Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2: «Άλωσε» την έδρα των Σπερς και είναι «αγκαλιά» με το πρωτάθλημα!

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι με εκτελεστή τον Έρλινγκ Χάαλαντ νίκησε για πρώτη φορά την Τότεναμ στο νέο της γήπεδο για την Premier League με 2-0 και ανέβηκε στην κορυφή, στο +2 από την Άρσεναλ.

Τεράστιο βήμα τίτλου για τη Μάντσεστερ Σίτι! Οι Πολίτες πήραν την πρώτη τους νίκη για την Premier League στο νέο γήπεδο της Τότεναμ, καθώς επικράτησαν με 2-0 χάρη στα δυο γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ και ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο +2 η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα από τη 2η Άρσεναλ (88-86) και την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί τη Γουέστ Χαμ στο «Etihad» (19/5), όπου θέλει νίκη για να σφραγίσει το τέταρτο διαδοχικό πρωτάθλημα της. Οριστικά στην 5η θέση και στο Europa League οι Σπερς, με 4η την Άστον Βίλα, η οποία εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Champions League.

Οι Λονδρέζοι είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 6ο λεπτό. Ο Τζόνσον έσπασε την μπάλα στο ημικύκλιο, ο Μπεντακούρ σούταρε και ο Έντερσον έβγαλε σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα, στο 16', ο Χόιμπιεργκ έκανε «τσαφ» μέσα στην περιοχή, ο Φόντεν σούταρε από κοντά και ο Βικάριο τον νίκησε με τρομερή επέμβαση.

Στο 38' ο Γουόκερ έβγαλε τη σέντρα και ο Γκβάρντιολ αστόχησε με σουτ στην κίνηση από το δεύτερο δοκάρι και ενώ είχε την επιλογή της πάσας στον Χάαλαντ. Στο 45' οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη διπλή ευκαιρία για να προηγηθούν. Γύρισμα του Φόντεν, ο Χάαλαντ σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Φαν ντε Φεν και στη συνέχεια ο Σίλβα πλάσαρε και η μπάλα σταμάτησε στο κεφάλι του Ντραγκούσιν.

Στο 46' ο Βικάριο έκανε τεράστια επέμβαση στο δυνατό σουτ του Ντε Μπρόινε από το όριο της περιοχής. Δυο λεπτά αργότερα, στο 48', ο Τζόνσον έκανε το γύρισμα, ο Σον τσίμπησε την μπάλα αλλά ο Έντερσον είχε απάντηση.

Η Μάντσεστερ Σίτι έκοψε τον «Γόρδιο Δεσμό» στο 51'. Πανέξυπνη κάθετη πάσα του Μπερνάρντο, γύρισμα του Ντε Μπρόινε και ο Χάαλαντ μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 62' ο Κουλουσέφσκι έκανε σέντρα, ο Ρομέρο προσπάθησε να κάνει προβολή, όμως χτύπησε τον Έντερσον, ο οποίος δεν μπορούσε να συνεχίσει. Στο 71' ο Κουλουσέφσκι ευνοήθηκε από τις κόντρες, σούταρε αλλά μπλόκαρε ο Ορτέγκα στην πρώτη του επέμβαση στο ματς

Στο 80' ο Κουλουσέφσκι έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή, πλάσαρε από διαγώνια θέση, ενώ μπορούσε να πασάρει και ο δεύτερος κίπερ των φιλοξενούμενων τη νίκησε. Στο 86' η Τότεναμ είχε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν μετά από μεγάλο λάθος του Ακάντζι ο Σον βγήκε τετ α τετ αλλά νικήθηκε από τον Ορτέγκα που έκανε την τρίτη του καθοριστική επέμβαση και την πιο δύσκολη.

Η Σίτι τελείωσε το ματς στο 90'. Ο Ντοκού πάτησε περιοχή και ανατράπηκε από τον Πόρο. Ο Χάαλαντ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ευστόχησε για το 2-0, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε. O Noρβηγός έφτασε τα 38 γκολ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, εκ των οποίων τα 27 σε 30 εμφανίσεις στην Premier League. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά σε τρίτο γκολ στο 90+8' αλλά ο Βικάριο απομάκρυνε με τον ώμο το δυνατό σουτ του Ντοκού.

Τότεναμ (Ποστέκογλου): Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο, Ντραγκουσίν, Φαν ντε Φεν, Χόιμπιεργκ (85’ Λο Σέλσο), Σαρ (85’ Σκιπ), Μπεντανκούρ (55’ Κουλουσέβσκι), Μάντισον (90+3’ Μουρ), Τζόνσον, Σον

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλά): Έντερσον (69’ Ορτέγκα), Γουόκερ, Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβατσιτς, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (69’ Ντοκού), Φόντεν, Χάαλαντ (90+5’ Άλβαρες).

Bαθμολογία:

pl-table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα