Σοσιεδάδ - Μπενφίκα 3-1: Άλμα πρόκρισης με ξεκούραστη τριάρα, απέκλεισε τους Πορτογάλους

Νίκος Κικίδης
Σοσιεδάδ

bet365

Η Σοσιεδάδ καθάρισε από το πρώτο εικοσάλεπτο με τρία γκολ τη υπόθεση νίκη και με το τελικό 3-1 άφησε εκτός συνέχειας της Μπενφίκα, φουλάροντας παράλληλα για την επόμενη φάση.

Πρόσω ολοταχώς για τη φάση των «16» έχει βάλει η Σοσιεδάδ! Οι Βάσκοι ήταν καταιγιστικοί από το ξεκίνημα και με τρία γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο έστησαν πάρτι απέναντι στη Μπενφίκα, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την επόμενη φάση του Champions League. Το μόνο που κατάφεραν οι Πορτογάλοι ήταν να μειώσουν με το γκολ της τιμής (3-1), το οποίο ωστόσο δεν αρκούσε για να τους κρατήσει στο κόλπο της πρόκρισης...

Οι Βάσκοι ήταν πραγματικά καταιγιστικοί στο ξεκίνημα του αγώνα και από το πρώτο ημίωρο φρόντισαν να δείξουν στους φιλοξενούμενους ποιος είναι το αφεντικό. Μόλις στο 6΄ο Μερίνο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έβαλε στις ράγες το... τρένο του Αλγκουαθίλ, ενώ στο 11΄ο Ογιαρθάμπαλ εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο λάθος του Οταμέντι για να εκτελέσει άψογα στο τετ-α-τετ για το 2-0.

Στο 15΄το VAR έσωσε προσωρινά τη Μπενφίκα από τρίτο τέρμα εντοπίζοντας χέρι στην προσπάθεια του Μερίνο πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το μόνο που κατάφερε τελικά ήταν να παρατείνει το αναπόφευκτο. Στο 21΄άλλωστε ο Μπαρενετσέα με τρομερό τελείωμα στο παραθυράκι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για τη Σοσιεδάδ, η οποία θα μπορούσε να είχε φτάσει και σε τέταρτο γκολ πριν από το ημίωρο!

Έπειτα από μαρκάρισμα ο Οταμέντι στον Ογιαρθάμπαλ, ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά ο Μπράις Μέντες σημάδεψε το δοκάρι της εστίας από το σημείο του πέναλτι. Το μόνο που κατάφερε η Μπενφίκα ήταν να μειώσει στο 49΄με τον Ράφα Σίλβα παρά την όποια πίεση άσκησε στο ξεκίνημα του β΄μέρους, με τους Πορτογάλους να γνωρίζουν τον αποκλεισμό από το Champions League και να μάχονται πλέον για μια θέση στο Europa.

Σοσιεδάδ (Ιμανιόλ Αλγκουαθίλ): Ρεμίρο, Ελουστόνδο, Θουμπελντία, Λε Νορμάν, Μουνιόθ, Θουμπιμέντι, Μέντες (70΄Τουριέντες), Μερίνο, Κούμπο (70΄Φερνάντες), Μπαρενετσέα (78΄Ζακαριάν), Ογιαρθάμπαλ

Μπενφίκα (Ρόζτερ Σμιντ): Τρουμπίν, Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Μοράτο, Νέβες, Ορσνες, Φλορεντίνο (31΄Γιούρασεκ), Ζοάο Μάριο, Ντι Μαρία, Ράφα Σίλβα, Καμπράλ (64΄Μούσα)

Βαθμολογία

1. Σοσιεδάδ 4 (7-2) 10
2. Ίντερ 3 (4-2) 7
3. Ζάλτσμπουργκ 3 (3-4) 3
4. Μπενφίκα 4 (1-7) 0

Επόμενη αγωνιστική (29/11)

Μπενφίκα - Ίντερ
Σοσιεδάδ - Ζάλτσμπουργκ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα