Κουζέλογλου στο Gazzetta: «Κάθε φορά που μπαίνω στο παρκέ, σκέφτομαι να κάνω περήφανο τον Βαρυτιμιάδη»

Κουζέλογλου στο Gazzetta: «Κάθε φορά που μπαίνω στο παρκέ, σκέφτομαι να κάνω περήφανο τον Βαρυτιμιάδη»

Ο Γιάννης Κουζέλογλου.

bet365

Ο Γιάννης Κουζέλογλου θυμάται τον κολλητό του και αδικοχαμένο Αλέξανδρο Βαρυτιμιάδη. Τον αφιέρωσε μερικά λόγια στο αίτημα του πρώην πια προπονητή της ΑΕΚ, Ζοάν Πλάθα για τον καλλωπισμό του χώρου έξω από τα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Και μιλάει στο Gazzetta για τον κολλητό του και το χαμό του.

In Memoriam... Η θύμηση ενός ανθρώπου που «έφυγε» νωρίς. Μα δεν ξεχάστηκε. Ο Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης λύγισε μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, τον Μάιο του 2023. Μα δεν ξεχάστηκε.

Όταν ο Ζοάν Πλάθα ζήτησε από τους παίκτες του, όταν ακόμα ήταν στον πάγκο, να αφήσουν στην άκρη την μπάλα και να πιάσουν το πινέλο, προκειμένου να κάνουν το χώρο των αποδυτηρίων... δικό τους.

Ο Γιάννης Κουζέλογλου δεν σκέφτηκε για αρκετή ώρα την επιλογή του. Πιθανότατα τη γνώριζε προτού καν του ζητηθεί. Τα πάντα για τον κολλητό, τον Άλεξ.

«Είναι το όνομά μου και το δικό του, ήταν κάτι που είχαμε κάνει μαζί παλιότερα. Το σκέφτηκα, ήθελα να το γράψω. Ό,τι μπορώ να κάνω για να λέω πράγματα για τον Άλεξ θα το κάνω», είπε στο Gazzetta ο φόργουορντ της ΑΕΚ.

Όσα έγραψε ο Κουζέλογλου.

Και συνέχισε, μιλώντας για τον Αλέξανδρο Βαρυτιμιάδη: «Με τον Βαρυτιμιάδη... Είναι ο κολλητός μου. Άσχετα αν έχει φύγει από τη ζωή, συνεχίζει να είναι μαζί μου. Τον ήξερα πολλά χρόνια, μέσω του άλλου κολλητού μου, του Μιχάλη Λιάπη. Ήμασταν οι τρεις μαζί, όλα τα καλοκαίρια ατομικές και μπάσκετ, βγαίναμε μαζί, είχαμε μία πάρα πολύ όμορφη φιλία και με τον Άλεξ και με την οικογένειά του, τα αδέρφια του, τους γονείς του. Με όλη την οικογένεια. Δεν το σκέφτηκα. Το κάνω συνέχεια, τον νιώθω συνέχεια μαζί μου, θα το κάνω συνέχεια μέχρι να σταματήσω να παίζω μπάσκετ».

Κουζέλογλου: «Είναι ο ήρωάς μου»

Η σχέση τους είχε βάση το μπάσκετ. Αλλά στηρίχθηκε σε πολλά περισσότερα. Και η σχέση αντέχει, μολονότι ο Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης δεν είναι πια κοντά μας.

«Γιατί αυτό το παιδί, ανεξάρτητα απ' όσα έχει περάσει και έχει περάσει δύσκολα, δεν το έδειχνε ποτέ. Με βοηθούσε, όσο και αν φαίνεται περίεργο. Περνούσε πιο δύσκολα από εμένα, αλλά με βοηθούσε. Δεν ξέρω πως μπορώ να το εξηγήσω. Μιλάμε για απίστευτη δύναμη. Δεν ξέρω τι να πω γι' αυτόν. Το έχω πει, το έχω γράψει, είναι ο ήρωάς μου.

Τον θαυμάζω και ελπίζω από εκεί ψηλά που βρίσκεται να τον κάνω περήφανο. Κάθε φορά που μπαίνω στο παρκέ αυτό σκέφτομαι. Εκεί που νομίζω ότι είμαι κουρασμένος, σκέφτομαι τον Άλεξ, όσα μου έλεγε, τις συζητήσεις που έχουμε κάνει. Μου δίνει παραπάνω κίνητρο, γιατί πάντα μου έδινε δύναμη», είπε ο «Κουζέλ».

Όσο για τις τελευταίες ημέρες του Βαρυτιμιάδη; Ήταν μέχρι το τέλος μαχητής. «Ο Άλεξ όσο δύσκολα και αν περνούσε δεν το έδειχνε σε κανένα. Ήταν πάντα χαρούμενος και δυνατός, δεν ξέρω τι να πω για τη δύναμη που είχε στην ψυχή και στο σώμα του. Ακόμα και στους κολλητούς ή στην οικογένειά του δεν ήθελε να δείχνει ότι πονούσε. Μας το έλεγε, αλλά εμείς δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε τι σημαίνει αυτός ο πόνος», ήταν τα λόγια του παίκτη της ΑΕΚ.

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα