Ολυμπιακός: Τι λένε τα «άστρα» για τον Μεντιλίμπαρ και τον φετινό τελικό με τους Πειραιώτες!

Ολυμπιακός: Τι λένε τα «άστρα» για τον Μεντιλίμπαρ και τον φετινό τελικό με τους Πειραιώτες!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τις απίστευτες συγκυρίες που σχετίζονται με τον Μεντιλίμπαρ και τον φετινό τελικό σε σχέση με τον περσινό!

Ο τελικός του Κόνφερενς Λιγκ έχει φαβορί κι αυτή είναι η Φιορεντίνα-σύμφωνα με Ιταλούς ειδικούς μάλιστα, το ποσοστό πιθανοτήτων της να πάρει το Κύπελλο είναι 58%.

Δεν μιλάω εγώ με πιθανότητες, αλλά αποδέχομαι ότι η ομάδα της Φλωρεντίας είναι το φαβορί παρότι το παιχνίδι στις 29 Μαίου θα γίνει στην Αθήνα. Βλέπετε, η Φιορεντίνα προέρχεται από ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως είναι το ιταλικό. Επιπλέον, μόλις την περασμένη σεζόν είχε φτάσει και τότε στον τελικό της διοργάνωσης χάνοντας οριακά, με γκολ στο 90’, από την Γουέστ Χαμ. Ακόμη και σε επίπεδο χρηματιστηριακής αξίας ρόστερ, της Φιορεντίνα είναι 248 εκ. Ευρώ και του Ολυμπιακού 110 εκ. Ευρώ. Θέλετε κι άλλο; ο Ολυμπιακός είναι στο Νο 45 του ranking της ΟΥΕΦΑ την τελευταία πενταετία, έχοντας κάθε σεζόν συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η δε Φιορεντίνα είναι στο Νο 49, έχοντας παρουσία στα Κύπελλα Ευρώπης μόλις δύο σεζόν, πέρυσι και φέτος!...

Δεν πειράζει, όμως. Καλύτερα που δεν είναι φαβορί ο Ολυμπιακός! Μήπως ήταν με την Φενέρμπαχτσε; Καλά δεν συζητάω για την παρτίδα κόντρα στην Άστον Βίλα. Είναι δε σημαντικό ότι η ομάδα του Μεντιλίμπαρ, ο οποίος ήταν στον πάγκο της σε όλη αυτή τη διάρκεια των οκτώ νοκ άουτ αγώνων, απέδειξε ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε κατάσταση. Μπορεί να προκριθεί και δη με δύο νίκες, είτε απέναντι στην Φέρεντσβαρος, είτε απέναντι στην Άστον Βίλα (και δη με μηδέν παθητικό στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια του). Αλλά μπορεί και να προκριθεί με μία νίκη και μία ήττα, σε εντελώς οριακές παρτίδες, είτε στην παράταση έχοντας φάει 1-4 στο πρώτο ματς αλλά κερδίζοντας 6-1 στο δεύτερο, είτε στα πέναλτι έχοντας νικήσει με 3-2 στο πρώτο ματς και χάνοντας 0-1 στο δεύτερο.

ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ

Ας σταθούμε δε και στους πάγκους των δύο μονομάχων: ο Μεντιλίμπαρ πήρε πέρυσι το Γιουρόπα Λιγκ με τη Σεβίλλη, ενώ ο Ιταλιάνο έχασε το Κόνφερενς Λιγκ με τη Φιορεντίνα…Με τον Μεντιλίμπαρ δικαιολογημένα να βλέπει σε αυτό το φινάλε της φετινής σεζόν με τον Ολυμπιακό μία επανάληψη του φινάλε της περσινής σεζόν με τη Σεβίλλη!

Να σας θυμίσω ότι…

Πέρυσι κέρδισε στον τελικό που έγινε στη Βουδαπέστη-φέτος ξεκίνησε τις προκρίσεις του Ολυμπιακού από τη Βουδαπέστη!

Πέρυσι για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε μία αγγλική ομάδα, τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, που ήταν στην 4η θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ-φέτος για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε μία άλλη αγγλική ομάδα, την Άστον Βίλα, που είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ!

Πέρυσι για να πάρει το ευρωπαϊκό τρόπαιο κέρδισε στον τελικό μία ιταλική ομάδα, τη Ρόμα-φέτος για να πάρει ένα άλλο ευρωπαϊκό τρόπαιο πρέπει να κερδίσει πάλι μία ιταλική ομάδα, τη Φιορεντίνα!

Πέρυσι είχε αποκλείσει και άλλη ιταλική ομάδα, τη Γιουβέντους, στην πορεία της για τον τελικό. Βασικός με τη Γιουβέντους στο ένα παιχνίδι ήταν ο Μπονούτσι-φέτος απέκλεισε στην πορεία του για τον τελικό τη Φενέρμπαχτσε, στην οποία παίζει πλέον ο Μπονούτσι (!), με τον Ιταλό μάλιστα να χάνει το κρίσιμο πέναλτι!

Θέλετε κι άλλα;

Άσχετο:

Ο Ολυμπιακός σε όλη του την πορεία προς τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ βρίσκει ομάδες που να σχετίζονται με κάποιο τρόπο με τον…ΠΑΟΚ!

Η Άστον Βίλα έχει γκολκίπερ τον Σουηδό Όλσεν, που είχε παίξει στον ΠΑΟΚ.

ολσεν

Η Φενέρμπαχτσε έχει τεχνικό διευθυντή τον Πορτογάλο Μπράνκο, που ήταν τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει γενικό διευθυντή τον Ιάκωβο Αγγελίδη, που ήταν πρόεδρος στον ΠΑΟΚ

Η Φέρεντσβαρος έχει στις τάξεις της τον Άντερσον Εσίτι, τον οποίο απέκτησε από τον ΠΑΟΚ.

Η Φιορεντίνα; Πότε έπαιξε με ελληνική ομάδα; Μα με τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2016-17, με ισοπαλία 0-0 στην Τούμπα και ήττα της 2-3 στην Φλωρεντία

Θέλετε κι άλλα;

Η φωτογραφία της ημέρας:

Κόσμος και κοσμάκης, μανατζερικός, την Πέμπτη το βράδυ στις σουίτες στο Καραϊσκάκη. Κι όχι μόνο ο Ιμπάνιεθ, ο Βάσκος ατζέντης του Μεντιλίμπαρ. Εκεί και οι Ισπανοί ατζέντηδες του Ιμπόρα και του Κίνι. Εκεί και ο περίφημος Ιταλοβραζιλιάνος Μπερτολούτσι, που έχει πάει στη Νότιγχαμ τον Ντανίλο και έχει άριστη σχέση προσωπικά με τον Μαρινάκη. Εκεί και o φημισμένος Κία. Αλλά και ο μάνατζερ του Κάρμο και του Όρτα, ο Πορτογάλος Γκονσάλβες.

ΚΑΡΜΟ

Παρεμπιπτόντως, στον Ολυμπιακό είναι πολύ ευχαριστημένοι κι από τους δύο Πορτογάλους άσους και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες (βλέπε ρήτρες ύψους 18 και 6 εκ. Ευρώ αντίστοιχα) θα κάνουν την προσπάθεια τους να τους κρατήσουν. Ο Κάρμο κατά γενική ομολογία έχει αλλάξει σημαντικά την άμυνα της ομάδας κι ο Όρτα είναι ένας πολυσύνθετος μέσος που βοηθάει σημαντικά στη μεσαία γραμμή.

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.