Παρίσι 2024: Οι Κύπριοι αθλητές που «σφράγισαν» την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Newsroom
marios gew cyprus
Τρεις Κύπριοι αθλητές κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Οι Γεωργίου, Μακρή και Τοφαλίδης έγραψαν ιστορία στον κυπριακό αθλητισμό και φτιάχνουν βαλίτσες για Παρίσι.

Μία εβδομάδα γεμάτη διακρίσεις για κορυφαίους Κύπριους αθλητές ήταν αυτή που πέρασε.

Στις 26 Απριλίου, η Μαριλένα Μακρή κέρδισε την κούρσα μεταλλίων στη «Ρεγκάτα τελευταίας ευκαιρίας» στο Ιέρ και ανέβηκε στη 2η θέση της συνολικής κατάταξης. Η επίδοσή της της έδωσε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, με την ίδια να ετοιμάζεται για τη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή της στη διοργάνωση.

Οι Παύλος Κοντίδης και τον Ντένις Ταραντίν, από το άθλημα της ιστιοπλοΐας, έχουν επίσης προκριθεί.

Ο Μάριος Γεωργίου απέσπασε τρία μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στο Ρίμινι της Ιταλίας, φτάνοντας συνολικά τα έξι στη διοργάνωση.

Ο 26χρονος αθλητής μετά το χρυσό στο Σύνθετο Ατομικό, το χάλκινο στον πλάγιο ίππο, κατέκτησε και το αργυρό στο δίζυγο. Εκτός αυτών, έβαλε το όνομά του στη λίστα των συμμετεχόντων για τους Ολυμπιακούς του φετινού καλοκαιριού.

Τέλος, ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης κέρδισε το προ-Ολυμπιακό του Λουξεμβούργου και πανηγύρισε μία ιστορική πρόκριση για τη χώρα. Για πρώτη φορά η Κύπρος θα έχει εκπροσώπηση στο άθλημα της ξιφασκίας σε Ολυμπιάδα.

Ο ίδιος ύστερα από συγκλονιστικό ολοήμερο αγώνα, έφτασε μέχρι τον τελικό στο προκριματικό αγώνα Ευρώπης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εκεί νίκησε τον Βέλγο Στεφ ντε Γκράεφ, κατακτώντας τη μοναδική κάρτα πρόκρισης που υπήρχε για το αγώνισμα του Ξίφους Ασκήσεως.

@Photo credits: Photo by Tom Weller/24passion/DeFodi Images via Getty Images
 

Τελευταία Νέα