Τάε κβον ντο: Φινάλε με δύο χάλκινα από Τζέλη και Φλουσκούνη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Newsroom
τζελη φλουσκουνης

bet365

Με δύο ακόμη μετάλλια για την Ελλάδα έπεσε η αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τάε κβον ντο, στο Βελιγράδι.

Η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Φένια Τζέλη αλλά και ο Χαράλαμπος Φλουσκούνης βρέθηκαν στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών στα -57 και -74 κιλά αντίστοιχα, την ίδια στιγμή που η δευτεραθλήτρια κόσμου του 2022, Θένια Σαρβανάκη, κατετάγη 5η στα -62 κιλά, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τάε κβον ντο που ολοκληρώθηκε στο Βελιγράδι.

Τζέλη και Φλουσκούνης έφτασαν στα ημιτελικά με τρεις σερί νίκες. Η Τζέλη επικράτησε 2-1 της Μάριτς από τη Σερβία, 2-1 της Ρωσίδας Βίκτο (αγωνιζόταν με την ΑΙΝ) και 2-0 της Ασεμανί από το Βέλγιο. Στα ημιτελικά έβαλε... δύσκολα στη Βρετανίδα δύο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκη, Τζέιντ Τζόουνς, όμως έμεινε για λεπτομέρειες -όπως άλλωστε μαρτυρά και το σκορ των δύο περιόδων (5-6, 15-15)- εκτός διεκδίκησης του χρυσού μεταλλίου. Κατάφερε, όμως, να ανέβει στο βάθρο περνώντας το χάλκινο μετάλλιο στον λαιμό της.

Ο Φλουσκούνης από την πλευρά του έφτασε μέχρι τα ημιτελικά χωρίς να χάσει ούτε ένα δίλεπτο. Επικράτησε 2-0 του Πορτογάλου Προκόπιουτς, του Σλοβένου Κόβασιτς και του Γάλλου Σελίν (Νο-15) στον κόσμο, για να γνωρίσει την ήττα στον αγώνα της 4άδας από τον Γεωργιανό Κιντουρασβίλι, Νο-9 στον κόσμο, με 2-0.

Η Σαρβανάκη νίκησε κατά σειρά 2-0 την Μπερίσα από το Μαυροβούνιο και την Ζπακ από την Πολωνία, όμως στα προημιτελικά έχασε 2-0 από την Τσέχα Στόλμποβα, «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2022 στο Μάντσεστερ.

Να θυμίσουμε ότι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, ο Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος ήταν δεύτερος στα -54 κιλά, ενώ την επομένη, ο Βασίλης Θολιώτης ήταν τρίτος στα -87 κιλά.

Έτσι η χώρα μας ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με ένα ασημένιο και τρία χάλκινα μετάλλια, που είναι και η πιο παραγωγική των τελευταίων 12 ετών (4 μετάλλια είχε το 2010 στην Αγία Πετρούπολη και το 2012 στο Μάντσεστερ). Την ίδια στιγμή, το ελληνικό τάε κβον ντο, σε επίπεδο Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών, έφτασε τα 50 μετάλλια και συγκεκριμένα 9 χρυσά, 13 ασημένια και 28 χάλκινα.

@Photo credits: ΕΛΟΤ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα