Λουκίνας στο Gazzetta: «Η Athens Kallithea θα κάνει μεγάλα πράγματα»

Λουκίνας στο Gazzetta: «Η Athens Kallithea θα κάνει μεγάλα πράγματα»

Λουκίνας

bet365

O αρχηγός της Athens Kallithea, Γιάννης Λουκίνας, μίλησε στο Gazzetta για την άνοδο στη Stoiximan Superleague που χαρακτήρισε ως «highlight» της καριέρας του και αναφέρθηκε στο μέλλον του κλαμπ.

Η Athens Kallithea με τον βαθμό της ισοπαλίας που πήρε κόντρα στα Χανιά εξασφάλισε μαθηματικά την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και την επόμενη εβδομάδα στο εντός έδρας ματς με την Καλαμάτα (15/5) θα πάρει το τρόπαιο του πρωταθλητή του Νοτίου ομίλου της Superleague 2. Την κούπα θα σηκώσει στον αέρα του «Ελ Πάσο» ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Λουκίνας.

Ο 32χρονος σέντερ φορ ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του Αλέκου Βοσνιάδη και βασικός «παράγοντας» στην επιτυχία της ανόδου, καθώς εκτός από captain ήταν και αρχισκόρερ, έχοντας 20 γκολ και πέντε ασίστ σε 32 εμφανίσεις. Ο Έλληνας επιθετικός έχει μεγάλη εμπειρία στα γήπεδα της Superleague 2 και αυτή είναι η δεύτερη άνοδος του, μετά από αυτή που είχε πανηγυρίσει με τον Ηρακλή τη σεζόν 2014-15.

Ο Γιάννης Λουκίνας μίλησε στο Gazzetta λίγο μετά την εξασφάλιση της ανόδου και χαρακτήρισε ως «highlight» της καριέρας του την άνοδο με την Athens Kallithea, την οποία αφιέρωσε στον πατέρα του που έχει φύγει από τη ζωή.

«Δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει αυτό που καταφέραμε»

Η ομάδα επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία μετά από 18 χρόνια. Ποια ήταν τα πρώτα σου συναισθήματα μετά το σφύριγμα της λήξης στον αγώνα με τα Χανιά;

«Είναι μια τεράστια επιτυχία. Το πρώτο συναίσθημα ήταν ανακούφιση. Υπάρχει ένας χρόνος μεγάλης δουλειάς από πίσω, μεγάλης επιμονής και υπομονής. Δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει αυτό που καταφέραμε».

Λουκίνας
Ο Γιάννης Λουκίνας με το αναμνηστικό της ανόδου της Athens Kallithea

Τι «βάρος» ένιωθες ως αρχηγός της ομάδας;

«Δεν υπήρχε βάρος μέσα στο γήπεδο αλλά σίγουρα είχα χρέος απέναντι στους συμπαίκτες μου, τους οποίους ευγνωμονώ και θα τους ευγνωμονώ για όλη μου τη ζωή, έναν προς έναν για τον επαγγελισμό τους. Είχα βάρος προς αυτούς και τις οικογένειες του να κάνω αυτό έπρεπε από τη αρχή. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στη διοίκηση που με έκανε αρχηγό. Στο γήπεδο δεν υπήρχε βάρος. Αντίθετα το να είμαι αρχηγός νομίζω μου έδινε "φτερά"».

Υπήρχε κάποιο σημείο της χρονιάς που αγχώθηκες για τον στόχο της ανόδου;

«Μια χρονιά που κάνεις πρωταθλητισμό έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, με καλές και κακές στιγμές και κακές στιγμές. Εγώ σε καμία στιγμή δε φοβήθηκα πως θα στραβώσει κάτι. Ήμουν σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε. Το έδειχνε η ομάδα. Ειδικά υπήρχαν κάποια ματς που το πίστεψα πως θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρώτη θέση».

«Αφιερώνω την άνοδο στον πατέρα μου που έχει φύγει από τη ζωή»

Έχεις βάλει αυτή τη σεζόν 20 γκολ, εκ των οποίων τα 16 στο πρωτάθλημα. Ποιο είναι αυτό που ξεχωρίζεις;

«Αλήθεια σου λέω, όλα τα βλέπω σαν παιδιά μου! Σαν ομορφιά θα επέλεγα το ψαλίδι που είχα βαλεί στα Χανιά, όμως λέω αλήθεια πως όλα για εμένα έχουν την ίδια αξία».

Που αφιερώνεις αυτή την επιτυχία;

«Δύσκολη ερώτηση επειδή έχει πολούς. Σίγουρα θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και όλη την ομάδα, όμως αυτή την άνοδο θέλω να την αφιερώσω στον πατέρα μου, που τον έχω χάσει εδώ και λίγα χρόνια. Του το χρωστούσα».

Του χρόνου θα συνεχίσεις με την Athens Kallithea στη Stoiximan Superleague;

«Επειδή έχω φτάσει σε μια ηλικία που λέω πως θέλω να ζω τις στιγμές και ειδικά τις καλές που δεν είναι πολλές και ειδικά στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να ζήσουμε όλοι τις στιγμές. Αυτή η ομάδα μετά από 18 χρόνια ανεβαίνει στη μεγάλη κατηγορία και είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Οφείλω να ζήσω αυτές τις στιγμές με τα παιδιά που είμαστε μαζί αυτόν τον ένα χρόνο, να χαρούμε τώρα που τελείωσε και να διασκεδάσουμε. Τα άλλα θα τα φέρει η ζωή και θα δούμε τι θα γίνει».

«Αυτή η άνοδος είναι το highlight της καριέρας μου »

Σαν αρχηγός πως βλέπεις αυτό το project; Που θέλει η διοίκηση να πάει την ομάδα;

«Δεν θέλω να το παίξω αρεστός σε εσάς ή στη διοίκηση. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν έρθει εδώ για να κάνουν ένα πυροτέχνημα. Αυτή η ομάδα χρόνο με το χρόνο θα σταθεροποιείται στη μεγάλη κατηγορία. Είμαι σίγουρος πως θα κάνει μεγάλα πράγματα. Το τί θα είναι αυτό δεν το ξέρω. Από τις πολλές ομάδες στη Β' Εθνική που έχω αγωνιστεί η Athens Kallithea είναι αυτή με τα περισσότερα θετικά στοιχεία».

Λουκι

Στην αρχή αυτής της προσπάθειας της νέας διοίκησης το γήπεδο ήταν άδειο και με τα Χανιά είδαμε πως ήταν γεμάτο. Πως το νιώθεις αυτό ως ποδοσφαιριστής;

«Αυτό το κερδίσαμε με τον κόπο μας και την αξία μας. Η ομάδα παλιότερα είχε κόσμο, όμως πέρασε πολλά. Για αυτό λέω πως ζούμε ιστορικές στιγμές. Θεωρούμε πως θα φέρουμε αυτόν τον κόσμο στο γήπεδο που τα προηγούμενα χρόνια ήταν απογοητευμένος και του χρόνου θα βλέπει ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ».

Είσαι 32 χρονών, έχεις παίξει σε πολλές ομάδες και έχεις σκοράρει πολλά γκολ (140 σε επαγγελκματικό επίπεδο). Είναι αυτή η άνοδος η καλύτερη στιγμή της καριέρας σου;

«Ναι, γιατί ήμουν ο αρχηγός αυτής της ομάδας. Έζησα μια τεράστια άνοδο με τον Ηρακλή που θα τη θυμάμαι για όλη μου τη ζωή. Έκανα παρέες που είμαστε ακόμα φίλοι, έκανα αδελφικές σχέσεις, έζησα τρία χρόνια που με ωρίμασαν σαν άνδρα. Ήταν φανταστική στιγμή που θα την έχω για πάντα στην καρδιά μου αλλά αυτό εδώ δε συγκρίνεται. Είναι σίγουρα το highlight της καριέρας μου».

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα