Αταμάν: «Το μόνο σημαντικό να κατακτήσω τη EuroLeague, δεν θυμάμαι πότε βγήκα Κόουτς της Χρονιάς»

Αταμάν: «Το μόνο σημαντικό να κατακτήσω τη EuroLeague, δεν θυμάμαι πότε βγήκα Κόουτς της Χρονιάς»

Newsroom
Αταμαν
Ο Εργκίν Αταμάν ξεκαθάρισε πως το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής στο Βερολίνο, μολονότι ο τίτλος του Κόουτς της Χρονιάς στη EuroLeague κατέληξε στον Τσους Ματέο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR επέστρεψε έπειτα από 12 χρόνια στο Final 4 με τον Εργκίν Αταμάν στην άκρη του πάγκου, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της regular season και διεκδικώντας πλέον την πρόκριση στον τελικό απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος προπονητής μίλησε στα κανάλια NOVASPORTS κατά τη διάρκεια της Media Day των «πράσινων» και αναφέρθηκε στην κουβέντα για τον Κόουτς της Χρονιάς στη EuroLeague. Υπενθύμισε μάλιστα πως έχει υπάρξει στο παρελθόν προπονητής της χρονιάς, «αλλά δεν το θυμάμαι. Θυμάμαι, όμως, τον back to back τίτλο με την Εφές».

Αναλυτικά ο Εργκίν Αταμάν είπε: «Από την πλευρά μου, πιστέψτε με ότι το μόνο σημαντικό είναι να κατακτήσω τον τίτλο, γιατί τελικά όλοι θα είναι χαρούμενοι με αυτό. Ήμουν προπονητής της χρονιάς. Δεν θυμάμαι πότε ή γιατί μου έδωσαν αυτό το βραβείο. Δεν το θυμάμαι αυτό, αλλά θυμάμαι τους back-to-back τίτλους με την Εφές!

Η μόνη πρόταση που θέλω να κάνω στη Euroleague είναι ότι όταν κάνετε αυτές τις επιλογές, νομίζω ότι αυτό θα είναι για το μέλλον... Για να κάνουμε κάτι διαφορετικό για τους προπονητές. Γιατί με την επιλογή ενός τέτοιου προπονητή, ο οποίος είναι παλιός μου φίλος, για να είναι προπονητής της χρονιάς. Είναι κάτι ειλικρινά που επέλεξα, τον καλύτερό μου φίλο Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς για τις προσπάθειές του.

Οπότε, νομίζω ότι πολλοί από τους φίλους μας, επέλεξαν τους καλύτερους τους φίλους. Αλλά με όλον τον σεβασμό στον Τσους Ματέο, συγχαρητήρια σε αυτόν, και ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που τους άρεσε η δουλειά που έκανα φέτος, να πάρω τον Παναθηναϊκό από τη 17η θέση και να τον πάω στη δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας και στο Final 4»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.