Ο αξιοθαύμαστος χαρακτήρας του ΠΑΟΚ και η σφραγίδα Τερίμ στην αποτυχία του Παναθηναϊκού

Ο αξιοθαύμαστος χαρακτήρας του ΠΑΟΚ και η σφραγίδα Τερίμ στην αποτυχία του Παναθηναϊκού

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης κάνει στο Gazzetta το «ταμείο» της 8ης αγωνιστικής των Play Off της Stoiximan Superleague, που σημαδεύτηκε από την σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ στο ντέρμπι της Τούμπας.

Τι πρωτάθλημα παρακολουθούμε; Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, μετά τη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό, η Ένωση πήρε τον τίτλο του απόλυτου φαβορί. Κι όμως, η σπουδαία ανατροπή του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Κυριακής, έβαλε και πάλι «φωτιά» στην μάχη του τίτλου. Η μόνη ομάδα που δεν έχει, πλέον ρεαλιστικές πιθανότητες να διεκδικήσει το πρωτάθλημα είναι ο Παναθηναϊκός που αυτοκτόνησε, χάνοντας από τον Άρη στη Λεωφόρο.

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη γνωρίζοντας πως με νίκη αγκαλιάζει τον τίτλο. Και μπορεί να αντέδρασε ιδανικά στο γκολ που δέχθηκε νωρίς στο ματς και να έφτασε στην ολική ανατροπή, όμως στην συνέχεια έβγαλε τις παθογένειες που βγάζει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Δεν ήταν η πρώτη φορά που δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το προβάδισμά της και ενώ το παιχνίδι όδευε προς το φινάλε του.

Οι κιτρινόμαυροι δεν έβγαλαν αυτή την φορά την ένταση που συνηθίζουν σε άλλα ματς και έμειναν, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, μακριά από τον καλό τους εαυτό. Παραχώρησαν πολλές στημένες φάσεις στους γηπεδούχους, γύρω από την εστία του Αθανασιάδη και στο τέλος το πλήρωσαν.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ έκανε πρώτα απ’ όλα μία δήλωση χαρακτήρα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο για τον Δικέφαλο του Βορρά, μετά από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και ενώ η ΑΕΚ του είχε ανατρέψει το σκορ, να πάρει το τρίποντο. Οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου, όμως, έκαναν κατάθεση ψυχής.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει με τα «όπλα» της ΑΕΚ. Ένταση και πρέσινγκ από το πρώτο λεπτό. Οι ασπρόμαυροι ήταν νικητές στις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες. Σαν να ήθελαν να στείλουν το μήνυμα πως είναι ακόμα ζωντανοί. Και το έστειλαν! Πλέον, ο Δικέφαλος του Βορρά, έχοντας δύο ντέρμπι στην Τούμπα κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, δικαιούται να αισθάνεται πως και πάλι είναι γερά στο «κόλπο».

Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμα παιχνίδι, μετά από εκείνο κόντρα στην ΑΕΚ, εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Ομάδα χωρίς αποθέματα ψυχολογίας,δεν έδειξε σε κανένα σημείο να πιστεύει πως μπορεί να μείνει ζωντανή ως το τέλος στην μάχη του τίτλου.

Το τριφύλλι μπερδεύτηκε από τις αλλαγές του προπονητή του, με τους ποδοσφαιριστές των πράσινων να μην μπορούν να καταλάβουν τους ρόλους τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο. Γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή που δεν βοήθησαν σε κανένα σημείο και μία ομάδα χωρίς πλάνο που πέταξε στα σκουπίδια το δώρο που της ήρθε από την Τούμπα.

Πλέον, οι πράσινοι απώλεσαν κάθε πιθανότητα για τον τίτλο και καλούνται να ανασυνταχθούν καθώς πέραν του τελικού του Κυπέλλου, στα δύο εναπομέιναντα ματς, έχουν ως στόχο την αποφυγή της τέταρτης θέσης.

Ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης» έκανε την δουλειά του, έχοντας από ένα σημείο και έπειτα το μυαλό του στην ιστορική πρόκληση της Πέμπτης κόντρα στην Άστον Βίλα. Κι όμως! Τα αποτελέσματα που ακολούθησαν της δικής του άνετης επικράτησης επί της Λαμίας, τον βάζουν και πάλι στο «παιχνίδι». Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές του Μεντελίμπαρ έχουν την μπάλα στα δικά τους πόδια, έχοντας ένα ματς λιγότερο αλλά και την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο δικό τους γήπεδο.

MVP ο καθοριστικός Κωνσταντέλιας

ntelias1

Ήταν ο άνθρωπος που έκρινε εν πολλοίς το μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με τα δύο γκολ που πέτυχε, αλλά και την συνολικά εξαιρετική του παρουσία, συνέβαλε καθοριστικά στο να πάρει ο Δικέφαλος του Βορρά το τρίποντο απέναντι στην Ένωση και να μπει και πάλι γερά στο «κόλπο» του τίτλου.

Καλύτερο γκολ, το σλάλομ του Πινέδα

pineda1

Μόλις δύο λεπτά μετά το 1-0 του ΠΑΟΚ, ο Ορμπελίν Πινέδα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά, του σούταρε μέσα από την περιοχή και, με την βοήθεια του δοκαριού, νίκησε τον Κοτάρσκι ισοφαρίζοντας για την ΑΕΚ. Ένα ακόμα δείγμα της ποιότητας που διαθέτει ο Μεξικανός.

Bonus μία εικόνα – αποδοχή ευθύνης

terim

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης στη Λεωφόρο, ο Φατίχ Τερίμ έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών από την πλευρά του κόσμου. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού χρεώνουν στον Τούρκο προπονητή την απώλεια του πρωταθλήματος, μετά και την ήττα από τον Άρη και ο ίδιος ο Τερίμ δείχνει με τις κινήσεις του να αποδέχεται το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.