brenda Peralta εγείρει τους κινδύνους που υπάρχουν με το μαγείρεμα του μπέικον στο Air Fryer.

Τα τελευταία χρόνια, η άνοδος των φριτέζων αέρα έχει φέρει επανάσταση στους πάγκους της κουζίνας, προσφέροντας μια βολική και πιο υγιεινή εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές μεθόδους μαγειρέματος. Ωστόσο, εν μέσω της θέρμης για αυτά τα μαγειρικά gadgets, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι με το μαγείρεμα του μπέικον.

Η μετεωρική άνοδος των air- fryer σε μαγειρικό gadget είναι δύσκολο να αγνοηθεί, με αυτές τις συμπαγείς συσκευές να κυριαρχούν στις συζητήσεις για την κουζίνα και τα τηλεοπτικά προγράμματα. Ωστόσο, εν μέσω της διαφημιστικής εκστρατείας, ξεδιπλώνεται μια προειδοποιητική ιστορία, η οποία προτρέπει τους μάγειρες να είναι προσεκτικοί όταν πρόκειται για ορισμένα τρόφιμα, ιδιαίτερα το μπέικον.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τμήμα Good Food του BBC, οι φριτέζες αέρος μπορεί να μην είναι το ιδανικό σκεύος για τους λάτρεις του μπέικον. Η διαιτολόγος Brenda Peralta απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση, τονίζοντας τις εγγενείς προκλήσεις που θέτει το μαγείρεμα του μπέικον σε αυτές τις συσκευές. Δεδομένης της υψηλής περιεκτικότητας του μπέικον σε λίπος και του ακανόνιστου μεγέθους του, είναι μια συνταγή για πιθανή καταστροφή, προειδοποιεί.

«Το μπέικον είναι εξαιρετικά λιπαρό, και όταν μαγειρεύεται σε μια φριτέζα αέρα, το λίπος μπορεί να στάξει κάτω, προκαλώντας καπνό ή πιτσιλιές», εξηγεί Peralta σε μια συνέντευξη με Huffington Post. Αυτή η τάση για ατυχίες γεμάτες λίπος μπορεί να οδηγήσει σε ανομοιόμορφο μαγείρεμα και στην παραγωγή καπνού και οσμών, που αφαιρούν από τη γαστρονομική εμπειρία και δυνητικά εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία.

Πράγματι, οι συνέπειες του λανθασμένου χειρισμού του μπέικον σε μια φριτέζα αέρος επεκτείνονται πέρα από την απλή γαστρονομική ενόχληση. Η συσσώρευση λίπους από μπέικον μέσα στη συσκευή μπορεί να οδηγήσει σε απροσδόκητα περιστατικά καπνίσματος, καθώς το λίπος εκτοξεύεται πάνω στο θερμαντικό στοιχείο, προκαλώντας ένα ανεπιθύμητο άρωμα καμένου φαγητού.

Οι συνέπειες του μισοψημένου μπέικον επεκτείνονται πολύ πέρα από ένα απογοητευτικό πρωινό. Το ανεπαρκώς ψημένο κρέας ενέχει κίνδυνο τροφικής ασθένειας, προκαλώντας ενδεχομένως τροφική δηλητηρίαση και επακόλουθη δυσφορία.

Ως εκ τούτου, οι λάτρεις τόσο του μπέικον όσο και της φριτέζας αέρος καλούνται να είναι προσεκτικοί και προσεκτικοί όταν συνδυάζουν αυτές τις γαστρονομικές απολαύσεις.