Ολυμπιακός: Ο λόγος που ο Μεντιλίμπαρ «άνοιξε» το ρόστερ και οι διαθέσιμες επιλογές ενόψει Άστον Βίλα

Ολυμπιακός: Ο λόγος που ο Μεντιλίμπαρ «άνοιξε» το ρόστερ και οι διαθέσιμες επιλογές ενόψει Άστον Βίλα

ελλαδα

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στη μάχη με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference League και το Gazzetta σας θυμίζει ποιοι παίκτες του ρόστερ έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά τον λόγο πίσω από το ροτέισον στα τελευταία τρία ματς.

«Πρέπει να ξεκουραστούμε εν όψει Άστον Βίλα. Δε χρειάζεται προσπάθεια να πω στα παιδιά πόσο πρέπει να συγκεντρωθούν, όλοι ανυπομονούμε για τον μεγάλο αγώνα».

Λίγα λεπτά μετά την εντός έδρας νίκη κόντρα στη Λαμία και την μείωση της απόστασης από την κορυφή των play off στο -5, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε το... σύνθημα για το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Conference League.

Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στο Μπέρμιγχαμ με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα κόντρα στον Άστον Βίλα ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στο «Γ. Καραϊσκάκης» μία εβδομάδα μετά για τον μεγάλο τελικό.

Μετά την επική πρόκριση στην έδρα της Φενέρμπαχτσε, οι Πειραιώτες έπαιξαν σε τρία ματς πρωταθλήματος κόντρα σε ΠΑΟΚ, Άρη και Λαμία, όπου ο Ισπανός προπονητής αποφάσισε να... ανοίξει το ρόστερ και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε 25 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές.

Το Gazzetta σας θυμίζει ποιοι από αυτούς έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια με την Άστον Βίλα αλλά και τον λόγο πίσω από τις πολλές αλλαγές στα τρία ματς.

Η ευρωπαϊκή λίστα και οι διαθέσιμοι παίκτες για τον Μεντιλίμπαρ

Από αυτή την 25άδα παικτών που έπαιξαν στα τελευταία τρία ματς, ο Μεντιλίμπαρ θα μπορεί να υπολογίζει στους 21 για τα παιχνίδια με την Άστον Βίλα (για το πρώτο παιχνίδι, λόγω της τιμωρίας για κάρτες από Μασούρα και Ντόι, μένει με 19 παίκτες).

Συγκεκριμένα, για τον Ολυμπιακό δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής κανένας εκ των Άμπι (στόπερ), Μάρτινς (εξτρέμ), Ναβάρο (φορ) και Βέζο (στόπερ) ενώ να τονίσουμε πως ο Μαντί Καμαρά, παρότι βρίσκεται στη λίστα, βρίσκεται εκτός αγωνιστικών πλάνων.

Από την άλλη, η ευρωπαϊκή λίστα αποτελείται από τους: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Ροντινέϊ, Κίνι, Ορτέγκα, Ρίτσαρντς, Ρέτσος, Κάρμο, Έσε, Όρτα, Τσικίνιο, Καμαρά, Ιμπόρα, Αλεξανδρόπουλος, Καρβάλιο, Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Γιόβετιτς.

Παράλληλα, ο Ισπανός προπονητής μπορεί να υπολογίζει και σε παίκτες που ανήκει στη Λίστα Β και μιλάμε για τους Παπαδούδη, Αποστολόπουλο, Ντόι, Κουτσίδη, Λιάτσο, Σαπουντζή, Μπα, Τσέλιο, Μπάμπη Κωστούλα και Καράκουτη.

Ο λόγος που ο Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να κάνει τόσες αλλαγές

Η αλήθεια είναι πως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε βρει έναν σταθερό κορμό και άλλαζε μόνο σε ανάγκη την εντεκάδα (τραυματισμούς, κόπωση, κάρτες κλπ.). Ωστόσο στα τελευταία τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος (ΠΑΟΚ, Άρη και Λαμία), χρησιμοποίησε συνολικά 25 ποδοσφαιριστές.

Δηλαδή από το υπάρχον ρόστερ, δεν έπαιξαν μόνο οι Παπαδούδης, Μπιανκόν, Μαντί και Ζοβάνε. Όλοι οι άλλοι (οι Τζολάκης, Πασχαλάκης, Ρίτσαρντς, Άμπι, Ρέτσος, Κίνι, Ιμπόρα, Όρτα, Τσικίνιο, Ποντένσε, Μάρτινς, Ναβάρο, Βέζο, Έσε, Καρβάλιο, Μασούρας, Ελ Καμπί, Γιόβετιτς, Κάρμο, Φορτούνης, Ντόι, Ορτέγα, Ροντινέι, Αλεξανδρόπουλος, Ελ Αραμπί) είχαν χρόνο συμμετοχής είτε ως βασικοί, είτε ως αλλαγές, κάτι για το οποίο υπάρχει συγκεκριμένος λόγος.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν μία σειρά δύσκολων αγώνων με την Ευρώπη και το πρωτάθλημα και ειδικά με τη Φενέρμπαχτσε, χρειάστηκε να παίξουν 120 λεπτά στην Τουρκία και να πάρουν την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι παίκτες να δείξουν σημάδια κόπωσης και να μην είναι δυνατόν, τρεις μέρες μετά την Τουρκία, να παίξουν σε κανονική ένταση και κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Άλλωστε ο Μεντιλίμπαρ το είχε πει μετά το ντέρμπι με τον Δικέφαλο: «Μετά από το πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Τουρκία αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή 11άδα. Έπρεπε να βάλουμε τους παίκτες που ήταν οι καλύτεροι για σήμερα και θα μπορούσαν να αποδώσουν». Ουσιαστικά μοίρασε τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Άρη, βάζοντας τους κάποιους βασικούς στο ένα, κάποιους στο άλλο, με αποτέλεσμα να έχουμε αλλαγές σε αμφότερα παιχνίδια.

Κόντρα στη Λαμία από την άλλη, υπάρχουν δύο εξηγήσεις πίσω από το μεγάλο ροτέισον. Πρώτος και βασικότερος, είναι ότι σε λίγα 24ωρα, οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν στο Μπέρμιγχαμ και ο Μεντιλίμπαρ ήθελε να επιβαρύνει όσον το δυνατόν λιγότερο τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του (για παράδειγμα μία από τις αλλαγές του ήταν και ο Ρέτσος αντί του Άμπι).

Δεύτερον, αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι που ο Ισπανός κόουτς είχε την ευκαιρία να κάνει τόσες αλλαγές στη βασική εντεκάδα καθώς από εδώ και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει πέντε κρίσιμα ματς σε Ευρώπη και πρωτάθλημα.

Εκτός από τα δύο παιχνίδια με την Άστον Βίλα, θα φιλοξενηθεί από τον ΠΑΟΚ, θα υποδεχθεί την ΑΕΚ και στο τέλος θα παίξει στην έδρα του Παναθηναϊκού. Βέβαια σε περίπτωση πρόκρισης στον μεγάλο τελικό, θα έχει και μία έκτη (και πιο ιστορική από όλες) μάχη.

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα