Εθνικός: Απίθανη επιστροφή κόντρα στη Βουλιαγμένη και πρώτος τελικός στο Κύπελλο Ελλάδας γυναικών

Η Καραμπέτσου με τον Εθνικό

bet365

Ο Εθνικός στο τελευταίο τρίλεπτο επέστρεψε από το -4 κόντρα στη Βουλιαγμένη και επικρατώντας στα πέναλτι με συνολικό σκορ 17-15 πανηγυρίζει την πρώτη του παρουσία σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών.

Ο Εθνικός πετυχαίνοντας ένα απίθανο come back, νίκησε τη Βουλιαγμένη με 17-15 στα πέναλτι (καν. αγ. 12-12) και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παίξει σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών, που φιλοξενείται στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Εκεί ο Εθνικός θα αντιμετωπίσει τον κάτοχο του τίτλου Ολυμπιακό, το Σάββατο (11/5, 15:30, ΕΡΤ 3).

H Bουλιαγμένη βρέθηκε να νικά με 12-8 στα 4:38 πριν από το τέλος, όμως δεν πήρε την πρόκριση, σε έναν ημιτελικό που είχε τον έλεγχο, όμως στο τελευταίο του κομμάτι τα έκανε... θάλασσα.

Η Βουλιαγμένη πήρε δύο φορές το προβάδισμα με ισάριθμα γκολ από τη Σλίκινγκ (1-0, 2-1), ο Εθνικός με γκολ από τις Καραμπέτσου και Τέρνερ προσπέρασε με 3-2, όμως μέχρι τη λήξη της 1ης περιόδου η Βουλιαγμένη πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με γκολ από τις Γιάουστρα και Γιαννοπούλου (4-3).

Η Ολλανδή, Κίτι Γιάουστρα έφερε τη Βουλιαγμένη στο 5-3, στην πρώτη επίθεση της β' περιόδου, η Άλκηστης Μπενέκου με γκολ από τα 2μ. μείωσε σε 5-4, όμως η Βουλιαμένη με εκτέλεση πέναλτι από την Ελληνιάδη και με δύο γκολ από την Κρασσά ξέφυγε με 8-4.

Ο Εθνικός βρήκε γκολ με τη Μιχαΐλοβιτς στον παραπάνω, έπειτα από 8,5 αγωνιστικά λεπτά, μειώνοντας σε 8-5, όμως η Γιάουστρα με νέο γκολ από τα 2μ. απάντησε για τη Βουλιαγμένη (9-5).

Με γκολ καρμπόν στον παραπάνω η Μιχαΐλοβιτς έκανε το 9-6 (5:12), αλλά και πάλι η Βουλιαγμένη απάντησε ξανά από τα 2μ., αυτή τη φορά με τη Στρατιδάκη για το 10-6 (4:46).

ethnikos water polo

Όμως ο Εθνικός στο τελευταίο δίλεπτο της 3ης περιόδου βρήκε δύο γκολ με την αριστερόχειρα Αριάδνη Καραμπέτσου, για το 10-8, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον ημιτελικό.

Οι παίκτριες της Βουλιαγμένης βγάζοντας καλές άμυνες και με τις εκτελέσεις από την περιφέρεια με τις Σλίκινγκ και Πάτρα, επανέφεραν τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (12-8) στα 4:38 πριν από το τέλος. Κι ενώ όλα φαίνονταν να έχουν κριθεί, όμως ο ημιτελικός είχε εξέλιξη θρίλερ.

Δύο γκολ σε διάστημα 60 δευτερολέπτων από τις Τορνάρου και Καραμπέτσου επανέφεραν τον Εθνικό στο 12-10 (1:46), η Βουλιαγμένη έχασε την επίθεση και η Σοφία Τορνάρου με γκολ από τα 6μ. έφθασε την πειραϊκή ομάδα σε απόσταση αναπνοής (12-11) στα 00:54.

Η Βουλιαγμένη στην τελευταία της επίθεση, δεν μπόρεσε να εκδηλώσει σουτ και ο Εθνικός με επίθεση 25 δευτερολέπτων είχε την ευκαιρία του.

Μετά το τάιμ άουτ από τον Στέφανο Λέανδρο και με την τερματοφύλακα Ελένη Σωτηρέλη να έχει περάσει στην επίθεση, η Αριάδνη Καραμπέτσου είχε την ψυχραιμία να εκτελέσει ένα δευτερόλεπτο πριν από το τέλος για το 12-12, στέλοντας τον αγώνα στα πέναλτι.

Έπειτα από επτά εύστοχες εκτελέσεις και με το σκορ στο 4-3 υπέρ του Εθνικού, η Σωτηρέλη απέκρουσε την εκτέλεση της Κρασσά και η Τορνάρου ευστοχώντας για το 5-3, σφράγισε την ιστορική πρόκριση για τον Εθνικό.

sotireli
Η Ελένη Σωτηρέλη

Τα πέναλτι
Καραμπέτσου 0-1
Σλίκινγκ 1-1
Νίνου 1-2
Γιαννοπούλου 2-2
Μιχαΐλοβιτς 2-3
Γιάουστρα 3-3
Τέρνερ 3-4
Κρασσά Απόκρουση Σωτηρέλη
Τορνάρου 3-5

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 1-4, 4-2, 4-2.
Τα πέναλτι: 3-5


Εθνικός (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Καραμπέτσου 6, Οικονόμου, Τέρνερ 2, Μπέτα, Νίνου 1, Χατζηκυριακάκη, Αλκ. Μπενέκου 1, Μιχαϊλοβιτς 4, Κανετίδου, Ιόλη Μπενέκου, Τορνάρου 3, Μαυρωτά, Κατσιμπρή, Κλαψιανού

Βουλιαγμένη (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου 2, Κρασσά 2, Σλίκινγκ 4, Πάτρα 1, Στρατηδάκη 1, Ανδρεάδη, Γιάουστρα 4, Κουρεμέτη, Λουπάκη, Καπετοπούλου, Βάλβη.

@Photo credits: eurokinissi, Στέλιος Στεφάνου
 

Τελευταία Νέα