Άρης: Ο έλεγχος του Βόλου επιβεβαίωσε την ανάγκη προσθήκης ενός ακόμη… Νταρίντα

Άρης: Ο έλεγχος του Βόλου επιβεβαίωσε την ανάγκη προσθήκης ενός ακόμη… Νταρίντα

Άρης: Ο έλεγχος του Βόλου επιβεβαίωσε την ανάγκη προσθήκης ενός ακόμη… Νταρίντα

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τις αγωνιστικές αλήθειες που ανέδειξε η εικόνα του Άρη στον αγώνα πρόκρισης στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας με τη Νίκη Βόλου.

Η συμφωνία με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ δημιούργησε τις προϋποθέσεις κάλυψης της βασικής αγωνιστικής ανάγκης του Άρη καθότι πλην του Λορέν Μορόν δεν είχε δεύτερο φορ. Οι προσπάθειες του Άλβαρο Ζαμόρα χαρακτηρίζονται φιλότιμες, είναι άξιες αναφοράς, αλλά όσο εντατικά κι αν είναι τα μαθήματα και ανεξαρτήτως της όποιας ποδοσφαιρικής οξυδέρκειας μπορεί να διαθέτει ως προς την αφομοίωση στοιχείων που αφορούν τη θέση στην οποία αγωνίζεται, σέντερ φορ δεν είναι. Και δεν μπορεί να γίνει μέσα σε 2-3 μήνες, ειδικά στη διάρκεια μιας απαιτητικής σεζόν η οποία έχει ως βασικό στόχο την κατάκτηση ενός τίτλου.

Η περίπτωση του Ιρανού επιθετικού δεν προέκυψε χθες, σίγουρα όμως δεν ήταν η κορυφαία στο μυαλό των ανθρώπων του Άρη καθότι υπήρξαν προσπάθειες προσέγγισης παικτών μικρότερης ηλικίας ως προς την κατεύθυνση εφαρμογής του λεγόμενου… value for money και με γνώμονα το «χτίζουμε σήμερα για το αύριο». Δύο απόπειρες έγιναν για επιθετικούς οι οποίοι αγωνίζονται στην Αγγλία, δεν υπήρξε θετική εξέλιξη κι έτσι βγήκε από το συρτάρι ο φάκελος του 33χρονου φορ δίχως να σηκώσει σκόνη αφού είχε εξεταστεί και πριν από τέσσερις-πέντε μήνες. Τότε οι προϋποθέσεις χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλες, τώρα όμως ήταν οι πλέον ευνοϊκές και προσωπικά το αντιλήφθηκα μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής στον Παναγιώτη Δαλατοριώφ, εδώ, στο Gazzetta. Σε αυτή αναδείχθηκε η επιθυμία επιστροφής του στην Ελλάδα τόσο για αγωνιστικούς όσο και για οικογενειακούς λόγους όπως ασφαλώς και η αντίστοιχη αποχώρησης από την Ομόνοια.

Πολλοί στέκονται στην ηλικία του και καλά κάνουν γιατί έτσι θα δώσουν επιπλέον κίνητρο στον ίδιο. Αυτό έκαναν αρκετοί και με τον Τάισον του ΠΑΟΚ κι ένας 36χρονος τους διαψεύδει κάθε φορά που πατάει στο χορτάρι. Στην πραγματικότητα τους ανάγκασε να βάλουν οι ίδιοι τα 36 κεράκια στην τούρτα γενεθλίων που πρόσφατα εμφανίστηκε μπροστά του. Η ηλικία είναι ένας αριθμός. Προφανώς λαμβάνεται υπόψη αλλά μεγαλύτερη αξία έχει ο οργανισμός ενός αθλητή, το επίπεδο αυτοσεβασμού και φυσικά ο αθλητικός εγωισμός του.

Ο Ανσαριφάρντ

Ο Ανσαριφάρντ έχει βάλει 135 γκολ στην καριέρα του. Είναι επιθετικός της μίας επαφής (είτε με κεφάλι είτε με το πόδι), δίνει όγκο στην περιοχή και απασχολεί κόσμο και κοσμάκη όταν είναι στο γήπεδο. Η πορεία του στον Άρη θα εξαρτηθεί από τον ίδιο. Ξέρει το ελληνικό Πρωτάθλημα, έχει προσωπικότητα αλλά και το know how. Φέτος, η αγωνιστική πορεία του προσαρμόστηκε πάνω σ’ αυτό που ζει σήμερα. Το Asian Cup. Θέλει την κατάκτησή του – έπειτα από 48 χρόνια για το Ιράν. Μακάρι να το καταφέρει για να «εκτελέσει» μετά μια άλλη αποστολή, εξίσου ιδιαίτερη και σημαντική για μια μεγάλη κοινωνική μάζα.

Η απουσία δεύτερου φορ φάνηκε στον δεύτερο αγώνα με τη Νίκη Βόλου, όμως, μια άλλη έβγαλε μάτι. Αυτή στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Δεν καταγράφεται για πρώτη φορά σ’ αυτή τη στήλη, πλέον όμως δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την ανάγκη προσθήκης ενός μέσου ο οποίος είτε θα αντικαθιστά είτε θα παίζει μαζί με τον Βλάντιμιρ Νταρίντα. Το πλάνο του Άκη Μάντζιου δεν προέβλεπε τη χρησιμοποίηση του Τσέχου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο βλέποντας όμως την έντονη βροχή να φέρνει μεγάλη πλημμύρα υποχρεώθηκε στην αναπροσαρμογή αυτού.

Και δεν είναι τόσο τα τρεξίματα, η κυκλοφορία μπάλας και η σωστή δομή παιχνιδιού που αποκτά ο Άρης παρόντος του 33χρονου, όσο η προσωπικότητα που λείπει εκκωφαντικά από τον άξονα όταν ο ίδιος κάθεται στον πάγκο. Κανείς από τους άλλους δεν έχει τη δική του ποδοσφαιρική κορμοστασιά, τις παραστάσεις, την εμπειρία αλλά κι αυτό - που δεν λέει αλλά φαίνεται - … εγώ είμαι εδώ. Αν ο παίκτης θα είναι 6αρι ή 8αρι, προσωπικά, ποσώς μ’ ενδιαφέρει. Ανέκαθεν είχα την άποψη ότι ο καλός παίκτης παίζει παντού γιατί έχει την ικανότητα και κυρίως την ποδοσφαιρική προσωπικότητα για να ανταποκριθεί σ’ αυτά που του ζητάει ο προπονητής του. Ο Άρης χρειάζεται έναν box to box παίκτη για να προχωρήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια. Κι αν όλα πάνε καλά και φτάσει τον Μάη στο μεγάλο ραντεβού να μη βλέπει τι έχουν οι άλλοι αλλά να εστιάζει σ’ αυτό που έχει ο ίδιος.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.