Τένις: Πέρασε το... εμπόδιο της Αζαρένκα η Κόλινς και έκλεισε θέση στην 4άδα

Newsroom
gettyimages_collins_charleston24
Η Κόλινς πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του 1000αριού στη Ρώμη, επικρατώντας με 6-4, 6-3 της Βικτόρια Αζαρένκα μετά από μία ώρα και 46 λεπτά φτάνοντας παράλληλα τις 19 νίκες στα τελευταία 20 παιχνίδια της.

Σταματημό δεν έχει η νικηφόρα πορεία της Ντανιέλ Κόλινς, μετά τη νίκη της με 6-4, 6-3 κόντρα στην Βικτόρια Αζαρένκα, η οποία της έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Masters της Ρώμης, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Αρίνα Σαμπαλένκα.

Σε ένα παιχνίδι όπου οι δύο παίκτριες δυσκολεύτηκαν πολύ στο να κρατήσουν τα service τους με την Κόλινς να σβήνει 7/10 break-points της Αζαρένκα και η Λευκορωσίδα 10/15 break-points της Αμερικανίδας, η Νο24 του κόσμου ξεκίνησε πιο δυνατά κατακτώντας τα 2 πρώτα games, παίρνοντας προβάδισμα με 2-0.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη με την Κόλινς να κατακτά τα επόμενα 5 games, κάνοντας το 5-2 σπάζοντας δις το service της Αζαρένκα (2-2, 4-2), με την Λευκορωσίδα όμως να παίρνει πίσω το break μειώνοντας σε 5-4, για να έρθει ένα ακόμα break από την Αμερικανίδα, η οποία έκλεισε το set με 6-4, κάνοντας το 1-0.

Στο 2ο σκέλος του προημιτελικού η Κόλινς ήταν αυτή που βρήκε πρώτη break (3-1) το οποίο και αξιοποίησε κάνοντας στη συνέχεια το 4-1. Η Αζαρένκα κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο της service μειώνοντας σε 4-3, αλλά η Κόλινς με ένα ακόμα break στο τέλος πήρε προβάδισμα με 5-3 για να κλείσει το παιχνίδι σφραγίζοντας την πρόκριση στο service της μετά από 2 match-points.

 

WTA Τελευταία Νέα