Μπάγερν - Ρεάλ: Ευρωπαϊκό Clasico ξανά με σούπερ ματσάρα στην «Allianz Arena»

Νίκος Κικίδης
Μίλερ - Κρόος

bet365

Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρονται στο πρώτο σκέλος των ημιτελικών του Champions League (30/4), επαναφέροντας μνήμες από το παραδοσιακό ντέρμπι της Ευρώπης.

Πρόκειται για το παραδοσιακό ντέρμπι της Ευρώπης. Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης φροντίζουν σε κάθε τους συνάντηση να χαρίζουν θέαμα και στιγμές χαραγμένες στην ιστορία του Champions League, σε μια «μάχη» που διαχρονικά κινείται στην ισορροπία. Τελευταία φορά που οι δυο τους συναντήθηκαν ήταν και πάλι στα ημιτελικά του Champions League τη σεζόν 2017/2018, όταν οι Μαδριλένοι είχαν αποκλείσει τους Βαυαρούς με συνολικό σκορ 4-3 για να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό.

Έκτοτε οι δυο τους δεν έτυχε να διασταυρωθούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πέντε σεζόν πέρασαν χωρίς το παραδοσιακό ντέρμπι της Ευρώπης, το οποίο ωστόσο επιστρέφει το βράδυ της Τρίτης (30/4) για την πρώτη μάχη των ημιτελικών του Champions League στην «Allianz Arena». Και μπορεί τα ονόματα και τα ρόστερ να φαίνονται σχεδόν ισοδύναμα, όμως η πορεία που έχουν διαγράψει οι δυο ομάδες τη φετινή σεζόν είναι πολύ διαφορετική.

Από τη μια πλευρά η Ρεάλ προχωράει με σιγουριά προς την κατάκτηση της 36ης La Liga της ιστορίας της, την ίδια στιγμή που η Μπάγερν είδε τη μαγική Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο να κατακτά το πρωτάθλημα και να σπάει την κυριαρχία στη Bundesliga μετά από 11 ολόκληρα χρόνια! Σαν να μην έφτανε αυτό η Μπάγερν κινδυνεύει να τελειώσει τη σεζόν χωρίς τίτλο αν δεν κατακτήσει το Champions League, ενώ η Ρεάλ έχει προσθέσει στο σακούλι και το Super Cup Ισπανίας με το εντυπωσιακό 4-1 στον τελικό επί της Μπαρτσελόνα.

Ο Κάρλο Αντσελότι ωστόσο στη συνέντευξη Τύπου προειδοποίησε πως η εικόνα της Μπάγερν στη Γερμανία δεν αποκαλύπτει όλη την αλήθεια. Με τρανταχτό παράδειγμα την πρόκριση απέναντι στην φορμαρισμένη Άρσεναλ, ο Ιταλός χτύπησε... καμπανάκι κινδύνου με δεδομένη την εμπειρία, το ρόστερ και τη μαχητικότητα της Μπάγερν, ακολουθώντας στα χνάρια του Τούχελ ο οποίος νωρίτερα είχε αποθεώσει τους Μαδριλένους ως την ομάδα «μύθο» της διοργάνωσης.

Από την πλευρά της άλλωστε η Ρεάλ δεν πήγε πίσω στη μάχη των «8». Η κλήρωση μπορεί να τους γύρισε την πλάτη και να έβαλε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μάντσεστερ Σίτι, στο δρόμο τους, όμως οι Μερένγκες έπειτα από μια μάχη συνολικά 210 αγωνιστικών λεπτών σε Μαδρίτη και Μάντσεστερ κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στα πέναλτι μέσα στο «Έτιχαντ» και να βρεθούν για 12η φορά στα τελευταία 14 χρόνια στην ημιτελική φάση.

Τα... μέλια των δυο προπονητών ωστόσο πριν από τον αγώνα δεν πρόκειται να θυμίζουν σε τίποτα ό,τι πρόκειται να συμβεί στον αγωνιστικό χώρο. Αμφότερες άλλωστε οι ομάδες θα παραταχθούν λυσσασμένες και (σχεδόν) πάνοπλες στην «Allianz Arena». Με μοναδικό αμφίβολο τον Ματίας Ντε Λιχτ, ο Τόμας Τούχελ είδε τους Σανέ, Γκνάμπρι και Μουσιάλα να ολοκληρώνουν την προπόνηση και τίθενται στη διάθεσή του για την αναμέτρηση, με μοναδικούς σίγουρους απόντες τους Ουπαμεκανό, Κομάν και Μποΐ.

Στην αντίπερα όχθη ο Κάρλο Αντσελότι είδε τον Ροντρίγκο να ξεπερνάει την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και να μπαίνει στην αποστολή, με απουσίες τον τιμωρημένο Καρβαχάλ και τους τραυματίες Αλάμπα - Κουρτουά. Όλοι οι διαθέσιμοι αστέρες θα συνθέσουν την τιτανομαχία του Μονάχου, με τη Μπάγερν να στηρίζεται στο φόβητρο της έδρας, από την οποία βέβαια η Ρεάλ έχει περάσει με διπλό στις τρεις τελευταίες φορές που ταξίδεψε στη Βαυαρία (2014,2017,2018).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα