Έρχεται ζέστη διαρκείας με αφρικανική σκόνη: Πότε αναμένεται (vid)

Έρχεται ζέστη διαρκείας με αφρικανική σκόνη: Πότε αναμένεται (vid)
Έντονη ζέστη από την Παρασκευή και μετά που θα διαρκέσει πέντε ημέρες και θα συνοδεύεται από αφρικανική σκόνη.

Έρχεται ένα ισχυρό κύμα ζέστης με την θερμοκρασία να εκτοξεύεται στους 35 βαθμούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ υψηλές για την εποχή καθώς θα ξεπεράσουν τους 36 βαθμούς ενώ και η αφρικανική σκόνη θα είναι διαρκείας.

Ο μετεωρολόγος μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Live News» έκανε λόγο για πολύ θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική, από την Πέμπτη και κυρίως από την Παρασκευή. Ωστόσο, έντονη θα είναι και η μεταφορά σκόνης.

Τσατραφύλλιας: «Σκόνη διαρκείας με δύο αξιόλογες εξάρσεις»

Ωστόσο και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε ανάρτησή του, αναφέρθηκε στην αφρικανική σκόνη, με δύο αξιόλογες εξάρσεις.

Η ανάρτησή του

«Τις επόμενες ημέρες η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνη στη χώρα αναμένεται να παρουσιάσει νέα έξαρση. Φέτος είναι αξιοσημείωτη η συχνότητα εκδήλωσης των επεισοδίων αυτών σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Τα δύο νέα κύματα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται στη χώρα από την Τετάρτη 15/5 μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.Μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι ευπαθείς ομάδες διότι ενδέχεται οι συγκεντρώσεις της σαχαριανής σκόνης να αυξήσουν τις συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα πάνω από τα επιτρεπτά όρια (50μg/m3)».