Παναιτωλικός: Ο Γιάννης Πετράκης έχει χάσει μόνο έναν εκ των 13 «τελικών» του στα Play Out (vids)

petrakis_intime.jpg

bet365

Ο Παναιτωλικός εξασφάλισε την παραμονή του μία αγωνιστική πριν το φινάλε των Play Out και ο Γιάννης Πετράκης «τρέχει» πλέον ρεκόρ 5-7-1 στο τουρνουά όπου το διακύβευμα είναι μία ολόκληρη κατηγορία.

Την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία εξασφάλισε το Σάββατο (27/4) ο Παναιτωλικός, καθώς το 1-0 που επικράτησε του Ατρόμητου σε συνάρτηση με τα άλλα αποτελέσματα για την 6η και προτελευταία αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Super League, τον κράτησαν και μαθηματικά στα «σαλόνια».

Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν το επιστέγασμα της πολύ καλής του παρουσίας στο τουρνουά που κρίνει τα πάντα και έπεται της regular season, όπου «μέτρησε» τέσσερις νίκες σε έξι ματς, εκ των οποίων οι δύο ήταν μακριά από το Αγρίνιο και η μία εξ' αυτών, το 1-0 της Καισαριανής, λογίζεται ως ο «τελικός των τελικών», αφού αν δεν κέρδιζε τότε την Κηφισιά, πόσο δε αν έχανε, τότε τα πράγματα θα γίνονταν πολύ δύσκολα για εκείνον.

Η ιστορία όμως «έγραψε», τα «καναρίνια» έφτασαν στον στόχο τους, ήταν die hard και η συσπείρωση που υπήρξε μεταξύ του οργανισμού και του κόσμου αποδείχθηκε καταλυτική και συνάμα άκρως κομβική.

Την ίδια στιγμή επιβεβαιώθηκε κάτι που άρχισε να... αχνοφαίνεται πέρσι επειδή όμως δεν υπήρχε επαρκές δείγμα γραφής θα ήταν κάπως πρόωρο να τονιστεί. Πλέον όμως όλα συνηγορούν πως ο Γιάννης Πετράκης προβάλει ως ένας τεχνικός που παίρνει εξαιρετικό βαθμό στη διαχείριση αναμετρήσεων της κρισιμότητας των Play Out, όπου «παίζονται» κατηγορίες και το διακύβευμα είναι τεράστιο.

Ο 64χρονος κόουτς συμμετείχε πέρσι με τον Λεβαδειακό για πρώτη του φορά στο τουρνουά και ναι μεν δεν κατάφερε να τον οδηγήσει στην παραμονή του, «φλέρταρε» με το άνωθεν ενδεχόμενο και να επιτύχει μία αποστολή που μέχρι πρότινος έμοιαζε ως... χαμένη υπόθεση.

Ηταν λοιπόν τέλη Φλεβάρη όταν πήρε τα «ηνία» των Βοιωτών και σε ένα χρονικό σημείο που υπολείπονταν μόλις τέσσερα ματς για το φινάλε της κανονικής διάρκειας. Σε αυτά συγκέντρωσε ισάριθμους πόντους και οι «πράσινοι»... μάζεψαν κάπως τη διαφορά τους από τις άλλες ομάδες της ουράς, αν και ολοκλήρωσαν ουραγοί την κανονική διάρκεια. Ναι μεν βρίσκονταν πια μόλις στο «-1» από τη σωτηρία τους, ωστόσο παρέμεναν το μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό.

Οπερ και τελικά συνέβη παρότι έμειναν αήττητοι στα επτά παιχνίδια των Play Out όπου συγκέντρωσαν εννέα πόντους με ρεκόρ 1-6-0. Ο λόγος, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ήταν πως στο συγκεκριμένο μίνι-πρωτάθλημα στάθηκαν πολλάκις άτυχοι, αφού στις πέντε από τις έξι ισοπαλίες που έφεραν δέχθηκαν γκολ μετά το 80' και στις τρεις από το 89' και ύστερα!

Αρχικά από τον άμεσο ανταγωνιστή τους Ιωνικό με τον Τσιγκρίνσκι στο 89' του 2-2 στο «Λάμπρος Κατσώνης», ύστερα στο Αγρίνιο από τον νυν παίκτη του Ζοάο Πέδρο που διαμόρφωσε στο 90'+4' το μετέπειτα τελικό σκορ που ήταν ξανά 2-2 και ύστερα στη Λαμία σε έναν «τελικό», όπου ο Τόσιτς βρήκε δίχτυα στο 90'+3' και διαμόρφωσε το 1-1 που έληξε η αναμέτρηση και σήμανε τον υποβιβασμό του Λεβαδειακό.

Αν σε εκείνο το παιχνίδι που διεξήχθη μία αγωνιστική πριν το φινάλε έμενε το 0-1, οι «πράσινοι» θα όριζαν την τύχη τους στην υπόθεση «σωτηρία. Ωστόσο αυτό δεν συνέβη έτσι δεν «εξαργύρωσε» το αήττητο σερί του.

Ο καιρός πέρασε και ο Πετράκης κλήθηκε φέτος να συμμετάσχει για δεύτερη σερί χρονιά στα Play Out, αυτή τη φορά με τον Παναιτωλικό. Το φινάλε της regular season δεν τον βρήκε εκ νέου τελευταίο, αλλά τα «καναρίνια» κινδύνευαν και βρίσκονταν μόλις στο «+1» πάνω από την διακυβευμένη ζώνη. Με ως τώρα επίδοση 4-1-1 εξασφάλισαν ήδη τη σωτηρία τους, μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία το τελευταίο παιχνίδι της περιόδου που είναι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και πλέον το δικό του ρεκόρ στη διοργάνωση ανέρχεται σε 5-7-1!

Δηλαδή γνώρισε μόνο μία ήττα σε 13 ματς όπου όλα ήταν πάρα πολύ κρίσιμα, εκείνη στον πάγκο των «κυανοκίτρινων» στο φετινό 0-1 από τον Βόλο στο «κλουβί», όπου όμως κατά γενική ομολογία η εικόνα της αναμέτρησης δεν αντικατοπτρίζει και το τελικό της σκορ αφού τα «καναρίνια» απώλεσαν πολλές ευκαιρίες ώστε τουλάχιστον να ισοφαρίσουν.

Οπως τελικά αποδείχθηκε μέσα στο γήπεδο δεν επηρεάστηκαν, έκαναν το come back και με τρεις σερί νίκες όπου «έγραψαν» 4-0 επιμέρους σκορ, ξεκίνησαν πριν την Πρωτομαγιά τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν!

Ο Γιάννης Πετράκης στα Play Out

Αγώνες: 13
Νίκες: 5
Ισοπαλίες: 7
Ηττες: 1
Γκολ: 19-12

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα