Αταμάν: «Πάμε βήμα βήμα, έχουμε παίκτες με χαρακτήρα όπως και η Μακάμπι»

Αταμάν: «Πάμε βήμα βήμα, έχουμε παίκτες με χαρακτήρα όπως και η Μακάμπι»

Newsroom
ataman
Όλα όσα δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, ενόψει του Game 3 με τη Μακάμπι, λίγο πριν την αναχώρηση για το Βελιγράδι. Αποστολή στο Βελιγράδι: Γιώργος Κούβαρης.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ταξιδεύει προς τη Σερβία ώστε να αντιμετωπίσει αύριο, Τρίτη (30/4, 20:00) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πλαίσιο του Game 3 της σειράς των Play Off της Euroleague η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 1-1.

Ο προπονητής του «Τριφυλλιού», Εργκίν Αταμάν, μίλησε στους δημοσιογράφους λίγο πριν την αναχώρηση για τη Σερβία και μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ θα χάσει τα επόμενα δύο παιχνίδια.

«Είναι ένας αγώνας των Play Off με τη σειρά στο 1-1 οπότε για να αξίζουμε τη νίκη και να πάμε στο Final Four, πρέπει να νικήσουμε 2 αγώνες. Σίγουρα θα είναι δύσκολα για τις 2 ομάδες. Η Μακάμπι είναι καλή ομάδα, το είδαμε στα προηγούμενα παιχνίδια οπότε πρέπει να βάλουμε αρκετή προσπάθεια και μία καλή εμφάνιση.

Αφού είδαμε το πρώτο ματς, αναλύσαμε τα λάθη μας και παίξαμε με περισσότερη προσοχή, ειδικότερα στην επίθεση καθώς κάναμε πολλά λάθη και η Μακάμπι παίζει πολύ στους αιφνιδιασμούς, με transition, είναι πολύ σημαντικό. Αμυντικά, στο πρώτο παιχνίδι κάναμε τα περισσότερα λάθη αλλά στο δεύτερο ήμασταν πολύ καλύτεροι και σίγουρα τα ριμπάουντ. Η Μακάμπι είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη ομάδα στην επίθεση αλλά έχουν πρόβλημα στα αμυντικά ριμπάουντ οπότε πιέζουμε ώστε να κρατήσουμε ακόμη τον ίδιο αριθμό των επιθετικών ριμπάουντ, όπως αυτοί και αυτό θα είναι το κλειδί επίσης για για τα επόμενα παιχνίδια.

Πάμε βήμα βήμα. Τώρα προσπαθούμε να πάρουμε το πρώτο ματς. Στην τελική μόνο η τρίτη νίκη θα μας στείλει στο Final Four.

Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς παίκτες με χαρακτήρα με εξαιρετική ποιότητα και εμπειρία αλλά η αλήθεια είναι πως και η Μακάμπι έχει επίσης παίκτες με χαρακτήρα με καλή ποιότητα, όπως ο Μπράουν, ο Μπάλντγουιν ή ο Νίμπο. Η Μακάμπι είναι καλή ομάδα.

Ο Χουάντσο δεν θα παίξει σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Ο Μπάλντγουιν είναι πολύ καλός παίκτης. Είναι ένας από τους καλύτερους σκόρερ στην Euroleague. Φυσικά αν λείπει θα αλλάξουμε τακτική, θα δούμε τώρα την κατάστασή του για το αν θα παίξει αλλά και να μείνει εκτός, οι υπόλοιποι παίκτες έκαναν καλό ματς στο προηγούμενο, έχουν αρκετούς παίκτες. Φυσικά αν παίξει ίσως κάνουμε μερικές αλλαγές στην στρατηγική μας».

@Photo credits: INTIME