Ολυμπιακός: Με οδηγό τα νούμερα από το Game 4

Κανααν Πιτερς Μπαρτσελόνα Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός παίζει τα... ρέστα του για το Final Four και θέλει να σουτάρει με νούμερα ανάλογα του Game 4, αφήνοντας πίσω τα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα.

Το Final Four του Βερολίνου έχει ήδη από χθες Ρεάλ Μαδρίτης και Παναθηναϊκό να περιμένουν. Με τις ομάδες που θα συμπληρώσουν τα ζευγάρια να πέφτουν απόψε στη «μάχη». Ο Ολυμπιακός από τη δική του σκοπιά, απέχει ένα παιχνίδι για το τρίτο συνεχόμενο ραντεβού της τελικής τετράδας. Ένα παιχνίδι, όσο δηλαδή και η Μπαρτσελόνα, αφού μετά από τέσσερα βράδια σε Palau και ΣΕΦ, δε βρέθηκε άκρη.

Και θα χρειαστεί το ακροτελεύτιο ματσάρισμα του ζευγαριού, με τον Ολυμπιακό να θέλει να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε η Μακάμπι στο ΟΑΚΑ. Να «σπάσει» έδρα σε Game 5 και να δώσει μια γροθιά στο 19-0 (Μονακό και Φενέρμπαχτσε αγωνίζονται νωρίτερα) των γηπεδούχων.

Για να συμβεί όμως αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να μιμηθούν τους εαυτούς τους από το Game 4 της σειράς και να κρατήσουν σε υψηλό επίπεδο την ευστοχία τους από το τρίποντο. Στο τρίπτυχο της αποφυγής των λαθών για τον έλεγχο του ρυθμού, της εξασφάλισης του αμυντικού ριμπάουντ και της ευστοχίας από την περίμετρο, το τελευταίο ίσως αποδειχθεί και εξόχως σημαντικό.

Ο Ολυμπιακός δε σουτάρει καλά στη σειρά

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν «διπλό» στο πρώτο ματς με μόλις 5/17 από την περίμετρο, ενώ συνέχισαν να μη σουτάρουν καλά. Κάτι που ενδεχομένως να τους στοίχισε στις τελευταίες κατοχές του Game 3, προτού φτάσουμε στην περιβόητη στιγμή με το φάουλ πάνω στον Τζαμπάρι Πάρκερ. Ο Ολυμπιακός έχασε κάποιες ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι και να προηγηθεί με 2-1, κάτι που τελικά δε συνέβη ποτέ.

Μόλις η συνθήκη άλλαξε στο 4ο παιχνίδι της σειράς, τα πάντα απλουστεύτηκαν. Η Μπαρτσελόνα ήθελε να τελειώσει τη δουλειά στο Φάληρο, αλλά δεν της επετράπη. Και το 12/24 ως νούμερο, πολλώ δε μάλλον σε Game 5, είναι δύσκολο να επαναληφθεί. Τα χέρια θα είναι βαρύτερα, αλλά όχι δα και τόσο, όσο των Καταλανών που ως γηπεδούχοι έχουν ένα λέβελ μεγαλύτερης πίεσης.

Τα τρίποντα του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα

  • Game 1: 5/17 3π.
  • Game 2: 8/27 3π.
  • Game 3: 7/26 3π.
  • Game 4: 12/24 3π.

Η ώρα των Κάνααν και Πίτερς

Πέραν όλων των άλλων, ο Ολυμπιακός έχει χαμηλά ποσοστά στα πρώτα τρία παιχνίδια, μιας και οι δύο καλύτεροι σουτέρ του δεν έχουν βρει ρυθμό. Ο Κάνααν μπορεί να πέτυχε μεγάλα σουτ στο Game 1 αλλά έμεινε στο απόλυτο μηδέν στα επόμενα δύο και συνολικά εκτελεί με 6/21. Από την πλευρά του, ο Πίτερς μπορεί να κρατάει ψηλά το ποσοστό του, στο 50% με 5/10, αλλά δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε τον όγκο των προσπαθειών που συνήθιζε, ούτε να γίνει παράγοντας, κυρίως δείχνοντας αδυναμίες στο ματσάρισμα με τον Πάρκερ.

Αν υπάρχει ένα παιχνίδι για τον Ολυμπιακό που χρειάζεται σκορ από τους συγκεκριμένους, είναι το σημερινό. Και πέραν όλων των άλλων, θέλει σε μία μέρα όπως αυτήν του Game 5 να βρει και άλλους πρωταγωνιστές. Από παίκτες που η Μπαρτσελόνα θα δώσει τα σουτ, όπως για παράδειγμα οι Γουόκαπ και ΜακΚίσικ.

Δύο μακρινά σουτ του Γουόκαπ μπορεί να απελευθερώσουν όλον τον Ολυμπιακό, μιας και ο καλύτερος δημιουργός του θα βρει μετά περισσότερους διαδρόμους και δε θα επιτρέψει στους Καταλανούς να κλείσουν ευλαβικά τη ρακέτα τους και να απενεργοποιήσουν το παιχνίδι στο ποστ.

@Photo credits: eurokinissi, KLODIAN LATO