Δημάτος: «Μέσω της UEFA τα εισιτήρια που θα επιστρέψει η Φιορεντίνα»

Newsroom
κόσμος

bet365

Ο Ανδρέας Δημάτος, ο οποίος ανήκει στο δυναμικό της UEFA, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα διατεθούν όσα εισιτήρια επιστρέψει η Φιορεντίνα.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού τις τελευταίες μέρες βρίσκονται σε ένα διαρκές κυνηγητό εισιτηρίου και μάλιστα σε διπλό... ταμπλό, καθώς από τη μία υπάρχει το Final Four της Euroleague στο Βερολίνο και από την άλλη ο τελικός του Europa Conference League με την Φιορεντίνα.

Στην Ιταλία γράφτηκε πως οι «βιόλα» υπολογίζουν πως θα έχουν στην ΟΠΑΠ Arena την συμπεράσταση μόλις 3.000 φίλων τους λόγω του μεγάλου κόστους που έχει το ταξίδι από την Φλορεντία στην Αθήνα. Κάτι που σημαίνει ότι περίπου 6.000 εισιτήρια θα μείνουν απούλητα και όλα δείχνουν πως θα επιστραφούν στην UEFA. Αυτό εξήγησε κι ο Ανδρέα Δημάτος, ο οποίος ανήκει στο δυναμικό της UEFA.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Δημάτος στο «Κανάλι Ένα 90,4 fm»:

«Τα εισιτήρια που θα επιστρέψει η Φιορεντίνα δεν θα δοθούν άμεσα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Τα εισιτήρια θα επιστραφούν στην ΟΥΕΦΑ και η διαχείριση, απ’ όσο γνωρίζω εγώ θα γίνει μέσω της ίδιας της διοργανώτριας. Σίγουρα θα αποτελέσει ανάσα στην τεράστια ανάγκη για επιπλέον εισιτήρια που υπάρχει στην ελληνική πλευρά για τον τελικό. Θυμάμαι πως και πέρσι η Φιορεντίνα που ήταν ο πρώτος της τελικός μετά από πολλά χρόνια στο Κόνφερενς στην Πράγα, οι Ιταλοί φίλαθλοι ήταν πολύ λιγότεροι από τους φιλάθλους της Γουέστ Χαμ. Να προσθέσω πως εκεί είχαν έρθει πάνω από 20.000 Άγγλοι οπαδοί χωρίς εισιτήριο, κάτι που δεν θα συμβεί στον εφετινό τελικό της Αθήνας. Οι Ιταλοί φίλαθλοι δεν ταξιδεύουν ποτέ χωρίς εισιτήριο του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση είναι αναμενόμενο πως δεν θα εξαντλήσει η Φιορεντίνα τα εισιτήρια, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε τον αριθμό αυτών των εισιτηρίων που θα επιστραφούν στην ΟΥΕΦΑ.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα δώσει εξετάσεις και στον αγωνιστικό χώρο εκπροσωπούμενο από τον Ολυμπιακό και στις εξέδρες και στη γενικότερη οργάνωση. Ηδη, έχουμε διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία, πιο εύκολο βεβαίως τελικό, τον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Σεβίλλη στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, πως σε μικρό χρονικό διάστημα διοργανώνουμε στην Ελλάδα ακόμη έναν ευρωπαϊκό τελικό και επαναλαμβάνω πως δίνουμε εξετάσεις σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει και το έχουμε ανάγκη να πάμε καλά παντού.

Είναι πολύ μεγάλο στοίχημα η επιτυχημένη διοργάνωση του τελικού στην “ΟΠΑΠ Αρένα”. Δεν είναι εύκολο και δεν είναι, δυστυχώς, δεδομένο για τη χώρα μας η μετακίνηση ενός τόσο μεγάλου αριθμού φιλάθλων σε γήπεδο άλλης ομάδας. Αυτή είναι η αλήθεια και ας μην το υποτιμούμε. Σκεφτόμουν τις τελευταίες ημέρες βλέποντας κάποιες αντιδράσεις από φίλους της Α.Ε.Κ., που τους ξενίζει το γεγονός πως φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα βρεθούν στο δικό τους γήπεδο, πως αυτό δεν είναι τόσο παράλογο για τον εξής λόγο: Εδώ και 20 χρόνια ισχύει στην Ελλάδα το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών. Η δική μας γενιά και οι παλαιότεροι θυμόμαστε στη Νέα Φιλαδέλφεια το ένα πέταλο να φιλοξενεί οπαδούς του Ολυμπιακού . Θυμόμαστε στο ΚαραΪσκάκη, στο ένα πέταλο να παρακολουθούν το ντέρμπι οι οπαδοί της ΑΕΚ ή του Παναθηναϊκού. Φίλαθλοι, παιδιά που είναι τώρα από 15 έως 35 ετών δεν έχουν στα μάτια τους αυτές τις εικόνες. Θεωρούν δηλαδή πως στο γήπεδο της δικής τους ομάδας δεν μπορεί να μπει ο φίλαθλος μίας αντίπαλης ομάδας.

Αν κάνουμε τη σύγκριση, όχι κάποιων προηγούμενων αγωνιστικών περιόδων των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ομάδων μας, αλλά ανάμεσα στην εφετινή και την περσινή είναι λες και είμαστε… διαφορετική χώρα. Θυμίζω πως ο περσινός απολογισμός των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης κατέτασσε την Ελλάδα στο σύνολο των 55 μελών χωρών της ΟΥΕΦΑ που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στην 41η θέση. Ήμασταν κάτω από τη Μάλτα και τα νησιά Φερόε. Αυτό, μόλις την περσινή σεζόν.

Εφέτος μετά και την πρόκριση του Ολυμπιακού πατήσαμε στην 9η θέση για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ξεπερνώντας χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ολλανδία».

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα