Μπαρτζώκας: «Περίεργο σφύριγμα στην επαναφορά της Μπαρτσελόνα»

Μπαρτζώκας: «Περίεργο σφύριγμα στην επαναφορά της Μπαρτσελόνα»

Newsroom
Ο Μπαρτζώκας
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε, μεταξύ άλλων, τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, στην ήττα του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα για το Game 3 των play off.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα στο Game 3 σειράς και πλέον με το 2-1 εις βάρος του θα ψάξει την ισοφάριση τη Μ. Πέμπτη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε μεταξύ άλλων στις αποφάσεις των διαιτητών, θεωρώντας αυτήν στην επαναφορά της Μπαρτσελόνα, πριν την τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας... περίεργη.

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα

«Τίποτα δεν ήταν που δεν περιμέναμε σε τέτοιο παιχνίδι, προφανώς είχαμε περισσότερη πίεση από ό,τι έπρεπε και κάναμε κάποια λάθη. Κυρίως αμυντικά και όχι τόσο επιθετικά, κάποιες αποφάσεις που πήραμε αντί να μείνουμε στο πλάνο. Και φυσικά όλα ήταν εναντίον μας, δύο buzzer beater που δε σκοράραμε. Ήταν ένα πολύ περίεργο σφύριγμα αλλά στην επαναφορά ο διαιτητής μέτρησε πέντε δευτερόλεπτα αλλά δε σφυρίχτηκε, ισοφάρισαν. Και φυσικά το τελευταίο φάουλ, δεν είναι δουλειά μας να αποφασίζουμε αλλα όταν κάποιος πηδάει στον αέρα, δεν είμαι εδώ για να κρίνω αλλά αυτήν πρέπει να την κρίνουμε αν ήταν σωστή ή όχι. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι, συγχαρητήρια στην Μπαρτσελόνα. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε».

Για τις φάσεις στην αρχή του 3ου δεκαλέπτου που έδωσαν ρυθμό στην Μπαρτσελόνα: «Εγώ θεωρώ ότι φάσεις στην αρχή του παιχνιδιού είναι σημαντικές, αλλά μπήκαμε στο τρίτο δεκάλεπτο επηρεασμένοι από την επίθεση και ήμασταν κακοί στην άμυνα. Στα 5/6 της Μπαρτσελόνα από το τρίποντο ήταν ελεύθερα, έπρεπε να ήμασταν πολύ καλύτεροι αλλά και αυτοί επειδή είναι πολύ μεγάλοι παίκτες βάλανε δύσκολα σουτ».

Για το ποσοστό στο τρίποντο: «Δεν υπάρχει συνταγή, θα το έκαναν όλοι. Είναι η διαχείριση των παικτών, φυσικά πρέπει να έχουμε καλές επιλογές. Εμείς έχουμε καλούς σουτέρ, ο Κάνααν είχε 0/5. Για να ανοίξεις το παιχνίδι πρέπει να βάλεις τα σουτ. Ακόμα και στις βολές, μια χαμένη του Γκος. Όταν το παιχνίδι πάει στη μία κατοχή στο τέλος. Εμπιστοσύνη στους παίκτες να δείξουμε όπως όλοι τη χρονιά και αυτοί να την ανταποδώσουν».

Για τον Μιλουτίνοφ: «Όταν τελειώνει ένα ματς, λες ότι μπορούν να γίνουν πολλά ή και όλα αντίθετα. Εγώ παίρνω αποφάσεις πριν από το τελικό αποτέλεσμα. Περισσότερα από τα επιθετικά ριμπάουντ των αντιπάλων μας, ήταν και θέμα συγκυριών. Από το τζάμπολ δεχθήκαμε τρίποντο για παράδειγμα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω απαντήσεις, για όλα κρινόμαστε με βάση το αποτέλεσμα. Προφανώς θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει άλλες αποφάσεις και οι παίκτες και εγώ».